bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:249/1049)

Kokosanki + filmik 143

którymi nie wiadomo było co zrobić. Zatem najlepiej upiec kokosanki , pyszne ciasteczka, które pozostają miękkie do następnego dnia, jeżeli uda im się pozostać :-) Kokosanki z tego przepisu są bezglutenowe . Do przepisu dołączony został filmik -> na końcu posta. * * * Składniki na dwie blachy kokosanek: 150 g masła 3 białka szczypta soli 80 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 200 g wiórków

Kawa z mlekiem
Glass noodles z warzywami i grzybami mun 190

Jego nazwa wzięła się od jego wyglądu – jest szklisty, szklany, przejrzysty. Smaku jest pozbawiony, dlatego jest bardzo uniwersalny – świetnie wchłania smaki dodatków z którymi jest przyrządzany. Jest bezglutenowy. Ja zapraszam Was do wypróbowania pysznego przepisy na ten makaron z warzywami i wieprzowiną, z sosem sojowym z dodatkiem czosnku, imbiru, chili i cynamonu. Pyszny! PRZEPIS GLASS NOODLES Z WARZYWAMI

Dorota Smakuje
Dolcetti Alle Nocciole – świąteczne ciasteczka orzechowe z mąką kasztanową 122

Dolcetti Alle Nocciole to szybkie w przygotowaniu włoskie świąteczne ciasteczka, bardzo orzechowe i z dodatkiem mąki kasztanowej. Dla osób, które nie tolerują lub unikają glutenu, dobra wiadomość, ciasteczka są bezglutenowe! Drobnym utrudnieniem w przygotowaniu może okazać się dodatek mąki kasztanowej, a raczej trudność w jej zakupie. Niestety nie jest to mąka, która stoi na półkach w każdym spożywczym sklepie. Można

Tajemnice Smaku
Serowy placek z dynią, porem i fetą 89

Serowy placek z dynią, porem i fetą to danie zarówno wegetariańskie, jak i bezglutenowe. Najlepiej smakuje na ciepło. Taki placek to dobry pomysł na śniadanie. Pasuje również na obiad podany z sałatką z mieszanych sałat. Przygotowując taki placek mamy okazję zrobić porządki w lodówce. Możemy wykorzystać końcówki żółtych serów, ser ricotta zamienić na twaróg, a zamiast dyni i pora dodać

Tajemnice Smaku
Kopytka ze szpinakiem 121

gram ziemniaków 3/4 szklanki mrożonych liści szpinaku 3/4 szklanki mąki ( dowolnej, dałam uniwersalna bezglutenową) 1 łyżeczka soli 1 jajko Ziemniaki ugotować przepuścić przez praskę i wystudzić. Liście szpinaku lekko odcisnąć i zmiksować. Dodać do ziemniaków mąkę, szpinak i jajo oraz sól. Zagnieść. Uformować wałeczki i pociąć na kopytka. Ugotować w osolonej wodzie. Podałam z pesto, parmezanem i rukolą

AZgotuj!
Biszkoptowe gofry z mąką kokosową – Blogmas 2019 #12 144

pierwsze podejście – wychodzą biszkoptowe, lekkie, ale nie chrupiące gofry. Jak zwykle dodatki dowolne – oczywiście polecam owoce Biszkoptowe gofry z mąką kokosową – bezglutenowe, bez cukru 4 duże gofry 2 jajka 1 łyżka erytrytolu lub ksylitolu szczypta soli 1 łyżeczka oliwy lub oleju 5 łyżek mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki

Fitkot
Korzenne ciasto z jabłkami 146

Tortownica 20 cm. wyłożona papierem i posmarowana tłuszczem. Piekarnik nastawiony na 180 ˚  C. Składniki: 4 jaja 1/2 szklanki miodu/ ksylitolu 1 szklanka mąki orkiszowej lub owsianej bezglutenowej 100 ml oleju rzepakowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 jabłka 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżka konfitury z moreli Jabłka obrać pokroić

AZgotuj!
Piernikowe brownie ze śliwką 149

prosu musiałam je wykorzystać) 2 dojrzałe banany ( małe) 100 ml oleju 1 łyżka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia garść śliwek kalifornijskich 140 gram mąki owsianej bezglutenowej ( dałam Proveny) 3 jaja lub ubitej aquafaby (woda 135 gram z małego słoiczka z ciecierzycą) Polewa: 50 gram gorzkiej czekolady i 2 łyżeczki oleju ( do polewy można dodać kilka sztuk posiekanych

AZgotuj!
Kotlety rybne z wędzonej makreli 208

cebule olej roślinny (np rzepakowy, kokosowy lub oliwa) 1 jajko pół marchewki startej na tarce o drobnych oczkach 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej ( w wersji bezglutenowej można użyć mąki z ciecierzycy lub drobnej kaszki kukurydzianej) sól pieprz 1 łyżeczka czosnku granulowanego Jak zrobić kotlety rybne z wędzonej makreli: Zaczynamy od przygotowania ryżu. Najpierw płuczemy

Dorota Smakuje
Pasta z tuńczykiem i dodatkami na chleb + filmik 146

pomieszać i mamy pyszną pastę, która będzie idealnym smakołykiem dla entuzjastów tuńczyka takich jak ja :-) Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta. Ta pasta jest bezglutenowa . (a przepis wymyślił mój tata) * * * Składniki na jedną miseczkę: 1 puszka tuńczyka w oliwie 1 cebula 2 płaty papryki konserwowej 2 ogórki kiszone 2-3 łyżeczki musztardy sól i pieprz

Kawa z mlekiem