Zaskakująca odmiana tradycyjnego kawowego tiramisu ( klik ). Dla miłośników cytrynowych smaków. Nam smakowało, chociaż pierwsza łyżeczka trochę nam buzię wykręciło. Ale po leżakowaniu całej nocy w lodówce
CookYourselfPierwszy raz w życiu gotowałam jakiekolwiek ciasto! Nawet nie myślałam, że można ugotować sernik! A tu proszę. Ten gotowany niczym nie odbiega, od tego pieczonego. Więc
CookYourselfWitajcie po długiej przerwie. Niestety dopadło mnie choróbsko i nie mogłam normalnie funkcjonować, nie tylko w sferze blogowej ale i w rzeczywistej. Ale jest już lepiej
CookYourselfPamiętacie szyszki z dzieciństwa? Wieki ich nie jadłam. Aż do teraz. Zupełnie zapomniałam, że przy minimalnej pracy, wychodzą takie pyszności. Polecam z czystym sumieniem. Dzisiaj wersja
CookYourselfNajlepszy jaki jadłam! Robi się go błyskawicznie i błyskawicznie znika ze stołu. Plusem jest też to, że wszystkie składniki są łatwo dostępne i do tego jest
CookYourselfMoje pierwsze kokosowe kulki z czekoladą. W smaku przypominają znany nam kokosowy baton Bounty, który uwielbiam, szczególnie w wersji z gorzką czekoladą. Dzisiaj właśnie w takiej
CookYourselfNo właśnie, czyli co? Z czym kojarzy się Wielkanoc? Oczywiście Wielkanoc od kuchni ;) Z jajkami, białą kiełbasą, żurkiem lub białym barszczem. Niektórym kojarzy się z sernikiem
Ratunku obiadRobiłam już kiedyś podobny tort klik , tym razem użyłam nieco innych past. Wyszedł świetny, mimo iż tym razem, z braku czasu, użyłam gotowego tostowego
Stare GaryDziecko o tego 3 BIT`a prosiło mnie już od bardzo dawna. Ja nie wiem dlaczego zwlekałam z tym ciastem tak długo, nie jest ani trudne
Blondynka Gotujebulionu, 100 g groszku zielonego, już przygotowane "Na Parze" Bonduelle, sól himalajska do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 50 g sera camembert. Przygotowanie: Czosnek w całości (bez obierania) pieczemy w piekarniku 10 min. w 200°C. Pozostawiamy do przestygnięcia. W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy ząbki czosnku. Cebulę kroimy w kostkę, pory w plasterki. Na patelni rozgrzewamy
Moniki Smakołykirównomiernie w naczyniu , przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st C. Piec ok 50 minut, następnie odkryć , temperaturę podnieść do 180 st C i piec już bez przykrycia aby się pasztet lekko zrumienił. Powinien odchodzić od brzegów foremki. Smacznego! * Można dodać same żółtka, a na końcu ubitą z białek pianę - masa będzie delikatniejsza
Stare GaryDzisiaj przepis na ciasto marchewkowe z dodatkiem orzechów i suszonych owoców, które nie wymaga pieczenia, jest bardzo zdrowe i sycące więc na pewno posmakuje każdemu
zdrowa vege kuchniaMieliście udany weekend? Moje plany się kilka razy wywróciły do góry nogami, jakbym robiła beczkę samolotem. Ostatecznie zostałam w Gdyni i wybrałam się na Red Bull
Pełny talerzWiecie, że finał mistrzostw świata siatkarzy obejrzało u nas prawie 10 milionów widzów?!! Ale co się dziwić. W końcu naprawdę było co oglądać. Nawet moje maluchy
Pełny talerzOdejdę trochę od standardów i podam paschę w formię deseru z pysznym domowym karmelem. Postanowiłem też jej przygotowanie jak najbardziej uprościć by jak najwięcej osób skusiło
Kuchnia PROzdrowotna