bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1484/3453)

Placki z serka homogenizowanego 163

duże jajka Przygotowanie: Jajka z cukrem pudrem ubić na puszysta pianę. Dodać serek i wymieszać. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i dokładnie połączyć składniki. Na końcu do masy dolać olej oraz sok z cytryny. Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, łyżką wykładać porcje i smażyć z obu stron na rumiany kolor.  Podawać z ulubionymi owocami, cukrem pudrem

ChilliJemy
kakaowe placuszki na śniadanie 166

albo parówka, powstały placuszki. Dodatek kakao spowodował zmianę koloru placuszków, natomiast brak jaja w domu udowodnił, że i bez niego coś wyjdzie ;) Składniki: 3/4 szklanki mąki  1/4 szklanki kakao 1-2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 1 szklanka mleka (można zastąpić jogurtem, kefirem czy maślanką) Przygotowanie: w osobnych miseczkach mieszamy osobno mokre

Gotowanie z pasją
Tarte flambée 167

wysmarowanej blaszce. Ciasto powinno być bardzo cienko rozwałkowane. Cebulę kroimy w piórka, boczek w kostkę i podsmażamy na patelni, bez użycia oleju. Śmietany łączymy, dodajemy łyżeczkę gałki muszkatołowej. Nasz sos rozsmarowujemy na cieście, na to układamy nadzienie i pieczemy w 220 stopniach przez około 15 minut. Prawdziwą tarte flambee jest pieczone na kamieniu w bardzo wysokiej temperaturze, a ciasto

Delusional Trine
Chałka z kruszonką 174

palcami do uzyskania kruszonki.Przechowujemy w lodówce. Kiedy ciasto ponownie wyrośnie smarujemy je mlekiem lub roztrzepanym jajkiem i posypujemy kruszonką.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 º C przez 30-40 min.lub do suchego patyczka. Przepis na domowy dżem bez zagęstników znajdziecie  TUTAJ

Anielskie wypieki
Tort czekoladowy z bitą śmietaną, dżemem wiśniowym i malinami 185

przelałam ciasto. Biszkopt piekłam w temp. 160 st.C przez 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Biszkopt po wyjęciu z pieca studzę. Gdy już był wystudzony, delikatnie pokroiłam na 3 plastry. Nadzienie: - słoiczek dżemu wiśniowego - wódka - nalewka z czarnego bzu - mrożone maliny (wcześniej rozmrozić) - tarta gorzka czekolada Bita śmietana: - 500 ml śmietany 30% - 4 łyżki cukru pudru - śmietanka fix Aby dobrze

Receptura smaku
Pieczona Dorada w ŚWIEŻYM rozmarynie i cytrynie 163

miski z ziemniakami posypujemy delikatnie solą i mieszamy tak by połączyć zioła z ziemniakami. Zawijamy w folie aluminiowa i bez dodatków tłuszczów starajmy się zrobić  bombkę z foli w taki sposób nie przyklei się nam ziemniak do foli . Pieczemy około 30 min do 40 w zależności od wielkości naszych ziemniaków. Doradę w między czasie oczyszczamy z łusek,myjemy(...)wkładamy do środka tj.na zdjęciu cienkie plastry cytryny . Na każdą Doradę kładziemy po gałązce rozmarynu. Zamykamy folią w taki sam sposób jak ziemniaki pieczemy również w 180C około 25-30 minut pod koniec pieczenia (ostatnie 5-7 minut) otwieramy od góry folie po to by nasza ryba miała przypieczoną skórkę. Jak widzimy całkowity czas przyrządzenia naszego wspaniałego dania

Viola cooks with passion
Wielkanocny chlebek z rodzynkami i marcepanem 159

ciasta układamy na górze przykrywając marcepan. Całą przykrytą blaszkę znowu dajemy w ciepłe miejsce na 20 minut. Całość pieczemy w 190’C (termoobieg 170’C) przez około 40-50 minut. Ciasto studzimy, w między czasie na patelni bez tłuszczu prażymy migdały, muszą się lekko zarumienić. Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy lukier, czyli po prostu do cukru pudru dodajemy

KasiaiKrzysiu.pl
Pieczona szynka w rozmarynie 138

naczynia żaroodpornego natłuścić oliwą, ułożyć mięso ( bez cebuli i czosnku ) 7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 1h i 20 min. 8. Po upieczeniu odstawić szynkę na 5 min aby odpoczęła i pokroić w plastry. Uwaga: Ciepła grubo krojona pieczeń idealnie nada się na obiad, zimna cienko krojona

Atlas Smaków
Pancakes na mleku 176

pieczenia Masło rozpuścić. W misce wymieszać mikserem jajka, mąkę, rozpuszczone masło, mleko, sól, cukier i proszek do pieczenia. Masa powinna być dość gęsta. Ciasto odstawić na około 20 minut. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej, małej patelni, bez tłuszczu. Przekręcać kiedy na powierzchni pojawi się duża ilość małych bąbelków. Jeśli nie chcą odejść od patelni lub rozlewają się

Bullio
Spaghetti z marchewki z tahini i pieczonym kalafiorem 168

różyczki, umyj go i odstaw. Następnie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem, kuminem, polej oliwką z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 C przez 30 minut. Tahini: Dowolną ilość ziaren białego sezamu podpraż na patelni bez tłuszczu, często mieszając. Uważaj, by nie przypalić ziaren! Gdy będą miały piękny

Moja pasja smaku
Ciasto z jagodami (bezmleczne) 122

nasze drugie świąteczne ciasto i znów bez mleka. Składniki: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 3 szklanki mąki, 1 szklanka oleju, 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, zapach (ja dałam cytrynowy), ok. 300g jagód. Przygotowanie: Ubijamy jajka z cukrem. Dosypujemy do niej 2,5 szklanki mąki, olej (który wlewamy powoli) i 1 szklankę wody nie przerywając

Państwo Wojtczuk gotują
Makaron z warzyw w stylu azjatyckim 157

makarony ze świeżych warzyw, gotowe od razu do spożycia, z natury al'dente ™ . Świetnie smakują na surowo, blanszowane, smażone, pieczone lub krótko gotowane na parze. ➡️ Idealne dla osób na diecie bezglutenowej i dbających o linię oraz dla zabieganych. ➡️ Bez konserwantów i sztucznych barwników. ➡️ W tej chwili dostępne są ze świeżej marchewki i buraka. ➡️ Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników

Kuchcik gotuje
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 172

ubijając i roztopioną czekoladę, następnie przesiana mąka i kakao. Na sam koniec dodajemy pokruszone na małe kawałeczki ciasteczka oreo (bez kremu, ten przyda się do kremu z czekolady). Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na  200 stopni i pieczemy 50 min. Po tym czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu

Kuba Gotuje
Pizza na spodzie z mąki z cieciorki 174

Składniki ciasta dokładnie wymieszać, odstawić na 10 minut i ponownie wymieszać. Dzięki temu mąka z ciecierzycy lepiej się rozpuści (bez grudek) i całe ciasto się trochę "napuszy". Formę ok. 28-30 cm posmarować olejem i wylać ciasto (płynne). Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 220-250 stopni, aż będzie rumiane (najlepiej w temperaturze 250). Sos: Posiekany czosnek zeszklić

Fabryka pomysłów
Babka marmurkowa 114

kolejny przepis z zeszytu mojej Mamy – Babka marmurkowa, zwana także łaciatą. Gładka, puszysta i bez zakalca. Składniki: • 250 g masła • 250 g cukru pudru • 250 g mąki • 5 jajek • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 3 łyżki kakao • kilka kropli olejku pomarańczowego Wykonanie: • Masło utrzeć mikserem z cukrem pudrem, dodawać po jednym żółtku

To co kocham

Proponowane wyszukiwania