Dzisiaj w naszej blogowej destylarni mamy coś prostego. Ale prostota wykonania jest odwrotnie proporcjonalna do smaku. Czyli zrobienie łatwe i szybkie, a smak naprawdę doskonały. Bez
Marder&Marder Manufacturemąkami i odstawiłam, by ciasto się ścięło. Masę wyłożyłam na rozgrzaną patelnię, bez tłuszczu. Smażyłam przez ok. 5 minut, a następnie zapiekłam w piekarniku – funkcja grill plus termoobieg, ale grzanie góra dół też będzie OK, byle patelnia znajdowała się na najwyższej półce. Piekłam ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiłam, aby ciasto ostygło. Gorące jest praktycznie płynne
KucharzycaDziś zapraszam Was na szybko propozycje obiadową. Muszelki z mieszanką warzyw w 18 ziołach Ojca Mateusza , to idealny pomysł na szybki bezmięsny obiad. Do tego połączenie
Słodkie okruszkiQuinoa z ryżem w azjatyckim wydaniu , czyli szybki obiad o wyrazistych smakach. Idealny na majowe ciepłe dni. Polecam spróbować. Smaku i sytości całemu daniu nadaje połączenie
Słodkie okruszkiJest to szybki w przygotowaniu i stosunkowo mało kaloryczny dip, który nadaje się zarówno do surowych i pieczonych warzyw, mięs, faszerowanych warzyw pieczonych czy do jajek
Ze smakiem bez glutenuZapraszam Was na przepis na najłatwiejsze i najszybsze domowe lody karmelowe. Takie lody przygotujecie bez użycia maszynki do lodów oraz jajek. Wystarczy kilka składników i
Słodkie okruszkibyło soczyste i miękkie? Muszę przyznać, że mięso pieczone w kawałku zwłaszcza wołowina czy barani stek sprawiały mi problem, oczywiście wynikający z braku należytej wiedzy jak takie mięso piec. Po wielu latach wzmagań doszłam do wniosku, że jednak najprościej to sprawić sobie kuchenny termometr. Kupując piekarnik kilka lat temu kierowałam się właśnie tym aby mój nowy piekarnik miał funkcję elektroniczną(...)termometr i myję pod bieżącą wodą bez żadnych problemów. Bardzo wygądnie. Mam również zwykły kuchenny termometr, którym jedynie mogę mierzyć temperaturę. Jest to trochę problematyczne, bo jako tako trzeba się orientować, kiedy mięso uzyska odpowiednią temperaturę. Piekąc mięso z termometrem wciśniętym w najgrubsze miejsce jest o wiele wygodniejsze. Więcej czasu zajmuje pieczenia mięsa z kością, a wtedy wbijam
codojedzeniablaszki ciastek) 220 g mąki pszennej 180 g miękkiego masła (82%) 80 g cukru pudru 1 cukier waniliowy (16 g) 2 op. budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (40g każdy) 2 żółtka 2 łyżki mleka Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku oraz mleko. Do ubitej masy dodajemy(...)ciastka u kładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 na ok. 10-12 minut, aż krawędzie ciasteczek ładnie się zarumienią. Upieczone odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie ciastka sklejamy nutellą po 2. Na wierzchu dekorujemy dowolnie, lub zostawiamy bez dekoracji - też jest pysznie
Walijskie Pichcenieocieramy skórkę do niewielkiego naczynia. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, wsypujemy cukier, mak i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mleko, mus jabłkowy otartą skórkę, sokz cytryny i zamiennik jajka. Całość dokładnie mieszamy. Do tacki na muffinki wyłożonej silikonowymi lub papierowymi foremkami nakładamy łyżką masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 25-30 minut albo aż patyczek(...)wetknięty w babeczki będzie suchy. Dekorujemy lukrem zrobionym z cukru pudru utartego w moździerzu z sokiem z cytryny. Smacznego! Artykuł Pieguski, czyli cytrynowo-makowe babeczki (bez oleju) pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plBrukselka to warzywo, które przez jednych jest uwielbiane a przez innych już nie tak bardzo. Podejrzewam, iż ci którzy nie są jej wielkimi fanami musieli kiedyś
MeCookspieczenia, do formy wyłożyć ubitą pianę, piekarnik nagrzany na 160 C, grzanie góra/dół, piec 10 minut, potem w temperaturze 130 C piec około 100 minut na koniec na termoobiegu w 130 C suszyć 10 minut, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, wanilinowym, śmietan fixem, trochę posmarować wierzch bezy można użyć
W Mojej Kuchni Lubięcórce zawsze poprawiał się humor od marchewki, uwielbia ją w każdej postaci, wziąć w rękę, w surówce, gotowaną, czy podpiekaną. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nigdy nie piekłam marchewkowego ciasta, trudno w to uwierzyć, ale taki jest fakt, u nas marchewka za długo nie poleży, a w dzieciństwie również takowego ciasta nie jadłam. Postanowiłam spróbować, ale w formie(...)zjedzone bez kremu jeszcze na ciepło. Polecam, bo są pyszne i łatwe w przygotowaniu Składniki (12 sztuk): Babeczki: 1,5 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach; 1 szklanki mąki 2 łyżki kakao; 1 opakowanie płatków czekoladowych Delecta 3/4 szklanki cukru; 1 łyżka aromatu waniliowego Delecta 100 ml oleju; 2 jajka; 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia
dom-agi.plHenryk Kania zawierają 93% mięsa, są bez dodatków fosforanów, bez glutaminianu monosodowego. Idealne jako dodatek do wielu dań, jak i od tak z ketchupem lub musztardą Moi drodzy, jeśli skorzystaliście z przepisu prześlijcie proszę zdjęcie na mój mail lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcie umieszczę w galerii „Czytelnicy pieką/gotują” na blogu . Składniki: (na 8 roladek) 4 piersi
Słodkie okruszkiwersji "bez konserwantów". Ja często podaję hummus z dodatkiem oleju z awokado lub oleju w którym były marynowane suszone pomidory. Najbardziej popularne dodatki to oliwa z oliwek, kumin, zatar, sumak, chili, pieprz, słodka papryka, oregano, posiekana pietruszka lub kolendra, prażone ziarna, awokado, suszone pomidory. Żeby zrobić wersję "lżejszą" można hummus zmiksować z pieczonymi lub gotowanymi warzywami (dynią(...)zimnej wodzie, przełożyć do rondla i zalać świeżą wodą tak żeby zakrywała ziarna (ok. 3 cm nad ziarnami). Dodać sodę i gotować ok. godzinę. Ugotowane ziarno powinno się bez trudu rozetrzeć między palcami na gładką masę. Ugotowane ziarna odcedzić, wypłukać w zimnej wodzie, włożyć do malaksera (można odłożyć kilka całych ziaren do przybrania). Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, tahinę
SzczyptaSmaQ