bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1607/3453)

Tort cytrynowo miętowy- oldschoolowy 183

taki torcik. Pyszny, z lemon curd i mascarpone.  Nasączony jest cytrynówką i miętą.  Posmarowany bezą włoska. Używając palnika cukierniczego przypiekłam ją troszkę ;) Nie przyzwoicie prosty do wykonania.  Orzeźwiający- słodko kwaśny z delikatną nutą mięty. Spróbujcie Biszkopt o średnicy 18 cm, pieczony w wysokiej tortownicy. Przepis na biszkopt 5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego(...)Wysoką tortownicę wyłóżcie papierem do pieczenia (samo dno). Nie trzeba smarować boków. Jajka ubijajcie tak długo, aż potroją swoją objętość (u mnie 6 minut) Następnie w trzech turach, dodajcie przesianą mąkę i zamieszajcie szpatułką delikatnie, ale dokładnie.  Przełóżcie masę do tortownicy wyrównajcie i do nagrzanego piekarnika-170 stopni C z termoobiegiem 160. Pieczcie około 30-35minut, sprawdźcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pasta owocowa, czyli sposób na uzyskanie jeszcze smaczniejszych wypieków 74

różnorodności w smaku? Jeśli tak to na pewno zainteresują Cię pasty owocowe. To bardzo prosty produkt, którego z powodzeniem dodasz do praktycznie każdego deseru. Poczujesz jeszcze większą przyjemność z pieczenia, dając sobie szansę wejść na jeszcze wyższy poziom przygotowywania smakołyków. Wybierz najlepszy smak z najwyższą jakością Tego rodzaju pasty owocowe do wypieków , są stosowane bardzo często przez cukierników, których(...)się jeszcze bardziej kolorowe, ciesząc nie tylko podniebienie ale i oko. Bez problemu takie produkty znajdziemy na sugar-craft.pl, gdzie szeroka oferta spełni oczekiwania nawet tych z wysokimi wymaganiami. Warto zauważyć, że pasty owocowe należy wybierać z niezwykłą starannością. Aby ograniczyć sobie stres związany z niepowodzeniem podczas pieczenia, warto wybierać spośród najpewniejszych produktów oraz wysokiej jakości, zadowalającej nawet profesjonalistów

sierotka maRysia w kuchni
Sernik pod kokosową pierzynką 127

zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. SKŁADNIKI na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie ,1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru, 3/4 szklanki cukru ,pół szklanki oleju ,2 szklanki mleka(...)serowa zmiksować, tylko do połączenia się składników (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać

w mojej kuchni
Pizza na bogato – domowa pizza na dużą blachę 174

podwojenia objętości (na około 1 godzinę). Piekarnik rozgrzewamy do 240 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Przygotowujemy składniki na pizze. Kabanosy drobno kroimy.  Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, papryki w kostkę. Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia. Papier i nasza dłoń smarujemy niewielką ilością oliwy lub  oleju. Wyciągamy nasze wyrośnięte ciasto, układamy

Słodkie okruszki
ZIELONE GOFRY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 274

Ciasto zapiekać w gofrownicy. Długość pieczenia zależy od mocy sprzętu oraz Waszych preferencji smakowych. Smacznego! — BTW całości: 335 g, 472 kcal, B 28 g, T 35 g, W 7 g. W 100 g: 141 kcal, B 8 g, T 10 g, W 2 g.     Artykuł ZIELONE GOFRY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi

Ola la LCHF
czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i orzechami 541

Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia i przekrawamy na 2 płaty. składniki na krem: 100 g masła 1 budyń waniliowy 1 i 1/2 szkl mleka 3 łyżki cukru pudru wykonanie: Budyń gotujemy na mleku, bez cukru wg przepisu na opakowaniu i studzimy(...)łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki masła 1/2 szkl cukru wykonanie: Orzechy siekamy. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy cukier, karmelizujemy. Dodajemy orzechy, które rumienimy. Masę przelewamy na papier do pieczenia i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy masa stwardnieje kruszymy ją. Na ciasto czekoladowe wykładamy 1/2 kremu budyniowego, przykrywamy drugim ciastem, wykładamy resztę kremu i posypujemy orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Karkówka pieczona 141

Kolejna rozgrzewka przed zbliżającymi się świętami .  Dziś zapraszam na przepyszną karkówkę pieczoną z cebulką , super smakuje , w takim tempie znikała z talerzy że na pewno zawita na stole świątecznym po raz kolejny , zapraszam do wypróbowania przepisu .  Składniki  1 kg karkówki  ( bez kości ) 2 łyżeczki papryki czerwonej  2 łyżeczki pieprzu ziołowego  2 łyżeczki pieprzu(...)aluminiową . Kiedy mięso jest zawinięte , w naczynie żaroodporne wlewam wodę do połowy , na to wykładam folię aluminiową i wkładam na to mięso , wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni , pieczemy około 3 godzin , sprawdzając aby nasza woda nie wyparowała z naczynia . Po tym czasie , mięso wykładamy na talerz i czekamy do wystudzenia , i gotowe do podania

Mój Smak
Kokosowa wiewiórka 463

które nie są za specjalnie zwolennikami kokosu i o dziwo bardzo im smakowało, więc naprawdę warto spróbować. Polecam serdecznie. Składniki na blaszkę 28×28 cm. Piekarnik góra dół bez termoobiegu: Biszkopt: – 5 dużych jaj – 0,7 szklanki cukru – 0,7 szklanki mąki pszennej – 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białko ubijamy. Do ubitego łyżka po łyżce(...)dodajemy przesiane mąki, które delikatnie mieszamy szpatułką (ja bardzo krótko wmieszałam mąkę najpierw mikserem, a dopiero potem szpatułką). Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masę przelewamy do foremki, równo rozprowadzamy i pieczemy 20-25 minut (do tzw suchego patyczka i do złocistego koloru). Po ostudzeniu kroimy biszkopt w poprzek na pół. Masa kokosowa

Relaxtime
Tarta szarlotka pod bezą 182

dokładnie wylepiamy dno i ścianki, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: podczas pieczenia ciasto  może się podnieść, ponieważ jest duża powierzchnia, wystarczy położyć na nią papier do pieczenia i wsypać równomiernie(...)ryżu, 5 min przed końcem pieczenia ściągamy papier z ryżem. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy (garść jabłek zostawiamy) na dużej patelni z dodatkiem miodu. Dodajemy pozostałe jabłka, cynamon, cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu, sok z cytryny, całość mieszamy. Jabłka zagęszczamy wiórkami kokosowymi. Pozostawiamy do przestygnięcia. Beza: Białka miksujemy na sztywną pianę, stopniowo

Moniki Smakołyki
Ciasto z kiwi, cytrynową pianką i galaretką 230

łyżki wody. Prostokątną blachę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić ciastem spód. Piec w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 opakowania kisielu cytrynowego bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju Ponadto: owoce kiwi(...)dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia. Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć obrane i przekrojone na pół kiwi, a na nich ubitą pianę. Wyrównać powierzchnię. Piec w temperaturze 175ºC przez około 30 minut. Po ostudzeniu wylać rozpuszczoną, tężejącą galaretkę na wierzch ciasta i schłodzić

Czerwień i błękit
Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) 181

drugiej mam ochotę zakopać się pod kołdrą i nie wychodzić z domu, widząc mokre od deszczu szyby i niecałe 10 stopni na termometrze. Wdycham aromat cynamonu i jabłek podczas pieczenia ciasta, a później tęsknię za truskawkami, których nie kupię przez najbliższe kilka miesięcy (nie, te hiszpańskie to nie jest to samo!). Tak to mniej więcej wygląda. Jest nieźle, chociaż(...)Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru) foremka 21 x 27 cm 6 białek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 łyżeczka cynamonu 1 duże jabłko (najlepiej

FitKot
Krajalnica gastronomiczna na miarę Twoich potrzeb – jak dokonać trafnego wyboru? 62

W wielu przedsiębiorstwach branży spożywczej nie można sobie wyobrazić pracy bez niezastąpionego urządzenia, którym jest krajalnica gastronomiczna. Z powodzeniem można ją wykorzystać w sklepie do

Słodkie okruszki
Domowe lody miętowe – bez maszynki i jajek 86

Domowe lody miętowe – bez maszynki i jajek Lato w pełni. W takie upalne dni każdy z nas szuka orzeźwienia, odrobiny chłodu. Czy jest coś

Słodkie okruszki
Gołąbki z marchewką (bez zawijania) 174

Gołąbki z marchewką (bez zawijania). Dziś polecam Wam przepis na pyszne gołąbki z marchewką bez zawijania. Prosty obiad dla całej rodziny. Moi bliscy uwielbiają

Słodkie okruszki
Ciasto bananowe z gorzką czekoladą (bez glutenu) 75

dodałam do niego gorzką czekoladę, która jest na mojej liście top 10 jeśli chodzi o ulubione składniki.😋  Bez dodatku mąki pszennej, wersja bezglutenowa i bez cukru. Wykorzystałam mocno dojrzałe banany, które już same w sobie były dość słodkie, a resztę słodkości nadrabiałam dżemikiem domowym, tym razem śliwkowym.😊 Zdradzę Wam sekret, że posmarowane masłem orzechowym również smakuje bombowo(...)krótko.  6. Odlewamy 1/3 masy i do mniejszej części dodajemy rozpuszczoną czekoladę, po czym mieszamy do połączenia składników.  7. Jasne ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na to wylewamy ciemną i nakłuwamy patyczkiem. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze całego ciasta: 2200 kcal

zdrowo i aktywnie

Proponowane wyszukiwania