bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:302/3453)

Pieczony udziec z indyka 179

Pyszne, soczyste mięsko, piekłam bez skóry i kości, dzięki czemu udziec świetnie sprawdzi się podany na gorąco z sosem własnym albo jako dodatek do kanapki. Pracy niewiele, bo większość sama się robi w piekarniku, a radości i smaku mnóstwo! Polecam! Składniki: 2 udźce z indyka (u mnie ok x 750 g z kością) 2 czerwone cebule 1 marchewka(...)obsmażyć mięso z dwóch stron, następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokroić w piórka, marchew w talarki, ułożyć w naczyniu wokół mięsa, dodać listki laurowe, polać 3 łyżkami oleju. Piec w rozgrzanym piekarniku przez pierwsze 20 minut w temperaturze 220 stopni, następnie zmniejszyć temp. do 180 stopni i piec 2 godziny. Gotowe mięso wyjąć, a do powstałego sosu z cebulką

coolinarny
Sycąca sałatka z gruszką, awokado, „parmezanem”, orzechami laskowymi i słodkim sosem bazyliowym. 125

stewii 1/3 łyżeczki imbiru *w wersji wegańskiej użyjcie agawy, ewentualnie można pominąć i dodać parę kropel więcej stewii. Ser „parmezan” 75-80g (ok. 3/4 szklanki) migdałów bez skórki i nerkowców (u mnie z przewagą migdałów, proporcje dowolne) 2,5 łyżeczki nieaktywnych płatków drożdżowych 1/2 różowej soli himalajskiej/morskiej 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego Sposób przygotowania: Komosę ryżową płuczemy(...)jego przygotowania potrzebujemy blendera ręcznego lub siekacza. Blenderujemy wszystkie składniki, aż powstanie sypki proszek/grudki. Może to zająć do 3 minut. Gdy komosa już się ugotuje, ściągamy ją z pieca i nakładamy po 2-3 łyżki na porcję sałaty. Na rozgrzanej patelni prażymy orzechy laskowe. Kroimy gruszkę w podłużne paski lub kostkę. Opcjonalnie: Podprażamy na patelni, aż puści soki (powinna się

Fill The Bowl
Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek 98

dodajemy suchy mak oraz przesianą mąką z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy masło i ponownie mieszamy *** *** Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia – moja blaszka ma wymiary 32 x 20 cm *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160’C i pieczemy przez około 35 minut – do suchego patyczka *** *** Przygotowujemy krem(...)godzinach ciasto będzie gotowe do jedzenia *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: CIASTA Z BIAŁEK PRZEPIS TUTAJ (klik) PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ       Artykuł Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek pochodzi

Blog z Apetytem
Rolada żyrafa z bananami i czekoladą 168

pieczenia. Do foliowego woreczka przekładamy 6 łyżek ciasta, woreczek zawiązujemy, odcinamy jeden róg i nakładamy kontury na papier. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 4 minuty . Po tym czasie wyjmujemy i studzimy przez chwilę *** *** W międzyczasie do pozostałego ciasta dodajemy kakao i dokładnie mieszamy *** *** Ciemne ciasto wykładamy na podpieczone kontury i delikatnie wyrównujemy *** *** Całość pieczemy(...)Zawijamy w papier i wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę *** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rolada żyrafa z bananami i czekoladą pochodzi z serwisu

Blog z Apetytem
Cassoulet - francuski gulasz z fasolką 192

oprócz wstępnego przygotowania nie musimy robić przy nim praktycznie nic.  Cassoulet - francuski gulasz z fasolką Składniki: 400 g białej fasoli np. Jaś karłowy 500 g chudego boczku wędzonego bez skóry 800 g łopatki wieprzowej (lub 400 g łopatki wieprzowej i 400 g jagnięcej) 2 puszki pomidorów krojonych  łyżka suszonego tymianku posiekany pęczek natki pietruszki pół szklanki bułki(...)wszystkie składniki oprócz bułki tartej i pietruszki i wstawić do piekarnika na 45 minut w 170 stopni. Gotujemy pod przykryciem.  Następnie odkryć, dodać bułkę tartą i pietruszkę i piec bez przykrycia aż fasola będzie całkowicie miękka i wchłonie płyn - około 40 minut.  Ps.  Danie można przygotować na kuchence. Nic nie szkodzi na przeszkodzie, jednak zapiekane smakuje

Poezja Smaków - blog kulinarny
Rillettes wieprzowe 245

wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a nawet z łososia. Składniki: 60 gram peklosoli na 1 litr wody 600 gram szynki 600 gram boczku bez żeber 300 ml. wina białego liść laurowy pieprz ziarnisty szczypta soli morskiej 1 łyżeczka tymianku oraz koperku główka czosnku 200 gram smalcu kilka kuleczek ziela angielskiego oraz gorczycy(...)folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika na 3,5 godziny w tem. 150 st. po tym czasie trochę płynu powinna nam się zredukować. podkręcamy tem. do 200 st i pieczemy bez przykrycia jeszcze 30 min. Płyn odlewamy ale zachowujemy. Mięso wyjmujemy i najlepiej palcami rozdrabniamy na małe niteczki. Mięso przekładamy z powrotem do naszego wywaru. Mieszamy i przelewamy do naczynek

NaKońcuJęzyka
Galette z gruszką i serem gorgonzola 100

pleśniowy to idealne połączenie, czy to w sałatkach na zimno, zapiekankach czy tartach. I tak powstało ekspresowe galette, czyli rustykalna tarta pieczona bez formy z brzegami zawiniętymi na część farszu. Na delikatnym i kruchym cieście bez dodatku jajek, z gorgonzolą, gruszkami i miodową glazurą z dodatkiem octu balsamicznego. Coś niebywale pysznego :) Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki(...)umyć, osuszyć, przekroić na ćwiartki usuwając gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki. Miód i ocet balsamiczny wymieszać w miseczce. Ser pokruszyć. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować cienko na kształt dużego koła. Najlepiej robić to już na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na której będziemy piec galette. Na środku ciasta ułożyć pokruszony

Kocham..lubię..gotuję..
WEGAŃSKA WUZETKA 120

formę o wymiarach 33 x 33 cm : Ciasto: 2 i 3/4 szklanki mąki z samopszy lub innej (patrz opis powyżej), 1, 5 łyżeczki sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutaminianu, 1 łyżka wanilii w proszku (opcjonalnie, ale warto), 1/2 szklanki kakao lub karobu  (jeśli używacie kakao - dodajcie 2 łyżki więcej cukru). 1 1/2 szklanki pulpy pomidorowej(...)pomidorów, banany, słód i olej dokłanie ze sobą łączymy blendując. Suche składniki dokładnie mieszamy. Łączymy suche składniki z mokrymi. Mieszamy, a następnie gęstą masę umieszczamy w naczyniu do pieczenia. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Do mleka dodajemy ksylitol i agar. Postępujemy zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu agar agar. Ciasto przekrajamy na dwa blaty. Każdy z nich

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 439

białą czekoladą i solonym karmelem – pieczenie w kąpieli wodnej Tak jak wcześniej wspominałam, sernik z białą czekoladą i solonym karmelem pieczemy w kąpieli wodnej. Dzięki temu sernik jest ekstra kremowy, nie opada i nie wysusza się w piekarniku. Wiem, że może to niektórych odstraszać, ale uwierzcie mi – to nic skomplikowanego. Piec w kąpieli wodnej możemy na dwa sposoby(...)poziom zaparowania i wilgotności w piekarniku, by sernik wyszedł równy i kremowy. Sprawdź też inne pyszne przepisy na domowe wypieki: Sernik nowojorski Norweskie bułeczki cynamonowe Ciasto 3 bit bez pieczenia Drukuj Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star

Na-talerzu.pl
Rustykalna tarta z owocami jesieni 158

Galette- kruche chrupiące  ciasto , pieczone  bez formy i dowolne owoce tym razem śliwki, jabłka, winogrona i maliny. Obsypana cukrem cynamonem.  Poza czasem wyrobienia ciasta jest bardzo szybka i prosta do przygotowania, uwielbiam ją jeszcze ciepłą a podana z gałką lodów waniliowych to już poezja! Składniki: Ciasto:       200g mąki pszennej 100g zimnego(...)godzinę do lodówki. Owoce umyć, jabłko pokroić na plasterki tak samo śliwki, maliny i winogrona zostawić w całości. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować bezpośrednio na papierze do pieczenia na kształt koło o grubości około 0,5 cm posypać grubo 2 łyżkami brązowego cukru z cynamonem zostawiając ok.3 cm wolnego brzegu ciasta, rozłożyć owoce, brzegi ciasta zawinąć

Wanilia i Kardamon
Ciasto mleczna kanapka 82

masę czekoladową, mieszamy *** *** Następnie przesiewamy suche składniki: mąkę, kakao i proszek do pieczenia *** *** Całość mieszamy dokładnie łyżką lub szpatułką – nie mikserem! *** *** Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia dużej foremki (moja blaszka ma wymiary 36x26cm ) *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 15 minut – do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto przecinamy na pół(...)polewą oblewamy równomiernie ciasto *** *** Całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasto mleczna kanapka pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ciasto dyniowe z miodem, orzechami i kremem mascarpone 187

Ubijamy do połączenia składników *** *** Dodajemy puree z dyni i krótko miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy, tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem i oprószonej mąką tortownicy (moja ma średnicę 22cm ) *** *** Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 50 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto studzimy. Odcinamy(...)lekko dociskając, aby się przykleiły *** *** Gotowe ciasto wkładamy na minimum dwie godziny do lodówki *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ciasto dyniowe z miodem, orzechami i kremem

Blog z Apetytem
Keto gofry łubinowe (Paleo, LowCarb) 92

wyjątkowo udany wypiek o śniadaniowym charakterze. Gofry można rzecz jasna przygotować także w gofrownicy, jednak ja takiego sprzętu nie posiadam, stąd u mnie gofry pieczone w silikonowej foremce . Myślę, że właśnie dzięki pieczeniu wyszły takie puszyste i mięciutkie. Niczym bułeczki. Gofrownica nie daje takiego efektu wyrastania. Gofry podałam z bezcukrowym syropem klonowym na bazie erytrytolu i owocami . Można pokusić(...)pochodząca z inuliny . Dobrą opcją może się okazać także d-ryboza , która ponoć wykazuje nawet działanie nasilające stan ketozy. Spulchniacz W tej roli u mnie akurat proszek do pieczenia bez fosforanów , dzięki któremu keto gofry łubinowe wręcz spektakularnie urosły. Dobrym i zdecydowanie bardziej naturalnym wyborem będzie jednak kamień winny (inaczej cream of tartar lub kwaśny winian potasu), który

Modern Cave Girl
Dietetyczne buraczane babeczki korzenne z powidłami i karobem 69

roślinnego, 1 duże jajko / myślę, że babeczki udadzą się również w wersji wegańskiej z zamiennikiem w postaci siemienia lnianego , 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów, 1 łyżka octu jabłkowego, szczypta soli i przyprawy korzenne: 3 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka imbiru, po 1/2 łyżeczki kardamonu, mielonych goździków, po dużej szczypcie kurkumy, czarnego pieprzu(...)łyżce masy, na ciasto nakładać po łyżeczce powideł, na powidła ponownie wyłożyć ciasto – do wysokości foremek, ciasto odrobinę wyrównać. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C(T), piec około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka.  /Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować babeczki i w razie potrzeby dostosować czas lub temperaturę pieczenia do specyfiki

Even Better Food
Malinowa księżniczka 1678

mieszamy łyżką tylko do momentu, aż wszystkie składniki się połączą *** *** Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja foremka ma wymiary 29 x 24 cm – ciasto wychodzi bardzo wysokie ) *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 25 minut – do suchego patyczka *** *** Gdy ciasto ostygnie przekrawamy je na dwa blaty *** *** Przygotowujemy masę(...)razu wykładamy na ciasto (galaretka szybko tężeje) *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Malinowa księżniczka pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem