bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:272/3453)

Wieloziarniste trufle z miodem (Dolcetti con semi e miele) 140

Słodkie o krągłe kuleczki pełne zdrowia, witamin, niesamowicie  pachnące pomarańczą i miodem.  Szybkie w przygotowaniu, bez pieczenia.  Mo ż na przygotować je wieczorem, na noc umieścić w lod ó wce a rano mamy pyszne i efektowne śniadanie.  SKŁADNIKI Z podanych składników zrobiłam 30 kuleczek(...)płatków owsianych 50 gr sezamu 70 gr pestek dyni 70 gr pestek słonecznika 60 gr orzechów włoskich (wyłuskanych, bez skorupek ) 150 g miodu  1 pomarańcza PRZYGOTOWANIE Na suchej patelni uprażyć  orzechy włoskie. Po wystygnięciu pokroić na drobne kawałki. Rozpuścić miód na bardzo małym

La grande e la piccola cuoca
Ciasteczka owsiane z suszonymi owocami i orzechami 168

Pyszne i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki, cukru, jajek i tłuszczu. Jest to sycąca i energetyczna przekąska, którą możemy wykonać sami w domu. W dodatku ciasteczka są bardzo proste w przygotowaniu i zawierają tylko takie składniki, które sami wybierzemy wedle naszego gustu i smaku. Możemy użyć dowolnych orzechów, owoców i nasion. Jeśli lubimy możemy dodać pestki z dyni, wiórki(...)Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 20 minut *** *** Po upieczeniu wyjmujemy masę z foremki razem z papierem i kroimy dużym nożem na kwadraciki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Zdrowe batoniki musli: PRZEPIS TUTAJ Kulki mocy czyli bakaliowe ciasteczka bez pieczenia: PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ciasteczka owsiane z suszonymi owocami i orzechami pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Torcik waflowy z masą grylażową 154

coś słodkiego zawsze jest ochota. Włączanie piekarnika jest trochę "niebezpieczne" bo temperatura w kuchni podskakuje w zbyt szybkim tempie. Dlatego kombinuję i robię coś na szybko lub bez pieczenia. Takim al torcikiem na pewno zadowolicie swoich domowników. Składniki: 1 opakowanie wafli tortowych w kształcie serca 100 g orzechów ziemnych 100 g orzechów nerkowca 1 puszka mleka słodzonego

Ala piecze i gotuje
Babeczki dyniowe 117

sztuk 1 szklanka musu z pieczonej dyni 300 g mąki (pszennej, orkiszowej lub mieszanki mąk bezglutenowych) 2 jajka 130 g cukru brązowego nierafinowanego 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 pomarańcze 4 łyżki mleka ¾ kostki masła ( lub 7 łyżek dobrego oleju roślinnego) 1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez fosforanów) 1 łyżeczka sody oczyszczonej śliwki (po jednej(...)blaszce miąższem do góry i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 50-60 minut. Następnie obieramy ze skórki i blendujemy. Odmierzamy 1 szklankę. Resztę musu odkładamy do lodówki. W rondelku topimy masło i zostawiamy do wystudzenia. Myjemy dokładnie pomarańcze i ścieramy na tarce skórkę. W misce mieszamy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodajemy cukier, cukier waniliowy i skórkę

Moja Mama Gotuje
Gofry pszenno owsiane 56

wszędzie było równo rozłożone. Dzięki temu otrzymuję kształtne i proporcjonalne gofry. Gofry piekę od 4 do 6 minut. Ważne jest, aby nie podnosić gofrownicy podczas pieczenia (grozi to rozwarstwieniem gofrów). Pod koniec pieczenia wydobywa się coraz mniej pary, a gofry są ładnie zarumienione. Czas pieczenia zależy od głębokości płytek gofrownicy oraz jej mocy. Średnio trwa około(...)także gofrownica, której moc musi wynosić minimum 1000 W. Gofry z profesjonalnych kafejek smakują rewelacyjnie, ponieważ są pieczone w gofrownicach o dużej mocy. Gofrownica przed pieczeniem musi być mocna nagrzana. Dodatkowo przed pierwszą partią, smaruję ją tłuszczem. Następne partie gofrów piekę bez smarowania gofrownicy (w masie ciasta jest olej, który zapobiega przypalaniu). Jeśli jednak masz gofrownicę ze starą

Ania gotuje
Świąteczny pasztet z żurawiną 68

masą mięsną *** *** Dodajemy suszoną żurawinę, mieszamy *** *** Pasztet przekładamy do wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem foremek *** *** Pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 200’C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 180’C i pieczemy jeszcze przez około 30 minut. W połowie pieczenia możemy pasztety przykryć z wierzchu papierem albo folią aluminiową, żeby się za mocno(...)przepiekły *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ     Artykuł Świąteczny pasztet z żurawiną pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kruche ciasteczka z czekoladą i orzechami 73

kruchych ciasteczek z czekoladą i orzechami: 100 g masła 40 g brązowego cukru 80 g cukru pudru jajko łyżeczka ekstraktu waniliowego 220 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu szczypta soli 50 g posiekanej czekolady 30 g orzechów włoskich Sposób przygotowania kruchych ciasteczek: Masło przełóż do miski, dodaj cukier puder i brązowy cukier. Ucieraj za pomocą(...)odrywaj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj je na blasze do pieczenia, pamiętając o zachowywaniu odstępów między ciasteczkami. Piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Podawaj po przestygnięciu. Na koniec możesz udekorować ciastka cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekoladą. Smacznego Zobacz więcej: Ciastka daktylowe bez pieczenia Kruche ciasteczka z płatkami kukurydzianymi Artykuł Kruche ciasteczka

365 dni dookoła kuchni
Pełnoziarnisty chlebek bananowy z rodzynkami 61

średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu), 75g roztopionego oleju kokosowego, 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej), 1/2 szklanki rodzynek, 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta imbiru Formę o wymiarach 10 x 20 cm delikatnie natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 62

średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta imbiru Formę o wymiarach 10 x 20 cm delikatnie natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 62

średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta imbiru Formę o wymiarach 10 x 20 cm delikatnie natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 96

średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta imbiru Formę o wymiarach 10 x 20 cm delikatnie natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 66

średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta imbiru Formę o wymiarach 10 x 20 cm delikatnie natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia

Even Better Food
Łaciate ciasto z truskawkami 78

ciasto *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto wyjmujemy z foremki i odkładamy do wystygnięcia *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Chleb żytni sitkowy z siemieniem lnianym 159

wierzch chleba spryskiwać co jakiś czas wodą, tak aby nie wysychał i nie pękał. Piec na rozgrzanej blasze do pieczenia, przekładając na nią chleb razem z matą. Pieczenie: bez pary 1 godzinę (15 minut w temperaturze  250С, dopiekamy 45 minut w temperaturze 170С). Studzić na kratce minimum 3-4 godziny, najlepiej przez całą noc. Można również(...)piec w foremce, wtedy ciasto robimy trochę luźniejsze zwiększając wodę o 20-40 g. Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb

Proponowane wyszukiwania