bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2457/3453)

Kocie oczka 142

Kruche, rozpływające się w ustach, z delikatną warstwą kwaskowatego dżemu. Kocie oczka to moje wspomnienie dzieciństwa, moja mama zawsze wycinała naparstkiem 3 dziurki, mi zmieściły się

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pełnoziarnista tortilla z łososiem i papryką z jogurtowym sosem 163

Pełnoziarnista tortilla z łososiem, papryką, czerwoną cebulą i mieszkanką sałat. Polana lekkim sosem z jogurtu naturalnego, wymieszanego z czosnkiem, słodką papryką (polecam wędzoną, ale jeśli nie

Moja Delicja
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami 238

                  Coraz więcej eksperymentuję z ciastami bezglutenowymi. Mieszam przy tym różnego rodzaju mąki. Efekt bywa zaskakujący ale

Pan i Pani Smith w kuchni
Wegańskie naleśniki 135

  Od dawna chciałam przyrządzić takie wegańskie naleśniki, ale jakoś zawsze plan ten był odsuwany w czasie. Trochę bałam się, że usmażę takie kapcie, które będą

Szybko Tanio Smacznie
Madarynkowe ciasto bez mąki i cukru 166

Jakiś czas temu zobaczyłam ciasto mandarynkowe w którymś z przepisów Nigelli i postanowiłam: zrobię! Jej ciasto było z cukrem, a ja postanowiłam trochę poeksperymentować i cukru

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Świąteczny wegański pasztet z burakami 107

następnie miksujemy na gładką masę. Można też doprawić jeszcze trochę solą i pieprzem.  Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Masę warzywną przekładamy do formy. Wierzch wyrównujemy łyżką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 75 minut. Upieczony pasztet warto zostawić w ciepłym piekarniku jeszcze na 15 minut. Wyjmujemy, studzimy i wstawiamy do lodówki(...)nowotwory i po chemioterapii. Buraki powinny regularnie jeść kobiety w okresie menopauzy, ponieważ zmniejszają ryzyko osteoporozy. Buraki są niskokaloryczne. 100 g to 38 kalorii, dlatego można je jeść bez ograniczeń. Wege pasztet z burakami podajemy z okazji świąt Bożego Narodzenia. To oryginalny warzywny pasztet, który świetnie sprawdzi się na świątecznym stole. Aby tegoroczne święta Bożego Narodzenia były wyjątkowe, zadba

My Chcemy Jeść
Sałatka z figami 174

figi chorwackie i węgierskie. Jak już dostałam te figi w piątek to najpierw parę zjadłam ale resztę zostawiłam na wczoraj. Ciasto na weekend miałam już gotowe więc nie chciałam piec kolejnego. Figi zdecydowałam się wykorzystać do sałatki. Uwielbiam połączenie fig, które w swoim smaku są intensywnie słodkie, z serem. Nie ma znaczenia jaki to rodzaj sera, gdyż figi cudownie komplementują(...)przechowuję w łupinach. Kiedy potrzebuję wykorzystać orzechy do jakiegoś przepisu, rozbijam je na bieżąco a nie wcześniej. Orzechy wyjęte z łupiny tracą swój smak. W tym przepisie wykorzystałam fetę bez laktozy . Lubisz sałatki z dodatkiem fig? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sałatkę z fig z rukolą i kozim serem . The post Sałatka z figami appeared first

mecooks
Najlepsze kruche ciasto ze śliwakami 44

zapiekania pod kruszonką.  W każdym wydaniu - uwielbiam.  Dziś spieszę z przepisem, jednym z lepszych, jakie testowałam.  Najprostsze, delikatne, maślane ciasto podkreślające smak węgierek.  Bez dodatku aromatów, podobnie jak śliwki.  Czysta, prosta opcja wypiekowa, umożliwiająca delektowanie się tymi sezonowymi owocami. Przepis banalny, błyskawiczny i pewny. To już moja druga tortownica w przeciągu dwóch(...)Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm 2 szklanki mąki pszennej  1 jajko, rozmiar L 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 gram masła w temperaturze pokojowej 300 gram śliwek - u mnie węgierki 1 łyżka bułki tartej cukier puder do dekoracji Wykonanie: Owoce myjemy, przecinamy ostrym nożem na połówki, wyciągamy

Kronika Piekarnika
Muffinki czekoladowe 46

mocno zaskakuje . Dla ścisłości muffinki to małe sycące ciasto, które rozmiarem odpowiada porcji na jedną osoby. Charakteryzują się dobrze wyrośniętym i popękanym szczytem. Wyglądają doskonale w skromnej dekoracji lub bez niej. Tutaj znajdziesz dokładnie wyjaśnienie różnic pomiędzy muffinkami a babeczkami. Przepis na te cudowne smakołyki dostałam od koleżanki Emilii Świątek prowadzącej SweetEmiCake . Dzięki Emi Tym przepisem dzielę się(...)nutkę smakową , aby razem stworzyć smak wprost nie zapomniany . Muffinki czekoladowy robimy podobnie do ciast ucieranych . Ważnym jest, aby nie mieszać za długo, ponieważ elementy spulchniające ciasta (proszek do pieczenia, soda) aktywują się w momencie połączenia z wilgocią. Więcej na ten temat znajdziesz w artykule: Dlaczego ciasto rośnie?. W kolejnych artykułach postaram się dokładnie opisać o co chodzi

SmartBake.pl
Pieczone miażdżone młode ziemniaki 72

każdego dnia, kiedy jemy je na obiad pojawiały się one w nieco innej wersji. Dlatego dzisiaj mam dla Was nietypowy sposób ich podania, ale tak niezwykle smaczny, że bez wątpienia musicie ich spróbować. Co prawda ich przygotowanie jest bardziej czasochłonne niż standardowe ich ugotowanie, ale mogę zapewnić Was, że warto. Jeżeli chcecie zaskoczyć Waszych znajomych podczas spotkania lub Waszych(...)łyżki oliwy – 10g tartego parmezanu – sól, pieprz Ziemniaki dokładnie szorujemy, nie obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Osuszamy i studzimy. Piekarnik nagrzewamy na 220 stopni. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, który natłuszczamy oliwą za pomocą silikonowego pędzelka. Ziemniaki układamy na blasze i dociskamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Skrapiamy oliwą, posypujemy czosnkiem, cebulą, solą

Be Fit Be Strong
Filet z Kurczaka Pod Porową Pierzynką 88

smaku. Całość smakuje naprawdę obłędnie! Filet z kurczaka pod porową pierzynką świetnie smakuje z dodatkiem ziemniaków, kaszy czy ryżu a szczególnie z dodatkiem frytek. Warto także zadbać o surówkę, bez której nie wyobrażam sobie obiadu. Idealna będzie surówka z białej kapusty: SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS NA FILET Z KURCZAKA POD POROWĄ PIERZYNKĄ Składniki 500 g fileta z kurczaka(...)marynacie. Odstawić do lodówki na ok 30 minut. Pora umyć i pokroić w półkrążki. Dodać serek, szczyptę soli i pieprzu, całość wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na nim poukładać kotleciki, a na każdym z nich ułożyć warstwę porowej pierzynki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 30 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle

Przepiski.pl
Puszysty sernik na biszkoptach 103

przystępna SKŁADNIKI : 1kg sera twarogowego (mój ulubiony Wieluń) 250 g mascarpone 6 jajek rozm. ,,M” 200 g masła 100 g cukru 32 g cukru waniliowego 2 budynie waniliowe bez cukru skórka z 1 cytryny szczypta soli 1 opak. biszkoptów cukier puder do posypania 1. Jajka rozdzielamy na żółtka i białka. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno(...)biszkoptami i przekładamy całą masę dokładnie równając. 5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temperatura 200 °C z termoobiegiem na 15 minut. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 100 °C i pieczemy jeszcze przez 2 godziny. Po upływie 2 godzin uchylamy delikatnie drzwi piekarnika i czekamy aż ciasto wystygnie. 6. Wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem. Gotowe… Smacznego;) Obejrzyj film który ułatwi

karolgotuje
Gnocchi z kozim serem 76

Jamie, co ja bym bez Ciebie… Od czasu do czasu będę się z Wami dzielić przepisami, które po prostu od a do z skopiuję od jegomościa z Wielkiej Brytanii. W jego przepisach rzadko kiedy jest potrzeba coś zmieniać, naprawdę są kompletne. Pierwszym przepisem są gnocchi, z książki „Gotuj z Oliverem”, którą dostałam w prezencie urodzinowym(...)muszkatołowa 3 łyżki białego miękkiego sera koziego 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego natka pietruszki sól pieprz (przepis na 2-3 porcje) Ziemniaki myjemy, lekko skrapiamy oliwą, nakłuwamy widelcem i pieczemy w łupinach w piekarniku w 220 stopniach około godziny. Po tym czasie odstawiamy ziemniaki na chwilę i obieramy jeszcze gorące, przeciskamy przez praskę i przekładamy do miski. Dodajemy żółtko, szczyptę

Kardamonovy
Pierniczki z ziemniakami 100

dodatkiem ziemniaków, które od razu wychodzą miękkie. Robiłam je w tamtym roku, a dekorowanie zostawiłam dzieciom ;-) Dlatego wyszły takie urocze❤️❤️❤️ Składniki: 1 jajko 250-300 g ugotowanych ziemniaków (bez soli) 250 g miodu 150 g cukru 125 g masła / margaryny 450 g mąki pszennej 50g mąki żytniej 1 czubata łyżka przyprawy do piernika 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka(...)Gotowe rozwałkować na grubość 5mm i wykrawać pierniczki.  4. Pierniczki wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem. Nie trzeba zachowywać szczególnie dużych odległości, bo pierniczki rosną głównie na wysokość. 5. Piec w 160 st.C przez 10-15 minut. Po wystudzeniu można udekorować. Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania