bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1654/3453)

Tarta sernikowa na czekoladowym spodzie 191

mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, kakao i masło. Masło siekamy nożem. Na koniec wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę, schładzamy ją kilka minut w lodówce, następnie wylepiamy nim formę na tartę. Ciasto nakłuwamy widelcem. Formę z ciastem wkładamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Przygotowujemy masę serową(...)ziemniaczaną), całość miksujemy tylko do połączenia składników. Formę z ciastem wyciągamy z lodówki. Na nasz czekoladowy spód wylewamy masę serową. Tartę wkładamy na nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Całość pieczemy 45 minut. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Przed podaniem tartę oprószamy cukrem pudrem i dowolnie zdobimy. Smacznego

Słodkie okruszki
Pieczona brukselka 93

kulinarną cierpliwość własną i domowników.  Pieczone warzywa w konfiguracjach wszelakich to moje tegoroczne odkrycie. Do grona wybrańców dołączyła i brukselka. Pytanie brzmi: dlaczego tak późno? Dlaczego mając ponad 40 lat odkrywam na nowo smak warzywa, które przecież znam tak dobrze od dawna? Może to dzięki dodatkom? Na pewno nie pozostają one bez znaczenia, bo same smakowite kąski(...)osuszamy w papierowym ręczniku i każdą główkę kroimy wzdłuż na pół.  Brukselki wkładamy do miski, polewamy oliwą i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy brukselkę - powinna być w miarę równo rozłożone.   Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut.  W tym czasie boczek kroimy

bistro mama
Tarta z porzeczkami i truskawkami 84

się od świeżych warzyw i pysznych, soczystych owoców. Niestety okres na poszczególne gatunki jest tak krótki, że często mija niezauważalnie. Kiedy na straganach pojawiły się czarne i czerwone porzeczki, bez wahania je kupiłam. Nie zastanawiałam się nawet co z nimi zrobię. Po prostu kupiłam po sporej garści, przyniosłam do domu i wtedy się zaczęło 🙂 Co ja z nimi zrobię(...)tartę. Zaczęłam więc przeglądać przepisy na tarty z porzeczkami, ale nie znalazłam nic, co by mi przypadło do gustu. Praktycznie wszędzie widziałam albo tartę z budyniem, albo z bezą, albo z jednym i drugim. Postanowiłam zatem opracować własny przepis i zrobić swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była przepyszna! Jedzona na ciepło

Moja Delicja
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIEM 136

papierem do pieczenia, ponakłuwać widelcem i odstawić również do lodówki. Owoce: - ok.500-580g odszypułkowanych truskawek ( ja dałam 530g truskawek i 50g poziomek ) - 1,5 łyżki skrobi (mąki) ziemniaczanej  ( ja dałam 2 łyżki ) Budyń: - 3 szklanki mleka ( ja dałam po 1,5 szklanki zwykłego i 1,5 szkl. kokosowego z kartonika ) - 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru - 50g cukru(...)wylewamy gorący budyń, wyrównujemy. Na wierzchu rozsypujemy starte na grubych oczkach tarki lub rozkruszone w palcach, schłodzone ciasto z wiórkami kokosowymi. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180* i pieczemy ok.40 minut na termoobiegu. Przed podaniem posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Aksamitna skórka, bezowy kożuszek i czarne futerko. 211

obrać ze skórki bez tego zabiegu).  Ciasteczka amaretto pokruszyć, wsypać do miseczki i zalać amaretto - ilość likieru powinna być wystarczająca do tego, aby okruszki nim nasiąknęły i utworzyły dość zwartą "papkę". Do każdej połówki, w miejsce wyjętej pestki włożyć łyżeczkę nadzienia amaretto. Nadziane połówki brzoskwiń złożyć razem i położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.  Białka(...)dalej ubijać do uzyskania sztywnej, lśniącej piany. Każdą z brzoskwiń za pomocą łyżki obłożyć dokładnie masą bezową. Wstawić do piekarnika na ok. 15-20 minut, do momentu, aż beza lekko się zrumieni. Podawać z lodami orzechowymi.  LODY ORZECHOWE  200 g słodzonego mleka kondensowanego 300 g śmietany kremówki mielone orzechy włoskie (nie ważyłam, dosypywałam do masy do smaku

KUCHARNIA
Jak smażyć jabłka? 51

widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} WSZYSTKIE ARTYKUŁY GOTOWANIE SMAŻENIE PIECZENIE X jak smażyć jabłka ? Jak smażyć jabłka? Osiągnij karmelizację i smak. Poznaj metody i przepisy na pyszne smażone jabłka do deserów i dań. CZYTAJ WIĘCEJ /*! elementor - v3.15.0(...)smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Soczewica zielona jak gotować ? Fasolka szparagowa płaska jak gotować ? Kiełbasa biała surowa jak gotować ? Fasolka szparagowa żółta jak gotować? Kasza orkiszowa jak gotować ? jak długo piec mięso w rękawie Komosa jak gotować Kasza jak gotować? Fasolka zielona jak gotować? Patelnia grillowa

Podstawy Gotowania
Sałatka obiadowa 88

Sałatka obiadowa Czy Wy też nie wyobrażacie sobie drugiego dania bez warzywnego dodatku? U mnie surówki i sałatki obiadowe to podstawa. Dziś mam dla Was

Słodkie okruszki
Rogaliki serowe z brzoskwiniami ,jabłkami i gruszkami . 144

składniki 3 szklanki mąki tortowej 20 dag margaryny roztopionej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 szklanka cukru kryształu owoce takie

Moje Wyroby
Garnki miedziane – czy warto je wybrać? 146

Kuchnia, to jedno z najważniejszych pomieszczeń w każdym domu. Nie bez powodu nazywana jest przez wielu „sercem domu”. Sama tak uważam. To tu

Słodkie okruszki
Tort truskawkowy (bez glutenu, low carb, dieta optymalna, keto) 237

Składniki na ciasto biszkoptowe: 6 jajek, 40-60g mąki kokosowej*, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, skórka i sok z połowy cytryny, 1 łyżka octu

Saganek
Jogurtowy biszkopt przekładany masą -bardzo łatwy 142

foremka mała tortownica składniki 150 g jogurtu naturalnego 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju 4 jajka 1 szklanka cukru przygotowanie

Moje Wyroby
Muffinki toffi z orzechami 72

Do przygotowania ok 20 muffinek potrzebujemy: – 1 1/3 szklanki mąki kukurydzianej – 1 opakowanie proszku do pieczenia – 3 łyżki kakao – 1 szklanka

Szybko Tanio Smacznie
Gulasz wołowy z pieczoną papryką 83

W czasie kiedy jest zimno, a pogoda nie dopisuje... instynktownie poszukujemy rozgrzewającego jedzenia. Obok kremowych zup i pieczonych warzyw, prym wiodą dania jednogarnkowe doprawione ostrymi przyprawami

Gary Bez dna

Proponowane wyszukiwania