Dorsz pieczony pod orzechową kruszonką

Dorsz pieczony pod orzechową kruszonką

Dorsz pieczony pod orzechową kruszonką

Przepis na : obiad

Dorsz pieczony w piekarniku pod orzechową kruszonką podawany z sosem kaparowo-pietruszkowym to kolejna pozycja z książki Gordona Ramsay’a “Ultimate Cookery Course“. Do swojego dania użyłam dorsza czarnego (czarniaka) , którego polecam Wam wybierać zawsze wtedy, kiedy macie taką możliwość. Czarniak jest kuzynem dorsza o bardzo delikatnym mięsie. Jest tańszy, a w wyglądzie i smaku bardzo do niego zbliżony. Jego zaletą jest to, że większość stad czarniaka nie jest przełowiona, jak to ma miejsce w p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.