bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1523/3453)

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera 44

upieczeniu jest taka hmm mączysta Uwielbiamy frytki z tej dyni. Dla leniwych, możecie kupić gotowy mus w słoiku, tylko po co? Ja wrzucam dynię do piekarnika i piekę do miękkości, a potem ją blenduję. W zależności od tego, jak gładko zblendujecie dynię, w cieście mogą być widoczne nitki skórki dyni. Jeśli bardzo wam to przeszkadza, to blendujecie dynię zupełnie(...)łyżeczki soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie Do miski wsypać suche składniki i wymieszać. Do mieszanki dodać mokre składniki i wymieszać dokładnie łyżką. Ciasto jest gęste. Przełożyć ciasto do blaszki nasmarowanej tłuszczem Piec w temperaturze 180 stopni ok. 40 min – do suchego patyczka Notes Wszystkie składniki

Mieszam w Garnku
Kapuśniaczki drożdżowe 90

pszennej 20g drożdży 2 jajka (1 całe + 1 żółtko) 40g masła 1 łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli Dodatkowo 1rozmącone jajko i kminek do posmarowania i posypania kapuśniaczków przed pieczeniem. Kapuśniaczki drożdżowe Przygotowanie: Farsz: Grzyby zalewamy jedną szklanką wrzącej wody, odstawiamy na godzinę do namoczenia, po tym czasie grzyby odcedzamy i kroimy w drobną kostkę. Wodę która pozostaje(...)sześcio-centymetrowe kawałki. Gotowe kapuśniaczki układamy łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, z wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 0 C przez 28-30min. (Piekarnik ustawiony na grzanie góra-dół bez termo-obiegu, blacha ustawiona na najniższej półce ) Podajemy na ciepło lub zimno, najlepiej z barszczem

Księga-Smaku
Kulebiak z kapustą i grzybami 75

mąki pszennej 20g drożdży 2 jajka (1 całe + 1 żółtko) 50g masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Dodatkowo 1rozmącone jajko i kminek do posmarowania i posypania kulebiaka przed pieczeniem. Kulebiak z kapustą i grzybami Przygotowanie: Farsz: Grzyby zalewamy dwiema szklankami wrzącej wody i odstawiamy na godzinę do namoczenia, po tym czasie grzyby odcedzamy i kroimy w drobną kostkę(...)Gotowe kulebiaki układamy łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia końce zlepiamy ze sobą aby farsz nie wypłyną, z wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 0 C przez 40-45min. (Piekarnik ustawiony na grzanie góra-dół bez termo-obiegu) Podajemy na ciepło lub zimno, najlepiej z barszczem

Księga-Smaku
Ciasto porzeczkowe 133

pianką, a na wierzchu cytrynowa kruszonka. Te wszystkie smakowite warstwy pięknie się prezentują, a smak ciasta też zachwyca, dlatego bez zbędnego rozpisywania się zapraszam Was na przepis. Ciasto kruche: 3 i 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru 250g zimnego masła lub margaryny 4 jajka  Z podanych składników zagniatamy szybko kruche ciasto

Cynamonowe szczęście
Piernik z gruszkami 74

Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, wcisnąć gruszki i piec nie więcej niż godzinę w 180 stopniach, do suchego patyczka. ·         Jeśli chcecie, po upieczeniu polejcie piernik czekoladą. ·         U mnie bez czekolady poszedł w godzinę. ·         Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
BANANOWE GOFRY I FIT GOFRY BEZGLUTENOWE 108

Dzisiaj przychodzę do Was z szybkim przepisem na gofry.  Pierwsze to pyszne gofry bananowe bez cukru, chrupiące i bardzo aromatyczne. A drugie to fit alternatywa dla tych, którzy liczą kalorie. Bananowe gofry mój mąż bardzo lubi i często je robię, bo robi się je błyskawicznie. Pasują do wszelakich dodatków, Krzysiek zazwyczaj je je z owocami i jogurtem(...)sztuk. Więc możesz 3 zjeść na śniadanie a dwa na drugie śniadanie. BANANOWE ZDROWE GOFRY BEZ CUKRU - 200 g mąki pszennej - 1 dojrzały banan - 3 żółtka - 1 białko - 210 ml mleka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia W/w zmiksuj blenderem na gładką masę smaż na gofrownicy. FIT GOFRY BEZGLUTENOWE OWSIANE - 75 g mąki owsianej bezglutenowej - 91 g białka

SMYKWKUCHNI
KLASYCZNY BISZKOPT DO WYSOKIEGO TORTU I PODSTAWOWY KREM MAŚLANY POD MASĘ CUKROWĄ – JAK ZROBIĆ TORT OD PODSTAW? 89

rady! We wpisie pokazuję Wam też jakich forma i narzędzi używam do pieczenia. Polecam mój ukochany 16 cm rant – sprawdza się znakomicie zarówno przy pieczeniu biszkoptu, jak i składaniu tortu. Krem do tortów, który używam jako podkład pod masę cukrową to krem robiony na bezie szwajcarskiej. Łatwy, smaczny, prosty do zrobienia i można bez problem zmieniać

Ostra na Słodko
3 przepisy na rodzinne śniadania 93

łyżki cukru 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka oleju roślinnego dodatki: świeże owoce, ulubiony dżem, syrop klonowy   Wykonanie: Maślankę przelać do miski, wbić jajka i wsypać cukier. Ubić trzepaczką lub mikserem. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, na koniec wlać łyżkę oleju. Wymieszać ponownie do uzyskania(...)kolor. Można też smażyć je bez tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami.   Grzanki z awo kado Składniki /dla 4 osób/: 8 kromek jasnego chleba 1 miękkie awokado serek kanapkowy 1 pomidor masło oliwa z oliwek sól, pieprz 1 łyżka soku z cytryny   Wykonanie: Kromki chleba ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i wstawić

Pasja Smaku
Schab ze śliwką. 480

czasami przyprawiam solą,pieprzem,papryką słodką i ostrą, oraz czosnkiem granulowanym. Także jak kto woli :) Składniki: 1 kg. schabu bez kości suszone śliwki przyprawa do mięsa wieprzowego majeranek 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe trochę oleju Dodatkowo: folia do pieczenia Wykonanie: Schab umyć. Następnie naciąć w środku długim ostrym nożem na wylot.  Tak żeby powstał wąski tunel

Agusiowe smakołyki
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI 106

masła lub oleju. Podgrzewamy 1 minutę, cały czas mieszając. Dodajemy grzyby, wlewamy 1i 1/4 szklanki wrzątku i od razu przykrywamy.  Redukujemy płomień do minimalnego i gotujemy 9 minut, bez otwierania i mieszania. Odstawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia. Zimną kaszę lekko solimy i spulchniamy widelcem. Marchewkę, pietruszkę i czosnek obieramy i ścieramy na tarce(...)wlewamy do bulionu. Zagotowujemy, cały czas mieszając. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Gotujemy 10 minut, bez przykrycia, aż sos zredukuje się i zagęści. Dodajemy posiekany koperek. Przelewamy z powrotem do naczynia z gołąbkami. Gotujemy lub pieczemy przez kolejne 10 minut.  Przed podaniem posypujemy różowym pieprzem i świeżym koperkiem. Opcjonalnie można podać z jogurtem naturalnym

cool and minty
Kruche ciasto serowo-kokosowe 70

kokosowe to pyszne ciasto i proste do zrobienia. Nie jest wymagające jak tradycyjny sernik, wystarczy zagnieść, wymieszać i upiec bez szczególnego zachowania ostrożności 😉 W domu to ciasto posmakowało bardzo. Nie spodziewałam się takiego odzewu kiedy po raz pierwszy je piekłam. Ciacho na każdą okazję. Ustroi pięknie również stoły świąteczne czy [...] Artykuł Kruche ciasto serowo-kokosowe pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Jak upiec pierś z indyka, by była miękka i soczysta 132

dobrze upieczona, bo zbyt sucha jest dość twarda i ciężka do pogryzienia. Jak upiec pierś z indyka w piekarniku bez użycia foliowego rękawa, by zachować jej soczystość i delikatny smak? Prz e dstawiam Wam moje 3 rady na idealną pieczeń. Pierś z indyka wydaje się być prostym mięsem do przygotowania, ale będąc nieuważnym, można nieopatrznie pozbawić jej kruchości

Wiszniówka
Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto i pomidorkiem 83

Nie macie pomysłu na szybkie dania sylwestrowe ? Spodziewacie się gości i chcielibyście podać szybkie przekąski ? Idealnie sprawdzą się Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto i

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania