dawno nie jadłam. A że ostatnio naszło mnie na pieczenie ciasta, a w szafce zalegały jabłka w słoiku to od razu postanowiłam upiec szarlotkę . Doskonała do podania na zimno jak i na ciepło z lodami waniliowymi lub śmietankowymi. A Wy jak radzicie sobie w te upały? Macie ochotę na pieczenie ciast w upalne dni? Składniki na szarlotkę(...)piekarnika, całość piec 40-45 minut. Przestudzoną szarlotkę posypać z wierzchu cukrem pudrem. Polecam także: Szarlotka królewska Jabłecznik na kruchym cieście Jabłecznik na herbatnikach z bitą śmietaną (ciasto bez pieczenia
Zrób to smaczniemanny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ok 1,5 kg jabłek 150g zimnego masła *** Suche składniki czyli mąkę, cukier, kaszkę oraz proszek do pieczenia wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy *** *** Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Keksówkę lub inną niewielką foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno formy wysypujemy(...)pieczemy przez 1 godzinę *** *** Po wyjęciu z piekarnika ciasto odkładamy do całkowitego wystudzenia. Moim zdaniem najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasto sypane z jabłkami pochodzi z serwisu
Blog z Apetytemciepłe miejsce *** *** Makowce wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez około 40 minut. Po wystudzeniu ciasto polewamy lukrem i posypujemy siekanymi orzechami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemciasta kroimy na plastry i układamy na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Moja blaszka ma wymiary 26×26 centymetry *** *** Ciasto rozgniatamy palcami, tak aby wykleić nim cały spód blaszki. Rozgniecione ciasto nakłuwamy widelcem *** *** Spód ciasta wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 15 minut. Podpieczony spód odkładamy do przestudzenia *** *** Białka ubijamy ze szczyptą(...)ścieramy ciasto z zamrażarki *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 50 minut *** *** Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika i odkładamy do wystudzenia *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE
Blog z Apetytempół truskawki. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160’C (z termoobiegiem) i pieczemy przez około 35 minut – do suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA
Blog z Apetytemwyrośnięcia *** *** Rogaliki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C (z termoobiegiem) i pieczemy przez około 10 minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu rogaliki polewamy czekoladą lub lukrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE
Blog z Apetytemwykładamy równomiernie na cieście *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 50 minut – do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA
Blog z ApetytemCałość równomiernie posypujemy kruszonką *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 35 minut. Po upieczeniu studzimy przez 15 minut w uchylonym piekarniku *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemurosną i staną się bardziej płaskie, dlatego ważne aby zachować między nimi odstęp. Piekłam z termoobiegiem, dwie blachy jednocześnie *** *** Po przestudzeniu ciasteczka stają się kruche i pyszne *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE
Blog z Apetytemużyć zwykłej mąki pszennej. Polecam Składniki: 250 g ricotty 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżka cukru (można dać więcej) 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 3 płaskie łyżki mąki jaglanej Przygotowanie: Masło rozpuszczamy na patelni i lekko studzimy. Do miseczki przekładamy ricottę, rozpuszczone masło, jajko, cukier, ekstrakt, proszek do pieczenia
słodkie i nie tylko historie kulinarnePieczemy 90-100 min. / 200 st. C, funkcja góra/dół. Ostatnie 10 min. pieczemy bez pokrywki. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze 10-15 min. w piekarniku żeby wszystko się "uspokoiło". Potem serwujemy, np. z makaronem, wówczas miksujemy tłuszcz i cebulę z pieczenia, na sos. Smacznego
chleba naszegoznów mieszamy. W drugiej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia i solą. Składniki suche dodajemy do mokrych i mieszamy. Na koniec dodajemy obraną i pokrojoną w małą kostkę gruszkę, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżką do papilotek na muffinki do 3/4 wysokości. Ja piekę bez użycia formy na muffiny, ale wykorzystując formę uzyskacie ładniejsze, wyższe babeczki(...)przygotowane babeczki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut w zależności od piekarnika (pod koniec pieczenia w około 25 minucie należy zajrzeć do piekarnika, by sprawdzić stan upieczenia muffinek). Kukurydziane muffinki z soczystą gruszką podajemy same lub oprószone cukrem pudrem, a nawet polane polewą (nie za słodką). Smacznego By Magdalena
Słodkie okruszkiznów mieszamy. W drugiej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia i solą. Składniki suche dodajemy do mokrych i mieszamy. Na koniec dodajemy obraną i pokrojoną w małą kostkę gruszkę, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżką do papilotek na muffinki do 3/4 wysokości. Ja piekę bez użycia formy na muffiny, ale wykorzystując formę uzyskacie ładniejsze, wyższe babeczki(...)przygotowane babeczki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut w zależności od piekarnika (pod koniec pieczenia w około 25 minucie należy zajrzeć do piekarnika, by sprawdzić stan upieczenia muffinek). Kukurydziane muffinki z soczystą gruszką podajemy same lub oprószone cukrem pudrem, a nawet polane polewą (nie za słodką). Smacznego
Słodkie okruszkiZrobiłam pierwszy raz ciasto snickers bez pieczenia, ciasto zachwyciło wszystkich moich gości, poprostu rewelacja. Przepis zaczerpnięty z bloga zjem to ! Snickers na herbatnikach Składniki : Masa budyniowa : 4- szkl mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła
Kuchnia Danusicałość zacznie się karmelizować. Schłodzonym ciastem "wykleić" wyłożone papierem do pieczenia formy. (Jeśli mamy jedną blaszkę to pieczemy najpierw jeden blat, później drugi) Na jeden z placek wylać masę orzechowo-karmelową i rozprowadzić dokładnie po całości. Dwa placki (jeden z orzechami drugi bez) piec 10-15 minut w temp. 220 stopni. W 1/2 szkl mleka wymieszać mąki
Kuchnia w opałachKupiłam rabarbar i zastanawiałam się co z nim mam zrobić. Nie miałam ochoty na crumble , raczej na coś szybkiego i bez pieczenia. Nie chciało mi się też szukać przepisów, więc pomyślałam, że zacznę go dusić i w trakcie pomyślę co do niego dodać. Padło na jogurt z bezami:) Składniki na 3-4 porcje: * 500 g rabarbaru * fruktoza
Zdrowa Kuchnia Sowypyszną frużeliną malinową na delikatnym i mega kruchym spodzie. Jednym zdaniem – niebo w ustach! Ciasto jest też świetnym pomysłem na wykorzystanie białek, które zostaną nam na przykład po pieczeniu pączków lub faworków Polecam! Składniki: Spód: 100g zimnego masła 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko Frużelina malinowa: 0,5kg malin (mogą być mrożone(...)nagrzanego do 175’C i pieczemy przez 12 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto (nie otwierając drzwiczek) przez kolejne 12 minut . Po tym czasie wyjmujemy i studzimy *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA KLIKNIJ TUTAJ KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY
Blog z Apetytemnazywany “ białkiem młodości “, warto więc włączyć go do codziennego menu. W wersji wegetariańskiej można zastąpić białkiem roślinnym . Spulchniacz W tej roli u mnie akurat proszek do pieczenia bez fosforanów , dzięki któremu keto blondie z cukinii ładnie urosło. Dobrym i zdecydowanie bardziej naturalnym wyborem będzie jednak kamień winny (inaczej cream of tartar lub kwaśny winian potasu), który(...)wyłożyć papierem do pieczenia, umieścić w niej masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni w trybie grzania góra + dół. Piec ok. 25 – 30 minut do lekkiego zrumienienia. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową z czekolady rozpuszczonej w mleku kokosowym lub inną ulubioną. Notes Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez polewy): Wartość energetyczna: 124 kcal Tłuszcz
Modern Cave Girlpokazującej, iż używając warzyw do słodkich wypieków można piec bez masła i często bez użycia cukru. Ich rolę spełniają bowiem naturalne składniki zawarte w większości warzywach. 400 g bakłażana 300 g ciemnej czekolady dobrej jakości, użyłam Lindt 50 g kakao 3 jajka 200 g miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli od siebie dodałam
KUCHARNIAmąki. Można użyć gotowych, silikonowych foremek na batoniki lub blaszki bądź płaskiej formy silikonowej. Używając blaszki, należny ją wyłożyć papierem do pieczenia. Masę rozprowadzić na dnie w foremkach lub duży płat na blaszce, formując bardzo cienkie ciasto. Piec w temperaturze 180°C przez ok 15-20 minut pilnując by nie przypiekły się za bardzo. Powinny być złociste. Przygotować karmel(...)czekoladą i polewać nią dokładnie z każdej strony. Następnie układać na talerzu lub w pojemniku. Gotowe umieścić w lodówce aż zastygnie czekolada. Smacznego! Polecam także batoniki orzechowe bez pieczenia . — Keto batoniki karmelowo-orzechowe BTW całości z orzechami pecan (50g) i karmelem na bazie erytrolu: 940 g, 4102 kcal
Ola la LCHFOstatnio miałam ogromną ochotę na boczek pieczony, postanowiłam go nafaszerować mięsem mielonym i pieprzem kolorowym. wyszedł bardzo smaczny i aromatyczny a w dodatku ładnie się prezentuje po przekrojeniu. Polecam na przyjęcia rodzinne, święta lub kanapki. Składniki: 1,5 kilogram boczku bez skóry 0,5 łyżeczki pektosoli 0,5 łyżeczki soli himalajskiej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki(...)brzegu boczku, zwijamy ścisło, związujemy sznurkiem. Boczek przekładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy na 48 godzin do lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem przez 90 minut, przez kolejne 30 minut pieczemy bez przykrycia. Upieczony boczek pozostawiamy do ostudzenia, przed krojeniem schładzamy w lodówce
Bajeczna KuchniaCiasto wyglądem przypominające najlepsze wypieki cukierniane. Szybkie w przygotowaniu, bez pieczenia, jednym słowem idealne. Zdecydowanie dla fanów kokosowych smaków. A skład? Lepszego być nie mogło :) Zero białego cukru, masła i sztucznych dodatków. Zdecydowanie jedno z najlepszych zdrowych ciast jakie udało mi się zrobić. Koniecznie spróbujcie! Spód : 1 szklanka płatków owsianych zmielonych na mąkę 1 łyżka oleju kokosowego(...)dżemu bez cukru 2 łyżeczki kakao Masa: 2 opakowania serka homogenizowanego 1 miarka odzywki białkowej o smaku kokosowym 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki mąki kokosowej Polewa: 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka Składniki na spód umieścić w misce (olej i miód rozpuścić), wymieszać na gładką masę. Tortownicę o śr 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę
Chocolate Muffin Blogprzez około 12-15 minut , do zrumienienia. Po upieczeniu odkładamy do wystudzenia *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Migdałowe ciasteczka wielkanocne pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemobsypujemy kruszonką *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez około 25 minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odkładamy do przestudzenia. Bułeczki możemy z wierzchu posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY
Blog z Apetytemdorosłych. Polecam! Składniki: Ciasto: 200g mąki 100g zimnego masła 1/3 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 1 jabłko 4-5 śliwek 2 łyżki kaszy manny 1-2 łyżki cukru waniliowego *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem na jednolitą masę. Tworzymy kulę(...)wierzchu babeczek *** *** Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 25 minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu babeczki możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE
Blog z Apetytemcukru 1 mały cukier waniliowy + około 15-20 sztuk śliwek węgierek *** Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (moja blaszka ma wymiary 26×30 centymetry ) *** *** Następnie wykonujemy masę serową: 3 białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy, aż powstanie gęsta i lśniąca piana(...)serowej – skórką do dołu *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę *** *** Ciasto po wyjęciu z piekarnik zawsze trochę opada. Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ
Blog z ApetytemBabeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (pieczenie góra i dół) i pieczemy przez około 25-30 minut – do suchego patyczka *** *** Po przestygnięciu babeczki posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA
Blog z Apetytemrozsmarowujemy resztę ciasta *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut – do suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK JAJ KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY
Blog z Apetytempołówki śliwek *** *** Gotowe ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45-50 minut – do suchego patyczka *** *** Po przestudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ
Blog z ApetytemWspaniały sernik pieczony bez spodu. Dodatek kokosowej pierzynki oraz akcentów z wiórków kokosowych i aksamitnych Raffaello sprawia, że ciasto wygląda i smakuje niebiańsko :-) Musisz spróbować! Czas przygotowywania: 30 minut Czas pieczenia: 1,5 h Ilość porcji: sernik na 10-12 osób (średnica
AniaGotuje.plproszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego szczypta soli Wykonanie: Piekarnik nagrzej do 180C – grzanie góra i dół, BEZ termoobiegu. Wszystkie suche składniki wymieszaj ze sobą w dzieży miksera, a następnie dodaj jajka i roztopione masło. Całość dokładnie wymieszaj i wyłóż na wysmarowaną blaszkę do pieczenia (okrągła tortownicę
Anioły w kuchnikaszy jaglanej 3/4 szklanki cukru brązowego nierafinowanego 60 g roztopionego oleju kokosowego (ewentualnie masła) 2 jajka 1/2 szklanki jogurtu 1/2 szklanki dobrego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów lub sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Tortownicę o średnicy 18 cm (można użyć foremki kwadratowej ) wykładamy papierem do pieczenia
Moja Mama GotujeW sklepach, telewizji i prasie czuć już świąteczny szał, w niektórych domach już czuć zapach pierwszych pieczonych pierniczków, a u mnie kolejny piernikowy deser ( poprzednią wersję
Bon appetit mon amiewracać, bo wart jest tego! Składniki na 12 sztuk - 1 blacha do pieczenia muffinek : 1 i 1/3 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego imbiru - w oryginalnym przepisie było aż 1 i 1/2 łyżeczki, ale dla mnie muffinki byłyby wtedy za bardzo imbirowe 125g ricotty - pół opakowania(...)się nie stanie. Przełożyć masę do papilotek - do 3/4 ich wysokości . Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w 180C ok. 25-30 minut - u mnie dokładnie 28 minut . Blachę z muffinkami wkładać na środkowy poziom piekarnika - u mnie pieczone bez termoobiegu, grzałka góra-dół. Po upieczeniu jeszcze gorące wyjąć z formy muffinkowej i studzić na metalowej kratce - aby dokładnie
Grunt to przepis!