Mówi się, że można wyciągnąć królika z kapelusza, ja mojego wyciągnęłam z rondla :) A tak na poważnie to bardzo zdrowe mięso, dobrze przyswajalne przez organizm, o
Kuchnia bezglutenowa LoliKultowa kanapka Ameryki! Nazwa mówi sama za siebie, nie da się zjeść Jasia Flejtucha elegancko, bankowo coś wypadnie, na 100% się ubrudzisz, będziesz wyglądać jak jedna
Kuchnia bezglutenowa LoliMajonez domowy, jeden z podstawowych sosów w kuchni. Pierwotnie wyrabiany z oliwy i żółtek, dziś bardziej popularna jest wersja z olejem, który jest mniej wyrazisty, za
Kuchnia bezglutenowa Lolisprawiają, że moja kasza pieni się i wzrasta tak samo jak zakwas. Tak upieczony chleb, ma cudownie chrupiącą skórkę i delikatny, wilgotny, sprężysty miąższ, co jest rzadkością przy chlebach bezglutenowych. To jeden z nielicznych chlebów bezglutenowych, który absolutnie się nie kruszy. Dodatkowo bardzo długo pozostaje świeży. Polecam bardzo gorąco, nie tylko osobom na diecie bezglutenowej, choć dla nich myślę(...)jest to konieczne). Dokładnie wygładzamy, obsypujemy płatkami i ulubionymi ziarnami, spryskujemy delikatnie wodą i odstawiamy przed przykryciem do wyrastania, najlepiej na całą noc. Chleb nie urośnie bardzo mocno (te bezglutenowe mocno nie wyrastają), ale zdecydowanie się wybrzuszy, mój wybrzuszył się już po 4h, piekłam go jednak dopiero po 10h, ale nic mu to nie zaszkodziło. Piekłam w piekarniku nagrzanym
Smaczne ZdroweRosół zawszę gotuję kilkanaście godzin, na minimalnym ogniu sobie pyrka całą nockę. Dzięki temu jest klarowny i bardzo pożywny. Mięso z królika jest zdrowe, dietetyczne, zalecane
Kuchnia bezglutenowa Lolimojprzepisna.pl | Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Serdecznie witam po krótkiej przerwie. Korzystając z okazji, chciałabym Wam życzyć dużo pomyślności w 2016 roku. Zdrowia, miłości i trochę czasu dla siebie np. żeby upiec ciasto Dziękuję, że czytacie mój blog. Na początek roku coś zdrowszego. Chlebek bananowy, wegański i bezglutenowy, bez dodatku cukru. Inspiracja z Jadłonomii . Składniki na keksówkę(...)piec ok. 45-50 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce w formie. Pokroić w plastry, podawać z dżemem lub masłem orzechowym. Smacznego! Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka zmielonych na mąkę migdałów (może być też półtora szklanki zwykłej mąki
moj przepis naBy ułatwić Wam szukanie pomysłów na przekąski, specjalnie dla Was publikuję zestawienie wszystkich propozycji, na słodko i na słono, które pojawiły się na moim blogu. Mam
Be Fit Be StrongDzisiejszego dnia niestety nie mogę zaliczyć do najlepszych, ale pocieszam się faktem, że ten rok już się kończy, a nowy przyniesie o wiele więcej dobrego. Mam
Be Fit Be StrongPierniczki lub inne ciasteczka zrobione? Jeśli nie, bo masz za dużo spraw na głowie, sądzisz, że nie wyrobisz się w czasie przez przygotowanie głównych, świątecznych potraw
Be Fit Be StrongCzy Wam też się tak wydaje, jakby dni tak szybko zlatywały? Ostatnio, będąc na uczelni czas się dłużył i dłużył, lecz teraz nie wiem, kiedy zleciał
Be Fit Be Strongżadnych dodatków, przygotowanie tego jakże czasochłonnego kiedyś ciasta, stało się czystą przyjemnością. Dziś wersja szybkiego, pysznego makowca japońskiego z orzechami, migdałami i pyszną kruszonką, tym razem w wersji bezglutenowej. Oczywiście jak zawsze u mnie kaszę mannę zastępuje pyszna i zdrowa kasza jaglana. Piekłam w ciemnej formie o śr.26cm. Składniki kruchego ciasta: - 300g mąk bezglutenowych, dałam(...)słupków migdałów (mogą być płatki, choć słupki fajnie chrupały...) - 4 łyżki mielonych migdałów - 4 pełne łyżki surowej kaszy jaglanej - 5 jajek - kilka kropli olejku migdałowego - 1,5 płaskiej łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia Kaszę podprażyć w suchym, rozgrzanym garnku. Mieszając podgrzać ją, następnie gorącą przesypać do miseczki i pozostawić do przestudzenia. Mak zalać w misce 230ml gorącej wody, dokładnie zamieszać
Smaczne ZdroweZ tego przepisu kokosanki wychodzą zawsze idealne, z wierzchu chrupiące, a w środku mięciutkie :) Są wręcz nieprzyzwoicie dobre, kiedy przegryziecie się przez chrupiącą skórkę poczujecie się
Kuchnia bezglutenowa LoliTen ajerkoniak jest na pewno najlepszy z najlepszych. W konsystencji przypomina budyń, trzeba go jeść łyżeczką, i jest tak bardzo waniliowy.... :) Advokaat ponoć był kiedyś pijany
Kuchnia bezglutenowa LoliDomowy ekstrakt waniliowy jest naprawdę banalnie prosty w wykonaniu, wystarczy do mocnego alkoholu dodać przepołowione laski wanilii. Może to być taki "niekończący się" dodatek do deserów
Kuchnia bezglutenowa LoliJajka uwielbiam w każdej postaci, od jajecznicy po kogel mogel :) Kurze, piepiórcze, kacze... żadnym nie przepuszczę ;) Dziś proponuję klasykę- jajka faszerowane pieczarkami i gorgonzolą, przystawka idealna
Kuchnia bezglutenowa Loli