Sernik, który ma same zalety ;) Nie opada, ma zwartą i gęstą konsystencję, a przede wszystkim jest szybki do przygotowania. Masę przełożyłam herbatnikami, czyli ciasto także bez pieczenia ;) Oszczędność energii i czasu, którego ostatnio mi brakuje - zajęłam się "po godzinach" księgowością firmy przyjaciółki, na szczęście z pomocą przyszła mi http://finka.pl/ , firma, która specjalnie dla mnie stworzyła odpowiedni program
Domowa cukiernia EwyMoże być tylko opis jednak przepisy będą bardzo mile widziane. Jeśli jakieś ciacho szczególnie przypadnie mi do gustu – upiekę je i trafi na bloga Preferuję także ciasta bez pieczenia. Do wygrania jest cudna książka „ Cukiernia Lidla ” , w której zajdziecie przepisy Pawła Małeckiego . Książka jest naprawdę pięknie wydana. Posiadam 2 więc 1 chętnie komuś oddam Poproszę
Moja pasja smakupiekłam ładnych kilka dni bo było tak gorąco, że na samą myśl o włączaniu piekarnika robiło mi się słabo. Ale nie ma przebacz i gdy tylko nadszedł odrobinę chłodniejszy dzień Żarłoczek poprosił o ciacho. Pewnie, że mogłam zrobić coś bez pieczenia, jakiś sernik na zimno czy torcik na herbatnikach, ale wiecie jak to jest . . . jestem uzależniona od pieczenia
Smaczna PyzaMigdałowiec to przepyszne ciasto bez pieczenia. Delikatne, kremowe i rozpływa się w ustach :). Słodycz przełamują krakersy. Istny raj dla łasuchów. Przepis na nie dostałam od koleżanki, jeszcze nie raz zagości na moim stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 duże opakowania krakersów każde po ok 185 gram 100 gram płatków migdałowych 3/4 szklanki cukru 1 litr mleka 250 gram(...)margaryny 1 puszka masy kajmakowej 400 gram 500 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej tortowej ( szklanka o pojemności 250 ml) 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 jajko 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki żelatyny 1 opakowanie cukru wanilinowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: płatki migdałowe lekko prażymy na suchej patelni i odstawiamy do wystygnięcia
Blog kulinarny S9.PLszczypta soli 2 łyżki cukru kokosowgo 1 łyżka stewii z eytrytolem 2 łyżki melasy karobowej 80 ml oleju kokosowego 80 ml mleka kokosowego 1,5 łyżeczki proszku to pieczenia (bez też wyjdzie tylko nieco twardsze) 1 pełna łyżeczka przyprawy piernikowej (własnej lub kupnej BEZ CUKRU np. Kotanyi ) Sposób przygotowania Piekarnik nagrzewamy do 180C. Cukier, stewię, olej(...)Wyciągamy ciasto partiami, tak by reszta, nieużywana część ciasta była w zimnym miejscu (ciasto bardzo szybko się rozpuszcza). Rozwałkowujemy ciasto, wykrajamy wzory (najlepiej zrobić to już na papierze do pieczenia bo ciasto jest dość delikatne) i wsadzamy do piekarnika. Pieczemy 6 minut w 165C (lub aż pierniki się zarumienią).* *U mnie dokładnie 5 minut 33 sekundy, ale ciężko
Fill The Bowlpiekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 20 minut – do suchego patyczka *** *** Babeczki studzimy i możemy polać polewą czekoladową (rozpuszczona czekolada wymieszana z 1/3 szklanki mleka) *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA KLIKNIJ TUTAJ KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY
Blog z Apetytempomocą silikonowej szpatułki lub drewnianej łyżki. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków niczym nie smarujemy. Ciasto delikatnie przekładamy do tortownicy i wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temperaturze 160 - 170ºC przez ok. 35-40 minut do tzw. suchego patyczka (piekę bez termoobiegu). Biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy w formie na podłogę (podstawiam zawsze drewnianą(...)deskę). Studzimy, a następnie kroimy na dwie części. Każdą część nasączamy alkoholem. Polecam amaretto, ale może być też wiśniówka. Spód biszkoptu (po usunięciu papieru do pieczenia), przekładamy to tortownicy i szczelnie obkładamy boki papierem śniadaniowym (lub do pieczenia). Jeśli papier odstaje, możemy z zewnętrznej strony skleić taśmą. Zamykamy bok tortownicy i przygotowujemy galaretkę
bistro mamafarsz możemy włożyć w bułkę lub podawać z krakersami. Możemy go też przechowywać do czterech dni w lodówce. Koszt: 35 zł (porcja dla 4 osób) Przygotowanie: 40 minut Bez pieca przy tej potrawie ani rusz, chcesz go kupić lub wymienić? Sprawdź tutaj. Produkty na kanapkę Gotowa kanapka Gotowa kanapka Artykuł Nowojorska kanapka a’la reuben pochodzi z serwisu
Kuchennyviral.plcytryny. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przełożyć pianę z białek, formując okrąg średnicy około 20 cm. Na środku uformować dołek ( na krem ). Tak przygotowaną beze wstawić do nagrzanego piekarnika, początkowo do temperatury 150 stopni C. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec bezę przez 90 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki
kolorowotorcikowoPrzed rozpoczęciem pieczenia na dno piekarnika można wstawić naczynie żaroodporne wypełnione zimną wodą i pozostawić je na czas pieczenia chleba (czyli piec z tzw. parą). Zapobiegnie to zbytniemu spieczeniu się chleba. Ja piekłam bez pary. W celu sparwdzenia czy ciasto chlebowe jest dobrze wyrośnięte, należy je delikatnie nacisnąć palcem. Jeśli po naciśnięciu wraca natychmiast do swojego pierwotnego(...)kształtu, to potrzebuje jeszcze czasu. Natomiast jeśli potrzebuje trochę czasu zanim się odkształci - jest gotowe do pieczenia. Owinięcie/włożenie ciasta chlebowowego do worka foliowego skutecznie zapobiega jego wysuszeniu. Jeśli ciasto chlebowe wyschnie podczas wyrastania, chleb popęka podczas pieczenia. Siemię lniane można zastąpić innymi ziarnami np. sezamem, słonecznikiem, psetkami dyni czy orzechami. Źródło przepisu: Przyślij przepis
Gospodyni Miejskaprzypadku preferuję aluminiowe jednorazowe tacki:) Do miseczki włożyć skórkę z cytryny, sok, miód, oliwę, posiekany czosnek, łyżkę tymianku. WYmieszać i polać po kurczaku. Doprawić solą i pieprzem. Piec bez przykrycia w rozgrzanym piekarniku przez 35-40 minut, przewracając kurczaka co 10 minut. Marynata powinna zgęstnieć i przykleić się do mięsa. Posypać resztą tymianku. SMACZNEGO !!! Dlaczego wolę aluminiowe tacki(...)przypadku? Gdy po raz pierwszy przygotowywałam tą potrawę piekłam piersi w naczyniu żaroodpornym i miód w marynacie zrobił swoja robotę - tak bardzo przywarł i przyrumienił się na ściankach naczynia, że po obiedzie dużo czasu poświęciłam na doprowadzenie naczynia do stanu poprzedniego. Tacki są wygodne, miód do nich nie przywiera i są jednorazowe
Blondynka GotujeSernik gotowany to chyba najprostszy z serników. Zawsze się udaje. Sernik bez pieczenia, więc nie opada. Sernik na zimno, dobrze się kroi i przechowuje. Jeśli jeszcze dodam, że jest błyskawiczny w wykonaniu i doskonały w smaku to już stanie się niemalże sernikiem idealnym. Ja do wykonania swojego użyłam herbatników kakaowych i polałam go polewą z białej czekolady(...)Składniki ( na blaszkę 25x30 cm ) - 1 kg sera mielonego na sernik z wiaderka - 200 gram masła - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 jajka - 2 budynie waniliowe bez cukru ( 2x40g) - 200 ml mleka - paczka herbatników kakaowych ( 300 g ) Polewa - 80 gram białej czekolady - 1 łyżka masła - 2 łyżki mleka Dodatkowo - 2-3 łyżki wiórków kokosowych
Kuchnia z widokiem na ogródciasto – idealne do kawy :) Przepis ten dostałam od Pani Stasi i tylko trochę go zmodyfikowałam o podmienienie margaryny na masło, a także zrobiłam większą ilość polewy. Reszta pozostała bez zmian, bo komponuje się idealnie :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szarlotka ta jest na bazie półkruchego ciasta z serkiem homogenizowanym, środek wypełniają pyszne połówki jabłuszek, które po upieczeniu smakują rewelacyjnie! Dodatkowo(...)blat ciasta surowym białkiem, co zapobiegnie wchłanianiu soków z jabłek. Jeśli lubisz takie ciasta to polecam również te przepisy z mojego bloga: Szarlotka na kruchym cieście oraz Szarlotka bez pieczenia na herbatnikach Szarlotka z połówkami jabłek. Szarlotka cesarska. – Składniki: 8 małych jabłek (ok. 800g) – u mnie zeszło 15 połówek jabłuszek (3 rzędy po 5 połówek
Kulinarne Przeboje