Przepis na : deser
Tortownica 20 cm. wyłożona papierem i posmarowana tłuszczem. Piekarnik nastawiony na 180 ˚ C. Składniki: 4 jaja 1/2 szklanki miodu/ ksylitolu 1 szklanka mąki orkiszowej lub owsianej bezglutenowej 100 ml oleju rzepakowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 jabłka 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżka konfitury z moreli Jabłka obrać pokroić w ósemki i wymieszać z przyprawą do piernika. Jeśli jabłka są bardzo kwaśne można posypać cukrem trzcinowym. Jaja ubić z miod... czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...