bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:953/3453)

BABKA CYTRYNOWA Z KISIELEM 181

wszelkie proste ciasta...  bez kremów, mas, lukrów... Jeśli już piekę ciasto to albo jest to właśnie babka albo jakieś proste ucierane bądź drożdżowe ciasto z owocami.  Dziś miałam wielką ochotę na babkę cytrynową :) Ciasto : 4 całe jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kisiel cytrynowy op.skórki

Walijskie Pichcenie
z żurawiną babka z kisieli wiśniowych... 165

Chata - "TUTAJ" "Ciasta na Wielkanoc" Składniki: 1 kostka 200 gram margaryny, 1 szklanka cukru, 5 jajek "L", 1 szklanka mąka tortowa, 5 opakowań kisiel wiśniowy bez cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram suszona żurawina Royal Brand, - lukier i posypka pianę z białek ubić na sztywno żółtka, cukier, miękki tłuszcz utrzeć w robocie lub mikserem na kogel

W Mojej Kuchni Lubię
Dietetyczne pancakes z kaszy jaglanej 247

jesiennej chandry. Składniki na 8 małych placuszków: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 3 łyżki mąki ryżowej 6 lub 7 łyżek mleka 0,5%, roślinnego lub bez laktozy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego Cynamon Żurawina Przygotowanie: Kasze jaglaną (ok.50 g) opłukać, ugotować i odstawić do wystygnięcia. Przełożyć do miseczki i dodać wszystkie składniki (oprócz żurawiny) i zblendować

Czarnawisienka
Ciasto czekoladowe z mascarpone i owocami 371

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto czekoladowe bez dodatku mąki i proszku do pieczenia. Jest bardzo czekoladowe, wilgotne i miękkie w środku. Po upieczeniu środek ciasta opada dzięki czemu powstaje miejsce na wypełnienie kremem z mascarpone i śmietanki kremówki. Całość posypana owocami, u mnie akurat z borówką (można użyć

Marta Gotuje
Racuszki bananowe 133

Racuszki bez drożdży, sody i proszku do pieczenia. Składniki: szklanka mąki 4 jajka 3 łyżki cukru szczypta cynamonu szczypta soli 3 łyżki soku z cytryny lub łyżka spirytusu 1/4 szklanki wody banan Przeczytaj cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Kurczak idealny 163

obkładam kawałkami masła. Marynowanie: Przyprawionego kurczaka zakrywam folią i odstawiam do lodówki do następnego dnia (tak przyprawone mięso można przechowywać w lodówce dłużej) Pieczenie: Piekarnik nagrzewam do 180 stopni i wkładam mięso bez przykrycia. Po 30 minutach zmniejszam temperaturę do 160 stopni i sosem, który wytwarza się z mięsa polewam pieczeń. Piekę jeszcze półtorej godziny

prawdziwe jedzenie
Racuszki bananowe na cieście biszkoptowym 167

Racuszki bez drożdży, sody i proszku do pieczenia. Składniki: szklanka mąki 4 jajka 3 łyżki cukru szczypta cynamonu szczypta soli 3 łyżki soku z cytryny lub łyżka spirytusu 1/4 szklanki wody banan Cukier ucieramy z żółtkami, dodajemy mąkę i cynamon. Następnie rozrzedzamy ciasto sokiem z cytryny i wodą. Można dodać spirytusu ażeby placki były mniej tłuste. Banany obieramy

prawdziwe jedzenie
Roladki z kurczaka z fetą szpinakiem 234

każdym rozbitym kotlecie układamy 2 plastry sera, warstwę szpinaku, po czym zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami. Przekładamy mięso do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i pieczemy przez około 25-30 minut bez przykrycia w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami i sosem czosnkowym

Mania Gotowania
Sernik bez sera 514

Bardzo rzadko pieczemy z Misią ciasta. Ja zresztą nie za nimi nie przepadam. Szczególnie nie lubię właśnie serników. Taki suchy, gliniasty ser przyklejony do kawałka biszkoptu

Gotuj z Misiem
Mini tarty makowe 166

ilością masy makowej, często ze zbyt zbitym ciastem. Mimo to smakował bardzo swojsko, przypominał dom. Nic więc dziwnego, że w wielu polskich domach nie ma Świąt bez właśnie wspomnianego makowca. Moja Mama piecze tradycyjne makowce drożdżowe, zwinięte w piękną roladę. Przyznam, że ja najbardziej lubię z nich wyjadać mak, samo ciasto nie jest dla mnie atrakcyjne. Może właśnie dlatego(...)tradycyjnej rolady makowej na rzecz małych tart, wypełnionych pyszną masą makową. Mini tarty makowe Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 4-5 łyżek wody 1 czubata łyżka cukru Składniki na masę makową: 400 g gotowej masy makowej (mała puszka) 2 jajka (żółtka i białka osobno) 1/4 szklanki cukru

Przysmaki Karolki
Czekolada i banan. BUDYŃ CZEKOLADOWY Z BANANAMI. 322

znów znany zapewne wielu scenariusz: otwierasz lodówkę, a tam straszą Cię swoją obecnością przejrzałe banany, które aż wołają, by je zjeść. Mam rację? Ile można piec chlebków bananowych , bananowych biszkopcików , sernika bez sera z bananami , sernika zwykłego bananowego ? Ile można smażyć bananowych racuchów , przyrządzać galaretkę z bananam i, czy bananową delicję ? No, ile? Dziś zmiana. Coś szybkiego, a mimo

W kuchni Karmel-itki
C - Mini torciki bezowe 196

proporcje: na średniej wielkości jajko przypada 50 g cukru.) Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Delikatnie nakładać pianę na blaszkę formując z niej niewielkie kółka , łyżeczką robiąc zagłębienie w środku (miejsce na późniejszą śmietanę). Wstawić do piekarnika i piec przez godzinę. Po wyłączeniu piekarnika bezy powinny w nim pozostać aż całkowicie wystygną. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem. Napełnić zimne

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pizzerinki ze szpinakiem 275

minut). Wyrobione ciasto oprószyć mąka, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 15 minut. Rozwałkować je na tyle spodów ile nam potrzeba, a następnie ułożyć na papierze do pieczenia. Sos: czosnek posiekać. Podsmażyć na łyżce oleju. Dodać pomidory. Doprawić solą, pieprzem  i ziołami. Dusić chwilę do zredukowania konsystencji. Sosem posmarować spody. Szpinak: Czosnek posiekać. Zeszklić na oleju. Wrzucić szpinak(...)dusić. Na spody, na pomidorowy sos ułożyć startą lub cienko pokrojoną mozzarellę. Na to szpinak, a następnie pokrojone na ćwiartki kawałki wędliny. Gotowe pizzerinki piec w piekarniku (ja piekłam na kamieniu, więc krócej niż bez niego) rozgrzanym do 250 stopni przez kilka minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Kruche ciasto z budyniem, bezą i porzeczkami 591

woreczka i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Schłodzone, kruche ciasto przełożyć na blat, rozwałkować i przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25 minut  w 180ºC (aż do lekkiego zezłocenia ciasta).  Następnie przygotować budyń : do rondelka wlać(...)białka będą sztywne, dodać przesianą skrobię ziemniaczaną. Całość lekko wymieszać. Przygotowaną pianę przełożyć na wierzch ciasta. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec około 70-80 minut w 150 ºC  (aż do momentu, gdy beza z wierzchu będzie chrupiąca).  Budyń, porzeczki i piana z białek Pomysł na przepis stąd

Ugotować