rozpływające się w ustach, mocno czekoladowe, z nadzieniem z kremowego, waniliowego serka i wiśniowego sosu. Pyszne, a do tego wykonane ze zdrowych i wartościowych składników - można się nimi zajadać bez wyrzutów sumienia. Ciasto jest bardzo czekoladowe i wilgotne. Zrobiłam je z mąki pełnoziarnistej i orkiszowej (mniej więcej pół na pół), jednak można użyć mąkę jednego rodzaju. Sos wiśniowy wykonałam(...)każdej porze roku. Bardzo polecam. Składniki (16 muffinek): Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki (u mnie pomieszana pełnoziarnista i orkiszowa) 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez fosforanów) 3 jajka 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/4 szklanki mleka 3/4 szklanki ksylitolu 70 g roztopionej gorzkiej czekolady (bez cukru lub słodzonej ksylitolem) Nadzienie serowe
Healthy food explorerspożywczą lub wkładamy do foliowego woreczka śniadaniowego i wkładamy na 20-30 minut do lodówki. 6. Przed wyciągnięciem ciasta z lodówki, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, a formę do pieczenia smarujemy margaryną. 7. Ciasto rozprowadzamy dłońmi na dnie formy, nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu, schładzamy je w lodówce. 8. Żelatynę rozpuszczany(...)oczywiście serwować na zimno A Wy lubicie serniki? Smacznego! Polecam też inne moje przepisy na ciasta: Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Szarlotka bezglutenowa Domowe ptasie mleczko bez pieczenia Artykuł Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondimieszamy do połączenia się składników *** *** Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia ( moja blaszka ma wymiary 26×21 centymetry ) *** *** Na wierzchu układamy wiśnie i delikatnie wciskamy w ciasto. Użyłam odsączonych wiśni z kompotu *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez około 50-60 minut – do suchego patyczka (uwaga! Gotowe ciasto powinno(...)więcej mleka. Gotową polewą smarujemy ciasto z wierzchu *** *** Gdy polewa zastygnie można pokroić ciasto *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Brownie
Blog z ApetytemKlasyczne ciasto Milky Way bez pieczenia już znacie - klik . Przyznam, że jest obłędne w smaku i nie potrzebuje ulepszania, ale chciałam je połączyć z moim ukochanym kokosem i białą czekoladą, do której mam... ogromną słabość. Wyszło przepysznie! Rewelacyjny krem mleczno-kokosowy doskonale komponuje się z miękkimi herbatnikami i kuszącą polewą z białej czekolady. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia(...)oraz podzielić na dwie części. Przygotować polewę. Czekoladę z dodatkiem mleka/śmietanki rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy mleczno-kokosowej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową oraz obficie posypać dodatkowymi wiórkami. Całość
Di gotujepewno dobrze zrobi gorąca przekąska. A najlepsze będzie to, co albo da się zrobić w kilka minut, albo "zrobi się samo" ;-) zatem wybierajcie: KURCZAK NA BUTELCE Z PIWEM PIECZONE UDKA Z KURCZAKA Z CZOSNKIEM I CYTRYNĄ ŁOSOŚ CYTRYNOWY 2. Coś słodkiego No to, to chyba podstawa na każdej lub przynajmniej większości imprez karnawałowych, a tym bardziej tej sylwestrowej. W przypadku(...)potrzebują czasu by się "przegryźć". Wybrałam więc takie przepisy, których realizacja zajmie Wam dosłownie kilka chwil :-) NAPOLEONKA NA KRAKERSACH CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZY MANNY CIASTO JABŁKOWO - BUDYNIOWE BEZ PIECZENIA TIRAMISU CHATKA PUCHATKA BŁYSKAWICZNA ROLADA Z JABŁKAMI BABKA PIWNA Z KARMELEM I POPCORNEM OPONKI Z SERA RÓŻE KARNAWAŁOWE 3. To co cały czas na stole ;-) Szybkie przekąski, które cały
Czary - gary w kuchniPavlova ...deser australijski;) Smak powala. Jestem zachwycona, a to znaczy ,że będzie u nas gościć często:) A u Was??? Składniki; Beza; 6 białek, 280 g cukru, łyżeczka octu winnego, łyżeczka mąki ziemniaczanej, Frużelina wiśniowa; 300 g wiśni mrożonych, świeżych lub w słoiku do deserów, 80 g cukru, czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody, Wykonanie; Białka ubijamy(...)czas ubijając. Następnie dodajemy ocet i mąkę. Przelewamy masę do foremki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem. Wkładamy ciasto. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy bezę 1,5 godziny. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy bezę na noc w piekarniku;) Przygotowujemy frużelinę. Wiśnie zasypujemy cukrem i gotujemy na średnim ogniu do jego rozpuszczenia. Powoli
Anioły w kuchniJest to chyba najłatwiejszy i najszybszy chleb jaki do tej pory upiekłam. Wystarczy wymieszać składniki i wstawić chlebki do pieca, bez wyrastania. Możecie użyć dowolnej mąki, może to być 1kg zwykłej pszennej. Możecie dodać dowolne ziarna i/lub płatki owsiane i zawsze się uda. Przepis od Małgosi z bloga Wędrówki po kuchni :) 800g mąki pszennej typ 405 200g mąki pszennej(...)łyżki soli 1/2 szkl siemienia lnianego 1l ciepłej wody Wszystkie suche składniki mieszamy w dużej misce, dolewamy ciepłą wodę i mieszamy dokładnie np. łyżką. Keksówki wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Chlebki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Po tym czasie wyjąć i studzić na kratce
Smakołyki AsiCiasto rolujemy zaczynając od szerszego końca z farszem ku węższemu, końcówka ciasta powinna znaleźć się pod rogalikiem. Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Rogalików z wierzchu niczym nie smarujemy *** *** Rogaliki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 10-15 minut – do mocnego zrumienienia *** *** Gdy rogaliki lekko przestygną przygotowujemy lukier. W celu uzyskania(...)lukrem i czekamy kilka minut, aż zastygnie *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI (CIASTO SEROWE) PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE
Blog z ApetytemCiasto na herbatnikach bez pieczenia Bardzo smaczne ciasto na zimno, przygotowane na herbatnikach i listkach waflowych. Moja rada: Listki waflowe w tym cieście, bym zamieniła na suche wafle tortowe, bo listki jednak są za cienkie . Przepyszne herbatniki i listki waflowe otrzymałam od firmy CUKRY NYSKIE Krem mleko - 3 szkl budynie śmietankowe - 1,5 opak mąka(...)łyżki kakao - 3 łyżki cukier - 6 łyżek masło - 375 g serek homogenizowany - 1, 5 opak Dodatkowo : frużelina malinowa - 1 słoik ( 280 g ) listki waflowe bez cukru 76 g ( 2 paczki ) herbatniki petit beurre blacky - 200 g biała czekolada - 150 g śmietana kremówka 36% - 2 łyżki migdały płatki - do dekoracji. Przygotowanie: Krem: Szklankę mleka odlać, pozostałe mleko
Kuchnia Danusijapoński, znany jest od dawna. Myślę, że wielu z Was jadło taki makowiec, ale czy piekliście go? Ja jadłam. Kilka razy, ale... sama jeszcze nie piekłam. Jadłam różne rodzaje. Pieczone bez spodu, sama masa makowa, na kruchym spodzie, z dużą ilością bakalii... Dzisiaj przed Wami moja wersja makowca, który upiekłam na spodzie z mielonych migdałów. Dzięki temu makowiec zyskał(...)Jeśli chcecie się przekonać jak smakuje mój makowiec japoński, to upieczcie taki właśnie... Składniki: Spód: 150 g zmielonych migdałów 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g cukru 150 g masła zimnego (prosto z lodówki) 1 żółtko Składniki na masę makową: 500 g mielonego maku * 800 ml mleka (brak na zdjęciu) 850 g jabłek
Kuchnia u Krysipokazania jak wygląda i cały sos wyleciał do naczynia żaroodpornego :( Ale uwierzyć musicie - sos się robi! Można nim polać potem ziemniaki lub kaszę :) Polędwica jest pieczona bez grama tłuszczu, bez bulionu i wychodzi wspaniale soczysta! Tylko trzeba ją bardzo szczelnie owinąć folią aluminiową. Składniki: 1 polędwica wieprzowa Zioła suszone (płaska łyżeczka): 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka otartej(...)nacieramy ziołami. Wkładamy do lodówki na 1-1,5 godziny Piecyk nagrzewamy do 190 stopni C Mięso szczelnie owijamy w folię aluminiową tak, żeby tworzący się sos podczas pieczenia nie "uciekł". Wkładamy do naczynia żaroodpornego z pokrywką. Mięso umieszczamy w taki sposób, aby brzeg folii był na górze, nie na dole. Ja będzie na dole jest ryzyko
Szczęśliwa kuchniasię bardzo ładnie. Efekt? Idealnie wilgotny, pachnący i pyszny. Polecam - zwłaszcza na szczególne okazje. Na świątecznym stole prezentował się znakomicie. Źródło przepisu: TU . Składniki: 1,2 kg schabu bez kości 4 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 3 łyżki oleju mały słoiczek musztardy francuskiej 1 szklanka bułki tartej 1 jajko sól, pieprz Wykonanie: Schab opłukać i osuszyć(...)mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia (z pokrywką) i piec przez 15 min. w temp. 200 st.C, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 st.C. i piec jeszcze 30 minut. Wyjąć mięso z piekarnika. Z bułki tartej, jajka i pozostałej musztardy wymieszać ciasto. Obłożyć nim schab, wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia w temp. 200 st.C. do momentu zrumienienia
Pasja SmakuDziś mam dla Was bardzo proste i efektowne ciasto bez pieczenia - jagodowy sernik. Wszystkich, którzy nie tolerują laktozy, ucieszy zapewne fakt, że nie ma tu ani grama sera. Na spodzie z rodzynek i wiórków kokosowych, jest pyszna warstwa z quinoy, jagód i mleka kokosowego, dosłodzona cukrem kokosowym i zagęszczona żelatyną. Na wierzchu galaretka z rubinowych grejpfrutów. Już(...)swój sposób - robię pierwsze dwie warstwy dzień wcześniej wieczorem, wtedy następnego dnia pozostają nam tylko galaretki do zrobienia. Poza tym to bardzo zdrowy deser, bez nadmiaru tłuszczu i cukru, bez glutenu i bez laktozy, więc nie musicie się ograniczać, gdy macie ochotę na dokładkę. Podaję przepis na formę (tortownicę) o średnicy 20 cm. Składniki
Quinoa Raz!cukrami na puszystą masę, do masy cały czas mieszając wlewam powoli olej, dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Dokładnie mieszam. Połowę ciasta przekładam do uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Ciasto przekładam do nagrzanego piekarnika i piekę w 170 stopniach ( grzałka góra-dół ) ok. 10 minut. Masa: Do garnka wlewam zimne mleko, dodaję pozostałe składniki(...)wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam : Styropian. Ciasto kokosowe udające sernik :) klik Ciasto kokosowo kakaowe bez jajek i tłuszczu klik Muffinki czekoladowo kokosowe klik Babka kokosowa klik Ciasto Krówka Kokosowa bez pieczenia klik
Kuchnia z widokiem na ogródudziwnień, żadnych kremów, tylko z polewą czekoladową, takie pyszne i wilgotne. Postanowiłam więc połączyć te dwa fakty i upiekłam dziś z rana babkę marmurkową na białkach. Miało być bez udziwnień, ale oczywiście się nie obyło. Babkę zrobiłam w trzech kolorach i co za tym idzie, trzech smakach. Babka wyszła naprawdę piękna w przekroju, taka jak zaplanowałam, choć może(...)piernikowego i na koniec kakaowego i tak do wyczerpania całego ciasta. Przygotowane ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je do suchego patyczka w temp. 170 stopni. W moim piekarniku trwało to ok. 45 minut. Piekarnika wcześniej nie rozgrzewałam i ciasto piekłam bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika i studziłam w formie na kratce
Waniliowe ImprowizacjePrzepis na pyszny sernik z wiaderka z rodzynkami gotowy w kilka minut do pieczenia, bez spodu idealny na święta. Składniki (na formę 25cm) 1kg sera z wiaderka (niebieski president) 200g margaryny palma lub masła 2 łyżki rodzynek 3/4 szklanki cukru (250ml szklanka) 4 łyżki mąki tortowej 4 jajka 1 cukier migdałowy (delecta) Przygotowanie Margarynę rozpuść(...)dodałam rodzynki. Jaja z cukrem wymieszaj mikserem, dodaj mąkę i cukier migdałowy. Przełóż ser z wiaderka, dodaj margarynę.Miksuj na jednolitą masę. Formę wysmaruj margaryną i wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stopni, piecz (góra dół) przez 20 minut, zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz 25minut, zmniejsz temperaturę do 120 stopni
Kurnikoworazem wypróbowałam ciasteczka kokosowe, które u mnie w domu cieszą się dużą popularnością :D Te są bardzo delikatne i puszyste, mimo że nie zawierają proszku do pieczenia. Bez cukru i mąki, więc można je jeść na diecie bezglutenowej. Niestety porcja nie jest zbyt duża, więc najlepiej zróbcie je podwójnie, bo szybko znikają ;) Amarantuski z wiórkami kokosowymi(...)łyżki ksylitolu 1 jajko 1/2 łyżeczki cynamonu Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Roztrzepać jajko i połączyć ze wszystkimi pozostałymi składnikami za pomocą łyżki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na niej ciastka w formie kulek (masa niezbyt chętnie współpracuje, co jakiś czas trzeba moczyć dłonie) i lekko je spłaszczać. Włożyć do piekarnika i piec ok. 8-10 minut. Wystudzić
FitKotPopularny w Irlandii, ekspresowy pszenno-razowy chleb pieczony bez dodatku drożdży czy też zakwasu, rośnie pięknie dzięki sodzie. Nie trzeba go zagniatać, zagniatanie wręcz mu szkodzi... Bardzo prosty do zrobienia i bardzo smaczny. Można dodać do niego orzechy, rodzynki, ja lubię go z kminkiem :-) Polecam! Składniki: Na 1 spory chlebek: 250 g mąki pszennej razowej 250 g mąki pszennej(...)maślanki lub kefiru 100 g płatków owsianych 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 25 g masła Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Obie mąki wsypać do dużej miski, dodać sól, sodę i płatki owsiane. Wymieszać. Masło pokroić na małe kawałeczki, dodać do sypkich składników rozcierając je palcami. Wlać maślankę. Szybko
maniapieczenia