bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:957/3453)

Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu 242

kolekcji Indigo .     Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao bez cukru 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 1/2 szklanki zaparzanej kawy (możemy zastąpić delikatnie posłodzoną wodą z 1 łyżką soku z cytryny) Krem: 500g masy krówkowej (kajmakowej(...)wódki około 180g herbatników (użyłam kakaowych) Polewa: 8 łyżek wody 8 łyżek cukru 80g masła 3 łyżki dobrego kakao bez cukru     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo

Mała Cukierenka
Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu 489

kolekcji Indigo .     Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao bez cukru 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 1/2 szklanki zaparzanej kawy (możemy zastąpić delikatnie posłodzoną wodą z 1 łyżką soku z cytryny) Krem: 500g masy krówkowej (kajmakowej(...)wódki około 180g herbatników (użyłam kakaowych) Polewa: 8 łyżek wody 8 łyżek cukru 80g masła 3 łyżki dobrego kakao bez cukru     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo

Mała Cukierenka
Pieczona owsianka jagodowa - truskawkowa z ukrytym jabłkiem 205

Pogoda za oknem typowo jesienna, zimno, pochmurno i pada deszcz. Dla odmiany na śniadanie zrobiłam pieczoną owsiankę, ale w innym wydaniu! Z połączeniem słodko - kwaśnym smakiem

Truskawkowa Fiesta
Beza chmurka z fiołkowym kremem twarogowo- jogurtowym z jagodami 174

mnie do zrobienia wiosennej lekkiej jak piórko bezy z fiołkowym kremem. Ciasto upiekłam na niedzielę. Jest bez laktozy i bez glutenu. Beza:  6 białek 1 1/2 szklanki drobniutkiego cukru łyżeczka soku z cytryny łyżeczka mąki ziemniaczanej Bezę ubijamy- mieszamy długo ok 10 minut w misie - mieszamy, a kiedy  pianę mamy sztywną  dodajemy po łyżce cukru(...)Dzielimy powstałą masę na 2  równe części.  Spód zrobiłam w miarę płaski, część przeznaczoną na górę dość wysoką. - pieczemy długo 3 godziny w 100 stopniach. Beza wychodzi bieluteńka. Studzimy do zimna. Krem: 2 opakowania twarogu Mlekovita bez laktozy cukier z prawdziwą wanilią kilka łyżek jogurtu Mlekovita bez laktozy jagody mrożone ( w sezonie świeże) ok 1/2 szklanki

AZgotuj!
Przekąski i przystawki na Sylwestra cz. 2 1860

kolorowym tortellini i sosem majonezowo-musztardowym   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-tortellini-i-sosem.html Sałatka z kolorowy ryżem  http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html Wegetariańska tortilla   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/wegetarianska-tortilla.html  Pieczona ciecierzyca http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/pieczona-ciecierzyca.html Sałatka jarzynowa bez jajek http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/saatka-jarzynowa-bez-jajek.html   Zapiekane okienka chlebowe http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/10/zapiekane-okienka-chlebowe.html   Ekspresowa sałatka z szynką i ananasem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/12/ekspresowa-saatka-z-szynka-i-ananasem.html   Bataty z aromatycznym

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowy tort kuszący 120

kremówki 2 łyżki golden syropu mała puszka dulce de leche, około 340 g Przygotuj okrągłą foremkę o średnicy 25 cm. Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 145ºC na termoobieg (bez termoobiegu 15 stopni więcej). Roztop czekoladę z masłem. Dodaj cynamon, kakao i cukier. Jajka lekko zmiksuj z maślanką i solą. Dodaj do masy czekoladowej. Przesiej(...)mąkę z sodą i dodaj do czekoladowej masy. Delikatnie wymieszaj. Przełóż masę do formy, wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 1 godzinę i około 20 minut. Wyjmij ciasto i ostudź. przygotuj ganache. Rozpuść czekoladę ze śmietanką w kąpieli wodnej. Dodaj golden syrop i zamieszaj. Ostudź ganache. Rozkrój tort na dwa blaty. Posmaruj obficie ganache i całą porcją

codojedzenia
Sernik z rosą 888

Składniki: Ciasto: 300 g mąki 125 g masła 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody Ser: 1 kg sera w wiaderku 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 całe jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru rodzynki Piana: 6 białek 1 szklanka cukru Wykonanie: Ciasto. Mąkę(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 50 min, a następnie wlać na ser białka ubite z cukrem na sztywną pianę. Piec ponownie około 15 minut. Piana musi być przyrumieniona, ale żeby się nie zrobiła beza. Wyciągnąć ciasto z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Po pewnym czasie zaczną się na wierzchu ciasta pojawiać kropelki rosy

O kuchni z uczuciem
Bezowy torcik 'Red Velvet' 135

stopni i 'suszymy' bezę przez 50 minut. Studzimy 30 minut w uchylonym piekarniku a następnie wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Beza powinna być w środku mięciutka a z zewnątrz chrupiąca. 3. Czekoladową śmietankę ubijamy na sztywno. Przekładamy nią bezowe blaty. Na wierzchu rozmazujemy jeszcze łyżkę śmietanki i posypujemy okruszkami, które zostały na papierze do pieczenia. Smacznego! :) UWAGI: Barwniki

My Culinary Art
Pleśniak z liliową bezą 117

schłodzenia. Do jednej dodajemy kakao, ponownie zagniatamy do dokładnego połączenia w jednolitą masę i również wkładamy owinięte folią do lodówki. W tym czasie wykładamy formę (25x36) papierem do pieczenia. Po około 20 minutach wyjmujemy jeden kawałek jasnego ciasta, rozwałkowujemy i wykładamy na przygotowaną blaszkę. (Można również wylepić dno). Smarujemy ciasto dżemem lub marmoladą. Wyjmujemy z lodówki pozostałe kawałki ciasta(...)posypania ciasta) i kisiele. Jeżeli ubijamy mikserem to na najwolniejszych obrotach, a można też robić to ręcznie trzepaczką. Gotową masę przekładamy do blaszki, rozprowadzamy, wyrównujemy. Liliową bezę oprószamy pozostałą jasną i ciemną kruszonką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 45 minut na opcji grzania dolnego (na opcji góra dół trzeba kontrolować czy się kruszonka nie przypala i ewentualnie

Kolorowy Przepisownik
Ciasto Orzechowo-Kokosowe 162

więc jako ciacho na stół, na dłuższe przyjęcie, bez obaw o „rozpuszczenie się kremu” czy utratę świeżości. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu to ciacho;)Blacha 22x26cm. Składniki na ciasto półkruche: 250 g mąki pszennej 250 g margaryny 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto i schładzamy(...)mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki letniej wody Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier, aż do uzyskania sztywnej bezy. Dodajemy zółtka, wodę i mąki przesiane z proszkiem. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy 30-35 minut w temp 175 stopni. Studzimy. Składniki na masę kokosową: 1 szklanka wiórków kokosowych ½ szklanki mleka ½ szklanki cukru 250 g miękkiego

Domowe ciasta
Ciasto orzechowe z kremem kawowym 211

temperaturze pokojowej. Przygotowanie: W misie malaksera umieścić orzechy i cukier - zmiksować do otrzymania orzechowej mąki. Dodać posiekane masło, mąkę, jajka, kawę, proszek do pieczenia i mleko. Zmiksować tylko do otrzymania gładkiej mieszanki (bez potrzeby nie miksować zbyt długo - może to spowodować zakalec).  2 formy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Ciasto

Proste Potrawy
Bezowy bukiet róż 236

lizaków/wykałaczki i wyciskamy bezę formując róże z zielonymi listami. gotowe wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 80 stopni z funkcją termoobiegu i pieczemy minimum 2 godziny lub do momentu kiedy nasze bezy będą całkowicie suche

Malinowe Pocałunki
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki 196

dokładnie całość ucieramy mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy eklerami zostawiamy 2- 2,5 cm odstępu. Eklerki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Eklery powinny się zarumienić. Jeśli ciastka nie zmieszczą się na jednej blaszce (a tak będzie najprawdopodobniej(...)można piec je na dwóch poziomach. Wówczas eklery z dolnego piętra mniej się zarumienią. Dlatego po 35 minutach wyciągamy górną blaszkę z eklerami, a dolną zostawiamy jeszcze na 5 minut w piekarniku. Gdy eklerki ostygną, kroimy je wzdłuż na pół i nadziewamy przygotowanym kremem. Smacznego

Smak mojego domu
Muffinki czekoladowe last minute 131

cieszyć się ich świeżym smakiem i aromatem ciepłej czekolady. Składniki na muffinki czekoladowe 1 szklanka przesianej mąki 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru ¼ tabliczki ulubionej czekolady bez dodatków 1 jajko ¼  szklanki oleju ½  szklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody(...)Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy z suchymi składnikami - mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i kakao. Do tego dodajemy wymieszane składniki mokre - olej, jajko i mleko z dodatkiem rozpuszczonej kawy. Wszystko szybko mieszamy tylko tyle, aby składniki połączyły się. Dodajemy wanilię i masę przelewamy do foremek

Gotujemy i jemy
Muffinki czekoladowe last minute 117

cieszyć się ich świeżym smakiem i aromatem ciepłej czekolady. Składniki na muffinki czekoladowe 1 szklanka przesianej mąki 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru ¼ tabliczki ulubionej czekolady bez dodatków 1 jajko ¼  szklanki oleju ½  szklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody(...)Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy z suchymi składnikami - mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i kakao. Do tego dodajemy wymieszane składniki mokre - olej, jajko i mleko z dodatkiem rozpuszczonej kawy. Wszystko szybko mieszamy tylko tyle, aby składniki połączyły się. Dodajemy wanilię i masę przelewamy do foremek

Korniszonki