Ziemniaki nacinane (Hasselback) nadziewane serem i boczkiem

Ziemniaki nacinane (Hasselback) nadziewane serem i boczkiem

Ziemniaki nacinane (Hasselback) nadziewane serem i boczkiem

Przepis na : obiad

Ziemniaki Hasselback to danie kuchni szwedzkiej - są to dosyć cienko nacięte ziemniaki, które należy przyprawić ulubionymi ziołami, polać oliwą i upiec je w piekarniku. Aby wzbogacić podstawową wersję ziemniaków po upieczeniu nadziałam je kawałkami żółtego sera i boczku, a całość została polana sosem śmietanowym. Takie ziemniaki możecie podać na obiad zamiast tradycyjnych gotowanych w wodzie lub jako osobne danie.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 7 średniej wielkości młodych ziemniaków przyprawa do ziemni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, boczek, sosy, obiad, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, pieczony boczek, papryka faszerowana

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.