bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:258/1049)

Chrupiące ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą 133

Ciasteczka smakują rewelacyjnie - są takie chrupiące, niezbyt słodkie i delikatne w smaku.  Doskonale nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej, ale wtedy należy pamiętać, aby użyć mąki oraz czekolady niezawierającej glutenu. Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że bardzo Wam posmakują! (około 9-10 sztuk) 150g płatków jaglanych 100g masła/margaryny 50g mąki jaglanej (w wersji z glutenem może być

Di gotuje
Ruszamy z wyzwaniem uwolnij się od glutenu. Dołączysz? 127

Ruszamy z wyzwaniem uwolnij się od glutenu. Dołączysz? Bo wiecie co, niedawno czytelniczka zostawiła mi pod wpisem: Jak dieta bezglutenowa i bezmleczna odmieniła moje życie i zdrowie? , taki komentarz Artykuł Ruszamy z wyzwaniem uwolnij się od glutenu. Dołączysz? pochodzi z serwisu MODA

MODA NA BIO
Pizza z niebieskiej kukurydzy bezglutenowa. Pizza blue corn 170

Znacie niebieską kukurydzę? Ja o niej dowiedziałam się niedawno, tzn. że jest dostępna w Polsce. Niebieska kukurydza jest produktem bezglutenowym swój kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów, naturalnemu barwnikowi roślinnemu, który nadaje mocny fioletowy  kolor. Zawarte w niebieskiej kukurydzy antocyjany działają silnie przeciwzapalnie i regeneracyjnie. Stanowią skuteczną broń w walce z wolnymi rodnikami. Biorą udział w syntezie kolagenu

AZgotuj!
Granola z chia, dynią i siemieniem lnianym 126

porcji :) Jedna blacha nie starcza nam nawet na tydzień :) Polecam również “ Granolę z sezamem, pestkami dyni i cynamonem ” i “ Szybką granolę z patelni “. W wersji bezglutenowej należy użyć oczyszczonych płatków owsianych. The post Granola z chia, dynią i siemieniem lnianym appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Jogurt naturalny z domową granolą 172

świetnie smakuje. Poniżej przedstawiam przepis i listę potrzebnych składników. Składniki Garść malin Garść borówek amerykańskich 10 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki syropu klonowego 6 łyżek płatków owsianych mogą być bezglutenowe 2 łyżki orzechów włoskich, nerkowca słonecznika Przepis na jogurt naturalny z domową granolą Posiekaj orzechy włoskie, nerkowca i słonecznik Na rozgrzanej patelni wrzuć wszystkie suche składniki, i upraż

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CHLEBEK KUKURYDZIANY 100

szczególności osobom, które nie tolerują glutenu, zmagają się z cukrzycą, chorobami układu krążenia oraz chorobami serca.  Dlaczego warto wykorzystywać mąkę kukurydzianą w kuchni? Mąka kukurydziana jest produktem bezglutenowym, Obniża poziom cholesterolu we krwi oraz poprawia insulinowrażliwość tkanek ze względu na dużą zawartość błonnika Wspomaga układ odpornościowy, za którą odpowiadam.in. cynk znajdujący się w mące kukurydzianej Dzięki obecności karotenoidów (luteiny

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
KETO KRAKERSY SEROWE (keto, LCHF, bez glutenu) 384

Keto krakersy serowe to znakomita alternatywa sklepowych przekąsek do pochrupania dla osób na dietach LCHF czy bezglutenowych. Sprawdzają się idealnie na różnego rodzaju imprezach, grillach, spotkaniach ze znajomymi, podczas oglądania filmu czy meczu (choć osobiście jestem przeciwniczką jedzenia przed TV, komputerem, telefonem itp.). Takie domowe snacki w przeciwieństwie do tych kupnych nie zawierają konserwantów, wzmacniaczy smaku, barwników itp. więc

Ola la LCHF
Meksykańska zupa kukurydziana + filmik 146

przepyszną zupę rodem z Meksyku - jest to zupa kukurydziana . Przy niewielu składnikach mamy możliwość otrzymania maksimum smaku , coś niesamowitego. Zupa jest jednocześnie wegańska (przy użyciu bulionu warzywnego) i bezglutenowa . Serdecznie polecam :-) Do przepisu dołączony jest filmik -> na końcu posta. * * * Składniki (proporcje dla 4 osób): 2 puszki kukurydzy 2 pomidory 1 cebula ok. 500 ml bulionu sól, pieprz, pół łyżeczki

Kawa z mlekiem
Owsiane (bezglutenowe) batoniki z jabłkami i rodzynkami 145

dopiero po wystudzeniu). Przechowuj w lodówce nawet tydzień, albo ciut dłużej, nic im się nie stanie. Smacznego                   Artykuł Owsiane (bezglutenowe) batoniki z jabłkami i rodzynkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Kasza owsiana z kurkami 139

było ich tam kilka. Przygotowałam nasze grzyby z bardzo zdrową kaszą owsianą. Grzyby oczyściłam szczoteczką do zębów i bardzo się ten sposób sprawdził. szklanka opłukanej kaszy owsianej ( u mnie bezglutenowa) 2 szklanki wody szczypta soli szklanka blanszowanego zielonego groszku 250 gram kurek olej rzepakowy natka pietruszki cebula pieprz Kaszę wypłukać i zalać 2 szklankami wody, dodać sól, gotować

AZgotuj!
Prosty i zdrowy sernik na zimno 196

pozwalają odpalić piekarnika, a ochota na coś dobrego zawsze jest... Więc ratować się trzeba FIT sernikiem na zimno, oczywiście bez pieczenia.  Bez cukru, a jeżeli użyjecie biszkoptów bezglutenowych to i bez glutenu.  Składniki :  1 kg twarogu sernikowego (tego z wiaderka) Dwie duże garście biszkoptów bez cukru 3 łyżki żelatyny 1/2 szkl. mleka 3 łyżki śmietany

Czarnawisienka
Bezglutenowe malinowo malinowe wegańskie brownie 129

wierzchu ciasta rozłóż resztę owoców. Piecz 20-25 minut na środkowej półce piekarnika w temp. 180 C. Całość możesz dla bajeru i smaku przybrać listkami mięty Smacznego Artykuł Bezglutenowe malinowo malinowe wegańskie brownie pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Migdałowy jagielnik z karobem i owocami – wegański deser na zimno bez cukru 184

zwykle ciasto jest bez cukru, a w dodatku wegańskie – do ugotowania kaszy użyłam mojego ulubionego mleka (napoju) owsianego. Jeśli do spodu wykorzystacie certyfikowane płatki owsiane, będzie też bezglutenowe i odpowiednie dla osób na takiej diecie. A wy jakoś znosicie te upały? Może macie swoje sprawdzone pomysły na pyszne i zimne desery? Migdałowy jagielnik z karobem i owocami – wegański

Fitkot
Sałatka a'la nicejska (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 224

Zapraszam na pyszną sałatkę z tuńczykiem i jajkiem, odpowiednią dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej oraz FODMAP ( Czym jest dieta FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Zapraszam do przygotowań! Składniki (4 porcje): 140 g tuńczyka w oliwie z oliwek (po odsączeniu) * 2 pomidory 70 g czarnych wydrylowanych oliwek 50 g kaparów 4 jajka  liście sałaty masłowej świeżo mielony pieprz Składniki

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania