upieczone bataty 2 jajka 3 łyżki cukru 5 dag drożdży 3 łyżki oliwy 1 szklanka maki gryczanej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szkl mąki pszennej lub w wersji bezglutenowej 1 szkl miksu bezgl do wypieków po 2 łyżki pestek dyni, słonecznika, lnu 1,5 szkl ciepłej wody Jak zrobić gryczane racuchy z batata: Bataty obieramy ze skórki i miażdżymy
Dorota Smakuje5/5 - (1 ocen) Keto gofry jogurtowe to kolejna propozycja dla osób na redukcji, którym często komponuję jadłospis w modelu MAD (Modified Atkins Diet). Przepis powstał dzięki
Ola la LCHFyszne, pożywne a przede wszystkim zdrowe śniadanie w postaci zapiekanej owsianki ze śliwkami, orzechami włoskimi. Pyszny SMAK i kolor! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych (jumbo bezglutenowych) lub górskich płaska łyżeczka proszku do pieczenia śliwki węgierki ( ok.300 g) 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczka kardamonu mielonego 2 utarte goździki 2 łyżki syropu klonowego miód Płatki owsiane zalać
AZgotuj!niebanalne smarowidło do pieczywa. Tym razem brokuł gotowany, do tego orzechy, dobra oliwa, czosnek i zioła. Kilka prostych składników a smarowidełko wychodzi naprawdę zacne! Polecam podawać na pysznych bezglutenowych bułeczkach śniadaniowych z plastrem świeżego pomidora lub papryki a dla mięsożerców dodatkowo np z plasterkiem salami. PRZEPIS PASTA BROKUŁOWA Z ORZECHAMI Składniki: 300g brokułu kilka łyżek oliwy z oliwek sól pieprz
Dorota Smakujebanan (waga po obraniu 120 g) 60 ml mleka może być roślinne 60 ml wody 1 opakowanie budyniu bez cukru 40 g (jeśli naleśniki mają być bez glutenu to bezglutenowy budyń) 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki mąki orkiszowej typ 600 lub pszennej tortowej 1/2 do 1 łyżki cukru lub miodu (zależy jak słodki był banan) 1. Wszystkie składniki miksujemy
Gotowanie...to proste !faszerowania i zapiekania. W sumie każda cukinia się do tego nada, ale taka […] The post Cukinia zapiekana z mięsem mielonym appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comegzemplarze i fajnie cieszyło oko podczas jedzenia, a przecież jedzenie też dobrze jak wygląda, a nie […] The post Makaron z cukinią i szynką appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comPani z bazarku też mogą być. Czasem jednak lubię coś z nimi przyrządzić lub […] The post Co z malin? Dania z malinami appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comłamią. Składniki na 4 porcje: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka migdałowego 1 cukier waniliowy np. z ksylitolem 1/2 szklanki mąki owsianej ( u mnie bezglutenowa) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatki: owoce sezonowe, syrop imbirowy lub klonowy, mięta, płatki migdałowe olej do smażenia lub patelnia do smażenia bez tłusczu Przygotowanie: Kaszę zmiksować
AZgotuj!mojej kuchni i na talerzu bardzo rzadko. Ostatnio to się zmieniło i bardzo mi […] The post Pieczony kalafior z ciecierzycą i mozarellą appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comWielkanoc. Świetnie się sprawdzi z pieczywem jako wkład do kanapek. Wystarczy dodać tylko ulubiony sos, […] The post Pieczona szynka Wielkanocna w musztardowej marynacie appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comjakichś względów nie chcą szynki otoczonej musztardową warstewką, ten przepis na pieczoną szynkę będzie […] The post Pieczona Szynka na kanapki lub na obiad appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comkiełbasa z grilla mi wystarczy. Jednak sama kiełbasa to trochę mało. Lubię zjeść coś do niej. Nie zawsze […] The post Sałatki na grilla appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comtego nie dodaję, bo sama słodycz truskawek mi wystarcza. Podobnie jadałam ryż z truskawkami, a nawet kaszę […] The post Makaron z truskawkami appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comPyszne warzywne placuszki. Można podać je z dowolnymi dodatkami, ja podałam z sosem czosnkowym. Idealne na obiad czy nawet kolację. Zagęszczone mąką kukurydzianą, więc są bezglutenowe. Smakują na gorąco jak i na zimno. Bardzo polecam :) Potrzebujemy: Na masę cukiniową: 1 kg młodej cukinii 2 marchewki 4 duże jajka 2 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej sól
Izabelawkuchni