Ciasto krówka z orzechami Kruche miodowe blaty przełożone masą krówkową oraz kremem grysikowym i dopełnione wyśmienitą warstwą orzechową. Coś pysznego! Troszkę zmodyfikowany przepis, którego oryginalna wersja pochodzi ze strony malacukierenka.pl Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 200g zimnego masła (lub margaryny) 2 jajka 2 łyżki mleka 150g miodu 100g cukru Masa orzechowa: 350g orzechów włoskich 50 g masła (lub margaryny) 4 łyżki miodu 3 łyżki cukru Krem grysik... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...