bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1600/3453)

Sernik z musem czekoladowym 387

aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu gdy zacznie wrzeć

coolinarnastrefa.blogspot.com
Chleb na zakwasie pszenno - żytni 169

piekarnika i chleby i piec 15 minut w tej temperaturze. Następnie obniżyć temperaturę do 200°C i piec jeszcze około 30 minut. Po wyjęciu z foremek chleb popukany od spodu powinien wydać głuchy odgłos. Gdy tak nie będzie, włożyć chleb bez foremek jeszcze na kilka minut do piekarnika. Chleb studzić na kratce. A na koniec przesyłam trochę słoneczka - zdjęcie

Posadzone i zjedzone
Cream Brulee 129

ubić trzepaczką, aby nie powstała puszysta masa. Do żółtek powoli dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy trzepaczką, bez ubijania kremu. Masa powinna być gładka. Masę przelewamy do foremek do zapiekania, najlepiej przelewać przez sitko. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 100 stopni. Pieczemy przez ok 50 minut. Po ostudzenia najlepiej odłożyć masę do lodówki, najlepiej przez całą noc. Po ostudzeniu wierzch

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Wegańskie ciasteczka jaglane bez cukru 134

dodałam łyżeczkę karobu. Bez jajek i dodatkowej mąki, bez cukru. Chyba ideał? ;) Wegańskie ciasteczka jaglane bez cukru 120g płatków jaglanych 20g wiórek kokosowych 1 czubata łyżka domowego masła orzechowego 4 łyżki ksylitolu ok.100ml wody pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 20g oleju kokosowego Olej kokosowy rozpuścić. Wszystkie pozostałe składniki połączyć ze sobą i dodać

FitKot
letnie ciasto z malinami i galaretką 3093

wolnych obrotach do połączenia się z masą. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20-25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 250 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy

Domowy Smak Jedzenia
Dama w opałach (tudzież w toalecie) i odwracane ciasto z jagodami 132

tortownicę o średnicy 18 cm) 250 g jagód lub borówek amerykańskich 50 ml cydru z kwiatów czarnego bzu 2 jajka 125 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 125 g mąki pszennej 65 g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 60 g masła 50 ml mleka Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Z zewnątrz

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada truskawkowa (bez zawijania) 179

musem truskawkowym i kremem śmietankowym. To lekkie ciasto uprzyjemni każdemu niedzielne popołudnie.  ROLADA TRUSKAWKOWA  (bez zawijania)   Składniki: biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mą ki pszennej 1 łyżka mąki ziemniacz anej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju   mus truskawkowy: 8 00 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 łyżka żelatyny warstwa

Bon appetit mon amie
Ciasto z kaszy jaglanej. Bez mąki i proszku do pieczenia. Słodycz zdrowa i wartościowa. 162

płatkach - chrupią). Na koniec mieszamy z ubitymi na sztywno białkami. Masę wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut (to już zależy od naszego piekarnika). Dla wykończenia można oprószyć waniliowym cukrem pudrem, ale i bez tego smakuje pysznie. Słodko, mlecznie, wilgotno. Jak widać receptura nie jest skomplikowana, a ciasto oprócz słodyczy i kalorii niesie

Kuchnia po mojemu
Czekoladowy mug cake z masłem orzechowym 390

niedalekiej przyszłości powstanie post z różnymi przepisami na mug caki. Wszystkie wersje wychodziły świetnie i bez wątpienia mogę je wam polecić.  Dzisiaj wersja czekoladowa z masłem orzechowym.  PRZEPIS 1 jajko 3 łyżki mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki ksylitolu 2 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka kakao Składniki dokładnie wymieszać i wstawić w naczynku

Tetiisheri
Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku 107

razem, zapewniam, że danie jest naprawdę bardzo prosta w wykonaniu. Chyba najtrudniejsza czynność, to zapisanie jej nazwy bez błędu ortograficznego. :D Dalej już idzie z górki! Co więcej, wcale nie jest pracochłonna. Po półgodzinnej krzątaninie w kuchni wstawiamy garnek do pieca i nic już nas nie interesuje. Możemy obejrzeć film, przeczytać książkę, czy wyjść na długi spacer, który zaostrzy

Food Square
Ciasto Pijana wiśnia 644

Bardzo proste a zarazem smakowite;)U mnie w domku zrobiło furorę;)Można przygotować  wersję dla dzieci bez alkoholu. Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju szczypta soli 2 łyżki kakao Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodawać

Moje Słodkie Piekiełko
baranek wielkanocny 113

żółtku. Mąkę wymieszać z skrobią ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej. Wlać wystudzone masło i wsypać skórkę z  cytryny. Wymieszać. Foremkę rozłożyć, wysmarować masłem i spiąć z powrotem. Przełożyć do niej ciasto do 3/4 wysokości formy. Wstawić  do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około pół godziny, sprawdzając drewnianym patyczkiem.  Po upieczeniu(...)używano ciężki żeliwnych form, teraz foremki są lekkie, rozpinane, pokryte nie przywieralną powłoką. Baranka w takiej foremce pieczemy do góry nogami, jeśli upiecze się nierówno to nadmiar ciasta ścinamy do równa, żeby prosto stał. Taką foremkę jak moja możecie kupić bez wychodzenia z domu, w sklepie SterfaUlubiona.pl, dokładnie pod tym linkiem: klik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szpinakowy truskawkowiec 157

końcu dodajemy uprzednio rozmrożony szpinak. Mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x36). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C. ok. 1 h. Placek przekrawamy na dwie części. Jedną zachowujemy, wierzchnią kruszymy i odkładamy. Truskawki (bez rozmrażania) rozdrabniamy za pomocą noża. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Wlewamy je do truskawek. Miksujemy. Wykładamy

Pobite gary Barbary
Bułeczki z patelni nadziewane camembertem 234

każdego placuszka umieszczamy około 10g camemberta i zlepiamy boki placuszków, tworząc małe kule. Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, pod przykryciem około 3-4 minuty z każdej strony. Jeżeli nie masz za dobrej patelni możesz smażyć na papierze do pieczenia położonym na patelni. W ten sposób bułeczki nie będą do niej przywierały. Bułeczki są gotowe gdy tylko

Moja Micha
Grysikowe ciasto z mascarpone 135

Ciasto przekładamy do kwadratowej formy wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzamy powierzchnię i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni. Pieczemy około 45 minut na środkowym poziomie. Resztę cukru gotujemy z 125 ml wody i sokiem  pomarańczowym. Pozostawiamy na ogniu na 2 minuty bez pokrywki. Wyjmujemy z piekarnika upieczone ciasto i polewamy gorącym syropem. Posypujemy

Kulinarne życie

Proponowane wyszukiwania