bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:307/3453)

Sernik kokosowy z rabarbarem 154

Ponoć koniec czerwca to data graniczna, później rabarbar posiada dużą ilość szczawianów, które nie służą naszemu zdrowiu. Sernik jest genialny jak wszystkie z dodatkiem mleka kokosowego, idealnie kremowy, choć pieczony bez kąpieli wodnej. Tutaj dodatkowo kokos występuje w spodzie ciasteczkowym, a rabarbar przykrywa chrupiąca kruszonka kokosowa. Nie muszę zapewniać, że rabarbar z delikatnym kokosem to udany duet, posmakuje(...)truskawek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki ksylitolu lub cukru Wykonanie: ciastka z masłem umieścić w kielichu blendera i zmiksować. Masą ciasteczkową wylepić dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Bok tortownicy wysmaruj masłem z podanych składników zagnieść kruszonkę, odstawić ser, cukier, mączkę ziemniaczaną i mleko kokosowe wymieszać mikserem na jednolitą masę. Kolejno wbijać po jednym jajku, za każdym razem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piersi z kurczaka z sosem borowikowo-serowym z pieczonymi ziemniakami 355

Następnie polej olejem i podrzuć ponownie parę razy (jeśli będzie to problem, to po prostu wymieszaj wszystko łyżką). Odstaw na 5 minut, aby odparowały. Przełóż do naczynia ceramicznego i piecz bez przykrycia 40-45 minut obracając od czasu do czasu. Piersi umyj, osusz, oczyść i dopraw solą i pieprzem z każdej strony. Na patelni rozgrzej olej, dodaj łyżkę masła(...)dodaj tymianek i przypraw pieprzem. Ściągnij z ognia. Wykładany sos na talerz nie może być gorący, lecz ciepły (ma lepszy smak i gęstszą konsystencję). Na 10 minut przed końcem pieczenia ziemniaków dodaj do pieca piersi, ułożone na kratce nad ziemniakami (spadający tłuszcz z piersi trafi do ziemniaków). Piecz przez 8-10 minut w zależności od grubości piersi (moje były

Moja Delicja
BEZY - A NIECH TO" GĘŚ KOPNIE" 140

pieczenia "Bez"podchodziłam aż 4 razy i udało się właśnie za czwartym razem.Zawsze wychodziły popękane,beżowe i nie ciekawe,a pierwsze to wyszły w formie płaskich placków hi hi:)...Oglądając inne wypieki dziewczyn na blogach tak im bardzo zazdrościłam , ich ciastka bezowe były białe jak śnieg i nie popękane, a moje to takie brzydkie kaczątka ,i wreszcie się(...)octu 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Białka ubijamy na sztywno(muszą mieć temp.pokojową),dodajemy nieprzerwanie 3 łyżki wody i cukier,a następnie ocet i mąkę ziemniaczaną.Pieczemy w 140st.przez 10-15 min przy zamkniętym piekarniku -potem go lekko uchylamy-przez i pieczemy dalej jeszcze przez35-40 min.Studzimy.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak Caprese 79

niż 15 minut, resztę zrobi za Was piekarnik. Lista składników nie jest długa, połowa z nich to produkty, które z pewnością posiadacie w swoich domach. Składniki są ogólnodostępne, więc bez żadnych problemów zakupicie je w każdym sklepie. Kurczak caprese to danie, które sprawdzi się zawsze i wszędzie. Jako tradycyjny obiad, czy popisowe danie na nadarzającą się okazję(...)pokroić na plasterki. Do powstałej kieszonki wsadzić po jednym plasterku mozarelli, pomidora oraz listek bazylii. Gotowego kurczaka wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec bez przykrycia przez ok. 35-40 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kurczak Caprese pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Mini serniczki z kremem cytrynowym 157

Moje mini serniczki, to nic innego, jak sernik wiedeński w wersji mini... Ale smakuje inaczej, ponieważ górę udekorowałam krem z mocnym akcentem cytrynowym.  Masa serowa, pieczona bez spodu, tak jak w serniku wiedeńskim, ale jest podzielona na małe porcje i upieczona bezpośrednio w papilotkach. Chciałam, żeby moje serniczki mini były nie tylko smaczne, ale żeby były również dekoracją(...)szybko/krótko utarłam. Ubiłam sztywną pianę z białek, przełożyłam ją do utartej masy   i za pomocą łyżki delikatnie wymieszałam. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Małe foremki do pieczenia babeczek wyłożyłam papilotami. Masą napełniłam foremki do połowy ich wysokości i wstawiłam do gorącego piekarnika naokoło 40 minut. I tak zrobiłam następną porcję i następną. Kiedy serniczki się studziły, zabrałam

Kuchnia u Krysi
Najlepsze buraczane brownie – wegańskie i paleo. 116

kilogramem buraków… I udało się! Brownie nie jest twarde – jest bardzo wilgotne i rozpływa się w ustach! Jest bez orzechów, glutenu, nabiału – szczególnie zależało mi na czymś bez orzechów, by mogli się nim rozkoszować także alergicy. PS. Ciasto możecie posypać ostrą papryczką dodając mu odrobinę pikanterii! Składniki: Masa: 250g upieczonego/ugotowanego i obranego buraka 5 łyżek mąki kokosowej(...)blenderujemy pokrojonego buraka i 1/3 mleka kokosowego. Gdy masa buraczana będzie gładka, łączymy ją z kakaową masą w misce. Dodajemy resztę składników na masę (stewia, mąka, kokos), mieszamy i pieczemy i przelewamy do kwadratowej foremki (małej). Pieczemy w piekarniku 25minut w 180C. Polewa Podobnie jak w przypadku ciasta, polewę przygotowujemy w kąpieli wodnej. Łączymy ze sobą wszystkie składniki (zaczynając

Fill The Bowl
CHLEB ORKISZOWY UBIJANY 86

szansę i zaplotłam dwa bochenki (z którym w sumie wyszło aż cztery, gdyż ciasto się rozciągnęło). Chlebki wyszły smaczne, wilgotne, ale niskie – nie podniosły się wystarczająco w piekarniku (piekłam bez kamienia). Chyba za jakiś czas zrobię drugie podejście. Tymczasem idę pooglądać wypieki Piekarek i Piekarzy, którzy brali udział we wspólnej Lutowej Piekarni. CHLEB ORKISZOWY UBIJANY składniki(...)Ostrożnie, żeby nie naruszyć struktury ciasta, skręcać ze sobą po dwa paski na kształt warkocza. W ten sposób powstaną dwa bochenki. 7. Chleby przełożyć na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Pozostawić do wyrośnięcia, maja prawie podwoić swoją objętość. 8. Rozgrzać piekarnik, z kamieniem do pieczenia do 250 st C. 9. Obficie spryskać piekarnik wodą. 10. Zsunąć bochenek wraz

Pieguskowa Kuchnia
Orzechowiec z kaszy jaglanej bez pieczenia 94

słodkie orzechy nerkowca świetnie razem smakują. Witajcie! Coraz cieplej na dworze to i coraz częściej przychodzi ochota na desery szczególnie na zimno. Dzisiaj przychodzę do Was z ciastem bez pieczenia, gdzie w roli głównej znowu występuje moja ulubiona kasza jaglana. Uwielbiam z nią kombinować różne ciasta, bo w sumie i tak jakie bym nie zrobiła, to wiem(...)wkładamy do lodówki. Mleko gotujemy ze słodzikiem/cukrem i aromatem migdałowym. Dodajemy przepłukaną kasze jaglaną. Jak prawidłowo ją przygotować odsyłam TUTAJ. Ostudzoną kaszę możecie zblendować na masę bez grudek, ja jednak zostawiłam ją w całości tym razem. Przekładamy ją na schłodzony spód. Ulubione orzechy kruszymy (lub kupujemy już pokruszone) i usypujemy wierzch. Wciskamy delikatnie, aby orzechy weszły w kaszę

Zdrowie i pysznie na talerzu
Orzechowiec z kaszy jaglanej bez pieczenia 102

słodkie orzechy nerkowca świetnie razem smakują. Witajcie! Coraz cieplej na dworze to i coraz częściej przychodzi ochota na desery szczególnie na zimno. Dzisiaj przychodzę do Was z ciastem bez pieczenia, gdzie w roli głównej znowu występuje moja ulubiona kasza jaglana. Uwielbiam z nią kombinować różne ciasta, bo w sumie i tak jakie bym nie zrobiła, to wiem(...)wkładamy do lodówki. Mleko gotujemy ze słodzikiem/cukrem i aromatem migdałowym. Dodajemy przepłukaną kasze jaglaną. Jak prawidłowo ją przygotować odsyłam TUTAJ. Ostudzoną kaszę możecie zblendować na masę bez grudek, ja jednak zostawiłam ją w całości tym razem. Przekładamy ją na schłodzony spód. Ulubione orzechy kruszymy (lub kupujemy już pokruszone) i usypujemy wierzch. Wciskamy delikatnie, aby orzechy weszły w kaszę

zdrowo i aktywnie
Mini bezy z malinami 254

błyszcząca. Pianę wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Tworzymy 12 małych krążków. 6 krążków robimy bardziej płaskich (będą stanowić podstawę naszych bezowych torcików) a pozostałe 6 bardziej finezyjnie. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 25 minut w 120 stopniach C. Następnie zmniejszyć do 100 stopni i piec bezy przez ok. 40-50 minut. Bezy powinny być kruche

I LOVE LIFE
Torcik z owocami w galaretce 181

owocami w galaretce Pyszne, piękne i bardzo efektowne ciasto z owocami. Nie mogę powiedzieć, że jest bardzo łatwe w wykonaniu, ale robiłam je pierwszy raz i obyło się bez problemów, wyszło dobrze, więc myślę, że warto poświęcić trochę czasu i pracy, aby wykonać to cudo. Bardzo polecam na szczególne okazję, efekt wow wśród gości gwarantowany! Tort dobrze się kroił(...)galaretki *** *** W ciasto możemy wbić dowolny topper, wówczas stanie się pięknym tortem okolicznościowym *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ               Artykuł Torcik

Blog z Apetytem
Ciasto Marcello 162

wybrałam drugi sposób *** *** Ciasta wkładamy kolejno do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 8-10 minut. Wyjmujemy i studzimy. Jeśli piekliśmy blaty na dużych blaszkach z wyposażenia piekarnika, to po wystudzeniu przecinamy je na pół. Niezależnie od sposobu pieczenia finalnie musimy uzyskać cztery blaty ciasta *** *** Przygotowujemy kram. Czekoladę kroimy na małe kawałki *** *** W garnuszku podgrzewamy(...)najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 przepisów na szybkie i łatwe ciasta Przepisy tutaj (KLIK) CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasto Marcello pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Chleb razowy na zakwasie 164

Przepis na ten chleb znalazłam u Mirabbelki . Mirabbelka go piecze bez ziaren, ale ponieważ my lubimy chleby z wkładką, do mojego wypieku dodałam ziarna słonecznika i siemię lniane. Chleb razowy na zakwasie Składniki: Zaczyn 0,5 szkl. zakwasu zrobionego z mąki żytniej i wody ok. 1 szklanki letniej wody 2 szklanki mąki żytniej razowej Ciasto chlebowe(...)Kiedy piekarnik się nagrzeje spryskuję go wodą. Po 20 minutach trochę zmniejszam temperaturę. Od momentu włożenia chleba do zimnego piekarnika aż do końca pieczenia powinno upłynać około godziny. Ja wczoraj wyjęłam chleb już po 50 minutach

Kulinarne przygody Gatity
Kolorowa wiosenna focaccia z nocnego ciasta 68

Focaccia  to rodzaj płaskiego pieczywa pochodzącego z włoskiej Ligurii. Jest to wypiek bardzo podobny do pizzy. Zwykle foccacię pieczemy bez dodatków i może być wtedy smacznym dodatkiem do różnych dań, podobnie jak chleb, czy inne pieczywo. Ale wystarczy obłożyć ciasto świeżymi i kolorowymi dodatkami, takimi jak pomidorki, cebula, szparagi, świeże zioła i mamy już przekąskę lub przystawkę. Bardzo(...)lodówki*. Na drugi dzień wyjmujemy miskę z ciastem z lodówki i odstawiamy na koło 1,5 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formujemy placek dłońmi posmarowanymi obficie oliwą. Palcami robimy dołki na całej powierzchni ciasta, rozkładamy pomidorki koktajlowe, krążki cebuli, zioła i ewentualnie inne ulubione dodatki. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia

Tajemnice Smaku
Gruszkowa fantazja 339

mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie łączymy wszystko łyżką *** *** Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę ((użyłam foremki o wymiarach 24 x 29 cm) *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170’C i pieczemy przez około 30 minut – do suchego patyczka *** *** Mus gruszkowy: gruszki obieramy, kroimy w kostkę, wkładamy do garnka, zalewamy wodą(...)wówczas już wzorek nam nie wyjdzie *** *** Ciasto wstawiamy do lodówki na przynajmniej dwie godziny *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Gruszkowa fantazja pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Rolada snickers 96

uzyskamy jednolite ciasto *** *** Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blachę z wyposażenia piekarnika *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy przez około 12 minut – do suchego patyczka *** *** Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i od razu przekładamy na czystą ściereczkę, tak aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie odrywamy papier od ciepłego(...)wcześniej polewą czekoladową *** *** Roladę wkładamy do lodówki na co najmniej dwie godziny *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Rolada snickers pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem