Hummus klasyczny 17. Kabanosy w cieście francuskim 18. Hummus z pieczoną dynią 19. Pieczone kasztany jadalne 20. Masło czosnkowe z ziołami 21. Najlepsze mini wrapy 22. Żołnierzyki z owoców 23. Nachos z mango 24. Nektarynkowe różyczki z ciasta francuskiego 25. Zdrowe trufle Snickers bez cukru 26. Trufle dyniowo-orzechowe z kokosem 27. Żelki z mango 28. Żytnie tosty francuskie(...)tradycyjna sałatka jarzynowa 34. Bezglutenowa pizza na kalafiorowym spodzie FIT 35. Pizza na spodzie z polenty 36. Pizza na żytnim spodzie 37. Deser Snickers w słoiczku FIT 38. Pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego 39. Deser Raffaello w słoiczku FIT 40. Sałatka z buraków i fasoli 41. Sałatka z kalarepą i kaszą owsianą 42. Sałatka z komosą ryżową
Be Fit Be Strongoraz przyprawiając go solą pieprzem. Następnie nacieramy z obu stron majerankiem. Nagrzewamy patelnię [bez tłuszczu]! Smażymy mięso od strony skóry. Pozwoli to wytopić znaczną ilość tłuszczu. Po około 2 minutach obracamy na drugą stronę i ponownie smażymy 2 minuty. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 15-20 min w zależności od grubości mięsa. Bardzo ważne jest, aby mięso
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Zapiekane jaja w kokilkach z serem feta i pomidorkami koktajlowymi , przyprawione oregano to moja propozycja na niedzielne, leniwe śniadanie. Przypieczone pomidorki z dodatkiem fety, do tego
Moja Delicjamielonego twarogu półtłustego 1 jajko 30 g ksylitolu sok z 1 mniejszej pomarańczy 1 łyżeczka przyprawy piernikowej bez dodatku cukru lub miks przypraw 3-4 łyżki miodu orzechy do posypania Ze składników zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim formę do tart. Pieczemy przez ok. 10 minut w 180 st. C. W tym czasie żółtko ucieramy z ksylitolem. Następnie dodajemy przyprawę, twaróg
KucharzycaMamusi, gra w karty, dopóki nie zaczniemy ziewać na wyścigi, kręcenie lodów dla Rodzinki, zakupy, kino, kręgle, może jakaś wycieczka w nieznane (dla C.). Taki jest plan - luźny, niespieszny, bez terminów (poza fryzjerem - dla Ptysi , nie dla mnie); wakacje idealne... W związku z tym dwa tygodnie na blogu również będą zdecydowanie spokojniejsze. Oczywiście, postaram się coś wrzucić, ale wiadomo(...)limonki. Pozostały cukier wymieszać z proszkiem budyniowym i cukrem waniliowym. Powoli wsypywać do bezy, miksując na najniższych obrotach. Na końcu wąśkim strumieniem wlać przestudzone masło, mieszając trzepaczką. Piankę wyłożyć na podpieczony spód, na niej równomiernie rozłożyć borówki. Na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec w 180 st. C. przez 50-55 minut, aż wierzch nabierze złocistego koloru. Ostudzić. Smacznego
Pożeraczka, czyli raz adobrzemną. One zjadają je od razu z miseczki. Ciasteczko w rączkę i jest radość Ja wraz z mężem uwielbiamy takie ciasteczka jeść w towarzystwie pysznej kawy lub herbaty. Bez względu na okazję domowe kruche ciasteczka zawsze dobrze smakują. Dlatego w moim domu bardzo często pachnie wanilią, cynamonem i innymi przyprawami, o które lubię wzbogacać mój podstawowy przepis na kruche(...)przygotować domowe ciasteczka? Poza podstawowymi składnikami, z których zagnieciemy ciasto, do przygotowania domowych ciasteczek przyda się dobry wałek, silikonowa mata lub stolnica i oczywiście foremki do wycinania ciasteczek. Bez nich u mnie ani rusz. Moje dzieci kochają wycinać ciasteczka. Ostatnio zamówiłam nowe foremki Tescoma . Które są idealne do wycinania codziennych lub świątecznych ciasteczek. W ofercie marki Tescoma znajdziecie foremki
Słodkie okruszkiszaloną noc Sylwestrową. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tort bezowy z ajerkoniakiem Składniki Składniki na bezę: 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Składniki na krem: 400 g masła 360 ml ajerkoniaku 120 g cukru pudru Instrukcje Beza: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier cały czas ubijając(...)miksujemy. Na dwóch blaszkach z piekarnika układamy papier do pieczenia, rysujemy koła o średnicy 23 cm. Na każdą blaszkę wykładamy po połowie masy bezowej i rozsmarowujemy. Blaszki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C z termoobiegiem jedna pod drugą, po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 130 C i suszymy bezę przez 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, lekko
To co lubię - gotuję i polecamJeśli zjedliście już wszystkie smakołyki świąteczne to zapraszam Was na kolejną pyszną bezę tym razem z kremem kawowym. Z ajerkoniakiem była pyszna „klik” mam nadzieję, że i ta Wam posmakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tort bezowy z kremem kawowym Składniki Składniki na bezę: 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Składniki(...)zimnego mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: granat Instrukcje BEZA: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier cały czas ubijając. Na koniec dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny, miksujemy. Na dwóch blaszkach z piekarnika układamy papier do pieczenia, rysujemy trzy koła o średnicy 20 cm. Na każdą blaszkę wykładamy część masy bezowej
To co lubię - gotuję i polecampieprzymy, wsypujemy tartą gałkę. Rozkładamy na dnie rondla jedną warstwą i wstawiamy do pieca. Jeśli użyliście ziemniaków mącznych, typu C, pieczemy je 20 minut. Jeśli macie mniej skrobiowe a bardziej woskowe ziemniaki, typu B, pieczemy je 25 minut. W obu przypadkach mieszamy ziemniaki w połowie czasu pieczenia. W czasie gdy ziemniaki się pieką, szykujemy sobie resztę składników. W misce
Karo in the Kitchenowoce, u mnie truskawki - 2 galaretki truskawkowe lub malinowe (najlepiej bez cukru, dosładzamy ksylitolem) - 5 łyżeczek żelatyny (lub dodatkowe 2 galaretki) Galaretki i żelatynę zalać 1 litrem gorącej wody, dokładnie rozmieszać i odstawić do wystudzenia. Gdy przestygnie wstawiamy naczynie do lodówki. W misie miksera umieszczamy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy pokrojone zimne masło, ksylitol zwykły i z wanilią
Smaczne Zdroweukładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie przykrywamy ściereczką i czekamy, aż lekko podrosną. Wyrośnięte drożdżówki smarujemy rozbełtanym białkiem i posypujemy posiekanymi migdałami. Piekarnik nagrzewamy do 200 C i umieszczamy w nim blachę z bułeczkami. Pieczemy je w tej temp. przez pierwsze 10 min. Następnie zmniejszamy temp. do 180C i pieczemy do zrumienienia się przez(...)Przestudzone bułeczki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Uwielbiam wiosenne zapachy kwiatów i kwitnących drzew! Bez jest jednym z moich ulubionych! Moja kochana pani wiosna! :* Słoneczna sobota w parku. Słowackie zoo urzekło nas tym, że do większości klatek ze zwierzętami można było wejść. Każdy mógł dotknąć bądź pogłaskać małego misia, pelikana, papugę czy małą kózkę. To niesamowita frajda przede wszystkim
Raj dla PodniebieniaPlacuszki jogurtowe z jagodami to kolejny przepis na wykorzystanie super zdrowych, czarnych jagódek. Koniecznie do przygotowania w sezonie jagodowym. Bardzo proste i super smaczne, puszyste
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Było błyskawiczne śniadanie, szybki obiad, czas na deser Dzisiaj ciasto jednogarnkowe – proste, mało zmywania i naprawdę pyszne w smaku. Ciasto znika tak samo szybko, jak
Kuchnia w biegurozpływającym się w ustach kęsie. Na Sycylii spożywa się ją z tuńczykiem, w Neapolu podadzą ją Wam bez mięsa, zaś w Apulli zjecie ją nawet z kiełbasą. To potrawa, którą nie należy podawać impulsywnie dość szybko, zaraz wyjętą z pieca. Ona musi poleżeć, dojrzeć, przegryźć się sobą , będzie Wam łatwiej ją pokroić. Wiem, że łatwo się mówi, kiedy(...)bawolej lub mozzarella w plastrach ( kilka) . Wybrałam plastry. 200 g parmezanu (tartego) oliwa z oliwek SOS 1 kg pomidorów najlepiej słodkich malinówek ( nie masz? To pomidory z puszki bez skóry, podczas gotowania dodaj łyżeczkę miodu) 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku, można więcej. Na Sycylii nie żałują czosnku świeża bazylia pół kieliszka białego wina oliwa z oliwek
Z Kuchni Do Kuchni