Ziemniaki nacinane (Hasselback) nadziewane serem i boczkiem
Ziemniaki nacinane (Hasselback) nadziewane serem i boczkiem
Przepis na : obiad
Ziemniaki Hasselback to danie kuchni szwedzkiej - są to dosyć cienko nacięte ziemniaki, które należy przyprawić ulubionymi ziołami, polać oliwą i upiec je w piekarniku. Aby wzbogacić podstawową wersję ziemniaków po upieczeniu nadziałam je kawałkami żółtego sera i boczku, a całość została polana sosem śmietanowym. Takie ziemniaki możecie podać na obiad zamiast tradycyjnych gotowanych w wodzie lub jako osobne danie. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 7 średniej wielkości młodych ziemniaków przyprawa do ziemni... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotować
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Mariola Moskal
Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniaki, boczek, sosy, obiad, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, pieczony boczek, papryka faszerowana
Inne przepisy z Ugotować
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję