Moja wersja tego znanego ciasta na zimno. Pycha !!! Składniki: ciasto: 200 g masła 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 i
Z Majeczką w kuchniBardzo dawno nie było już deseru, więc postanowiłem to nadrobić :) Ostatnio tak wyszło, że same dania obiadowe dodawałem. Dziś przedstawiam przepis na galaretkę z owocu granatu
Parowar FacetaJedyne ciasto którym mogę zjadać się tyle, aż zjem całą blachę...Nie przeszkadza mi nawet jego słodycz...uwielbiam ! Składniki: 8 paczek herbatników mleko skondensowane krówka
Z Majeczką w kuchniZnana i bardzo lubiana roladka. Wiele razy ją jadłam ale jeszcze sama nie robiłam a tu przypadkiem siostra mnie ugościła. Przepis oczywiście dostałam i sama roladkę
Monia miesza i gotujecałość. Przygotujcie się na lawinę słodyczy, mlaskania i oblizywania palców. Oj Nigella to bogini. Jej słodkości to jest coś na co zawsze można liczyć! I w dodatku bez żadnego pieczenia, kombinowania - raz, dwa i gotowe! Składniki spód 250g pełnoziarnistych herbatników 100g masła 50g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao masa 300ml śmietany 36% (2 małe opakowania) puszka słodzonego mleka
W kuchni wieczoremCiasta przypomina blok, ale nie ma w nim orzechów i herbatników. I jest miększy. Wyszedł pyszny, choć zastanawiałam się nad tym czy, aby coś z tego
Moje pyszne gotowanieskładniki * 3 galaretki w różnych smakach (kiwi, cytryna, pomarańcza) * 125 ml mleka skondensowanego niesłodzonego * 200 ml śmietany kremówki * 150 ml serka homogenizowanego waniliowego * podłużne biszkopty Sposób
Mix smakuskładniki * 1 litr mleka 3,2% * 5 jajek * 250 ml kwaśnej śmietany 18% * 1 szklanka cukru * 250 g margaryny Kasia * 1/2 szklanki cukru pudru * sok z
Mix smakuskładniki * 500 g sera śmietankowego waniliowego w wiaderku * 250 ml słodkiej śmietany 18% z kartonika * 1 bita śmietana w proszku śnieżka * 3 galaretki w ulubionych smakach
Mix smakuskładniki * 1 paczka okrągłych biszkoptów * 1 kg sera mielonego na serniki * 4 łyżki cukru pudru * 2 galaretki leśne * 200 g jagód * 2 galaretki o dowolnym smaku
Mix smakuskładniki * paczka podłużnych biszkoptów * 500 ml śmietany kremówki * 1 szklanka adwokata * 2 opakowania bitej śmietany w proszku * 6 łyżeczek żelatyny * likier truskawkowy lub malinowy * truskawki * galaretka
Mix smakuskładniki * 500 g serka mascarpone * 4 żółtka * 2 białka * biszkopty ( najlepiej podłużne typu włoskiego) * 8 łyżek likieru amaretto lub rumu * 4 łyżki cukru * 3/4 szklanki zaparzonej
Mix smakuskładniki * podlużne biszkopty (najlepiej typu wloskiego) masa truskawkowa * 500 ml zmiksowanych truskawek * 250 g serka mascarpone * 200 ml śmietany kremówki * 8 łyżeczek zelatyny * 6 łyzek cukru
Mix smakujabłka ze skórką podzielic na ćwiartki i pokroić je w talarki, na kruszonce gęsto poukładac i posypać cynamonem i cukrem na jabłka rozsypać resztę kruszonki ale bez ubijania piec w 200C około 30 minut i z formy wyjąć jak będzie wystudzona dnem do góry tarta "paryska" jest krucha, chrupiąca i można do niej użyć różne owoce............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSmaki z dzieciństwa są niezapomniane. Któż nie pamięta oranżady w proszku, kamyczków, czy też preparowanego ryżu. Idąc tym właśnie tropem na blogu Przy kuchennym stole znalazłam
mojewypiekiinietylko