bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:292/3453)

Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek 89

Szybkie ciasto z jogurtem truskawkami i rabarbarem Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser(...)Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek Czas przygotowania:  60 minut + chłodzenie Składniki: 250 g mascarpone 150 g jogurtu greckiego 90 g drobnego cukru 300 g truskawek patyczki i foremki do lodów opcjonalnie

Kulinarne przygody Gatity
Sernik kajmakowy z pianką malinową oraz śmietaną 127

zrobienia pianki malinowej użyłam mrożonych malin Hortex. Polecam     Składniki: spód: 100 g masła 1 szkl mąki kukurydzianej 1 łyżka serka homogenizowanego 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu masa sernikowa: 800 g twarogu sernikowego 250 g masy kajmakowej 2 żółtka 3 łyżki mąki kukurydzianej pianka malinowa: 2 opakowania  mrożonych malin Hortex(...)oraz 50 g czekolady deserowej blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Poprzedniego dnia wieczorem wykładamy maliny do garnka i odstawiamy do rozmrożenia. Spód: na stolnicę wysypujemy mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia oraz wkrajamy masło i dodajemy serek. Wyrabiamy kruche ciasto i wylepiamy cienko dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki. Masa serowa: do dużej miski wkładamy twaróg

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Naleśniki z otrębami i granatem 181

chleba, dzisiaj postanowiłam je wykorzystać do naleśników. Smak Kuchni obdarował mnie piękną patelnią do naleśników, więc postanowiłam ją wypróbować. Świetna jakoś, a co najważniejsze naleśniki można piec bez użycia tłuszczu.  Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mleka 2 jaja 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka otrębów pszennych  2-3 łyżki oleju szczypta soli  2 łyżeczki cukru(...)otręby miksujemy na najwyższych obrotach, dodajemy sól, cukier i olej, ciasto odstawiam na pół godziny żeby odpoczęło. 2. Do odstanego ciasta dodajemy gazowaną wodę mineralną. Ponownie miksujemy i pieczemy cienkie naleśniki. Konsystencja ciasta powinna być dość gęsta, ale lejąca. Do naleśników proponuję: 250 ml śmietany kremówki 30-36% owoc granatu, lub inne świeże owoce 1. Śmietanę ubijamy na sztywno, jeśli

Apetyczna babeczka
Kokosowy „Mars” bez pieczenia 163

wodą. Po 30 minutach dokładnie je odcedzamy i miksujemy na gładką pastę. Następnie pastę mieszamy z mąką orzechową lub mielonymi orzechami. Formę 20×25 cm wykładamy papierem do pieczenia, a na papier wykładamy gotowy spód i równomiernie rozprowadzamy. Odstawiamy do lodówki. W tym czasie otwieramy schłodzone mleczko kokosowe i wyciągamy TYLKO gęstą część mleczka i ubijamy na sztywno(...)cukrem. Gdy czekolada całkowicie się roztopi, chwile studzimy polewę, a następnie równomiernie wylewamy na schłodzoną masę. Schładzamy w lodówce, aż polewa zastygnie. Smacznego! Artykuł Kokosowy „Mars” bez pieczenia pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową 104

kakao do ubitych jaj, delikatnie wymieszać szpatułką, mieszając od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 st.  około 25 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około(...)krem kolistymi ruchami, powstała w ten sposób róża nie powinna mieć średnicy większej niż 5-6 cm. Z masy bezowej można zrobić beziki oraz róże bez patyczków, którymi można udekorować boki tortu. Bezy piec w 100 st, z termoobiegiem, przez około 3 godziny. Po upieczeniu formę wyjąć z piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, przechowywać w puszce lub zamykanym pojemniku

moj przepis na
Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową 108

mąkę i kakao do ubitych jaj, delikatnie wymieszać szpatułką, mieszając od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 st. około 25 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około(...)krem kolistymi ruchami, powstała w ten sposób róża nie powinna mieć średnicy większej niż 5-6 cm. Z masy bezowej można zrobić beziki oraz róże bez patyczków, którymi można udekorować boki tortu. Bezy piec w 100 st, z termoobiegiem, przez około 3 godziny. Po upieczeniu formę wyjąć z piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, przechowywać w puszce lub zamykanym pojemniku

moj przepis na
Kruche ze śliwkami i z cynamonowo-orzechową bezą 166

ciasto: 5 żółtek 2/3 szklanki cukru pudru 1 płaska łyżeczka cukru migdałowego (można pominąć) 200 g zimnego masła ok. 2 szklanki mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Owoce i beza: oraz 600-700 g świeżych śliwek 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu lub soku z cytryny spora garść orzechów(...)rozpuszczenia się cukru. Dodać pod koniec cynamon ocet lub sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Zmniejszyć temperaturę pieczenia do 140 o C . Ubite białka z cukrem wyłożyć na ciasto, posypać posiekanymi orzechami i piec do momentu aż beza lekko zbrązowieje (ok 30 minut). Najlepiej piec na termoobiegu, wówczas beza szybciej wysusza się. Ciasto wyjąć i ostudzić

Czerwień i błękit
Pieczone ziemniaki. Jak zrobić pieczone ziemniaki. 83

zdecydujcie, która wersja bardziej Wam odpowiada. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pieczone ziemniaki. Jak zrobić pieczone ziemniaki. Składniki 1 kg ziemniaków 1 łyżeczka soli 2-3 łyżki masła klarowanego (roztopione) lub oleju ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczka rozmarynu lub 2 – 3 gałązki świeżego 5-6 ząbków czosnku Instrukcje Ziemniaki pieczone – wcześniej podgotowane Ziemniaki obieramy, kroimy na połówki lub jeśli(...)nagrzanego do 190 C i pieczemy około 40 minut. Podczas pieczenia dobrze jest ziemniaki poruszać i tym samym odwrócić je na drugą stronę żeby się równomiernie zrumieniły. Opcja piekarnika góra – dół. Pod koniec pieczenia dobrze jest już obserwować ziemniaki ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej, a także każda odmiana ziemniaków może też piec się w innym czasie. Należy

To co lubię - gotuję i polecam
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami 1100

użyć sylikonowych foremek do babeczek, wówczas nie ma potrzeby ich natłuszczać gdyż upieczone ciasto ładnie z nich „wychodzi” *** *** Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200′ C i pieczemy około 15 minut, pilnując aby ciasto się nie przypaliło *** *** Kremówkę ubijamy mikserem a następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukry, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy(...)borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania babeczki przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA

Blog z Apetytem
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 325

wędlina Domowy baleron Schab ze słoika w pikantnej panierce Schab w majeranku nadziewany śliwką Domowa biała kiełbasa Szynka pieczona w ziołach Drobiowa pieczeń rzymska Terrina z golonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica wileńska Schab karkowy z pończochy Zupy Aksamitny krem(...)sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy

Kulinarne przygody Gatity
Tagine z kurczakiem i gruszkami 192

gruszki pokryły się masłem i miodem. Kiedy upłynął czas 40 minut pieczenia dania dodałem do niego skarmelizowane gruszki i ponownie umieściłem w piekarniku na 15 minut. Po tym czasie pozbawiłem naczynie pokrywki z folii aluminiowej i dodałem do dania drobno posiekane pół pęczka natki kolendry. Piekłem bez przykrycia jeszcze przez 5 minut. Przygotowałem kaszę(...)łyżkę masła i przemieszałem ją widelcem. Wyłożyłem gotowy kus-kus na talerze. Wyłożyłem mięso wraz owocami i warzywami i obficie polałem sosem, który wytworzył się w naczyniu, w którym piekło się mięso. Całość posypałem czarnym świeżo zmielonym pieprzem i dużą ilością listków świeżej natki kolendry. Zapraszam do spróbowania i życzę smacznego

Wyprawy kulinarne
Filet z kurczaka nadziewany czerwoną porzeczką 193

bliskich łącząc owoce z mięsem. Tak jak w tym przypadku. Kruche, delikatnie mięso z kurczaka, kwaskowe porzeczki i szczypta ostrej papryki. Całość nie jest smażona, lecz pieczona bez dodatku tłuszczu!! Zatem jedzmy bez wyrzutów sumienia;):) Składniki: 1/2 kg filetu z piersi kurczaka, cebula, 100 g czerwonych porzeczek, szczypta ostrej papryki, sól, pieprz, łyżka oleju. Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć(...)posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać umyte i odszypułkowane, rozgniecione porzeczki. Doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Farszem wypełnić kieszonki w mięsie. Spiąć wykałaczką. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok. 35 min w temp. 200st

Z miłości do słodkości
Wielkanocne życzenia i ciasto krówka 146

przepis na ciasto z masą kajmakową, która kojarzy mi się z Wielkanocą. Jest to dobry przepis dla wszystkich zabieganych, ponieważ ciasto można zrobić ekspresowo używając gotowych półproduktów, bez pieczenia. Najgorszym etapem jest czekanie minimum 2 godziny, aż ciasto się "porzegryzie". Jeśli macie więcej czasu, polecam własnoręczne wykonanie masy kajmakowej i budyniowej, które smakują o wiele lepiej niż kupne(...)bez cukru, dodajemy do niego 3-4 łyżki cukru z prawdziwą wanilią) ok 700 ml mleka 200 g masła Budynie dokładnie mieszamy z 200 ml mleka i cukrem (jeśli używamy niesłodzonych). 500 ml mleka doprowadzamy w rondelku do wrzenia, następnie dodajemy do niego mleko wymieszane z proszkami budyniowymi i cukrem i energicznie mieszamy, aż powstanie gęsta gładka masa bez

Zawsze głodna!
Sernik snickers 102

zbyt sucha, dodajemy odrobinę śmietany. Tak przygotowaną masą wyklejamy spód i boki tortownicy. 3. Na przygotowany spód wylewamy masę twarogową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. 3. Kajmak wkładamy do rondla, dodajemy masło i lekko podgrzewamy, aż się wszystko połączy. Na koniec do masy dodajemy orzechy i sól. 4. Masę kajmakową z orzechami wykładamy(...)Orzechy możemy podprażyć na suchej patelni, aż się lekko zrumienią. Jeżeli użyjemy orzechów solonych, wtedy masy kajmakowej już nie solimy! INNE NASZE POMYSŁY NA DESERY: CIASTO PRINCE POLO BEZ PIECZENIA 20 MINUTOWE BABECZKI 3 BIT LEKKIE CIASTO JOGURTOWE NA BISZKOPCIE KREMOWY SERNIK Smacznego!   Artykuł Sernik snickers pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Sernik krówka 118

całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy do lodówki *** *** Na schłodzone ciasto wykładamy lekko(...)Całość posypujemy płatkami migdałowymi *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik krówka pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Piernikowe gwiazdki z wafli ryżowych 81

Ekspresowe pierniczki bez pieczenia? To możliwe i w dodatku pyszne rozwiązanie dla zabieganych. Chociaż nie tylko dla nich :) My bardzo lubimy przygotowywać szybkie pralinki z dodatkiem wafli, a podane w formie ozdobionych gwiazdek świetnie nadają się na świąteczny stół. 100 g płatków ryżowych Sonko 100 g mascarpone 2 łyżki soku z pomarańczy 50 g gorzkiej czekolady łyżeczka skórki(...)startej z pomarańczy łyżka przyprawy do piernika dobrej jakości (najlepiej domowej) łyżka kakao 10 suszonych śliwek bez pestek 4-5 kostek czekolady do dekoracji opcjonalnie lukier opcjonalnie cukrowe dekorki Pokruszone wafle przekładamy do malaksera i rozdrabniamy. Następnie przesypujemy do dużej miski i mieszamy z kakao i przyprawą do piernika. Mascarpone mieszamy z sokiem z pomarańczy, roztopioną w kąpieli wodnej

Mienta blog
BEZOWA CHOINKA Z KREMEM ŚMIETANKOWO - KOKOSOWYM, MALINAMI i KOKOSOWYMI PRALINKAMI 153

chrupiących kokosowych pralinek... Bezową choinkę przygotujecie bez najmniejszych problemów - choć wygląda dostojnie, jest prosta i przyjemna do zrobienia. Aby tort był jeszcze efektowniejszy serwuję go na eleganckiej, śnieżnobiałej zastawie z porcelanowej kolekcji KUBIKO marki Ambition. Tak dostojny tort musi mieć idealna oprawę, a na eleganckim talerzu całość prezentuje się doskonale ❤👌 SKŁADNIKI NA BEZĘ: 170 g białek (5 sztuk(...)koniec ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną i dolej ocet. Zmiksuj jeszcze przez chwilkę. Sztywną pianę wyłóż drewnianą łyżką na narysowane wcześniej koła, zgarniając pianę po bokach szpatułką do góry. Piecz bezę najpierw przez  30 minut w 120 stopniach C , a potem susz ją w  110 stopniach C przez następną 1 godzinę i 50 minut . Beza będzie

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasteczka z pająkami 121

ciasteczek *** *** Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 12-15 minut – do mocnego zrumienienia. Podczas pieczenia ciasteczka „rozleją się”, urosną i staną się bardziej płaskie, dlatego ważne aby zachować między nimi odstęp. Piekłam z termoobiegiem *** *** Z polewy czekoladowej lub czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej wykonujemy nóżki pająków, najlepiej zrobić to za pomocą wykałaczki *** *** Na środku(...)pająkom *** ***Ciasteczka odkładamy aby polewa zastygła *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasteczka z pająkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
beza z kremem czekoladowym 153

bezowe blaty przełożyłam kremem z gorzkiej czekolady a dla przełamania i ożywienia smaku dodałam odrobinę soczystej pomarańczy. Dzięki temu całość nie była muląca więc bez przeszkód sięgaliśmy po dokładki.  Składniki: na bezę: 6 białek 300 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu lub soku z cytryny na krem czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki(...)ocet i mąkę ziemniaczaną. Na papierze do pieczenia narysować dwa okręgi o średnicy około 25 cm. Rozłożyć na nich ubitą pianę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 5 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120*C na pół godziny. Po tym czasie obniżyć grzanie do 100*C i piec bezy jeszcze godzinę. Jeśli będą się rumienić, oznacza

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczeń z dzika 173

Włożyć do piekarnika. Całkowity czas pieczenia powinien wynosić około 2 godzin. Po upływie około 1 godziny i 40 minut mięso wyjąć z torebki do pieczenia. Przełożyć wszystko do brytfanki i piec bez przykrycia przez kolejne 20 minut. Kiedy mięso jest już gotowe i ładnie zarumienione z wierzchu, wyjąć je z brytfanki i odłożyć na talerz, aby odpoczęło(...)miękkości. Przełożyć do rondelka, postawić na małym gazie i za pomocą ręcznego blendera rozetrzeć cebulę na papkę. Dodać połowę kostki rosołowej i zebrane soki z mięsa, które wypłynęły podczas pieczenia. Mieszamy.  Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec zabielamy śmietanką i odrobinę odparowujemy, żeby zagęścić sos. Mięso pokroić w grube plastry, polać sosem. Podawać zaraz

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania