Super łatwy sos pomidorowy: wstawiasz pomidorki z przyprawami do pieca i wyciągasz gotowy, pachnący sos. Idealny do makaronu, do którego polecamy dodać wegetariańskie pulpeciki. Czas : 30
Niedzielny kucharzJestem ciekawa ilu z Was zna prawdziwy smak ziemniaka pieczonego w ognisku? Byłam pewna, że ten smak jest nie do odtworzenia. Jednak po spróbowaniu przepisu, który
Be Fit Be StrongSałatka z tofu to samograj. Wystarczy wstawić warzywa do pieca, usmażyć tofu, potem wymieszać składniki i gotowe. Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2
Niedzielny kucharzNajprostsze z ciast, które nie wymaga nawet foremki do pieczenia. Tym razem rustykalna tarta w jesiennym wydaniu, z jabłuszkami ułożonymi na marcepanowej kołderce. Dziecinnie proste
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jestem ciekawa ilu z Was zna prawdziwy smak ziemniaka pieczonego w ognisku? Byłam pewna, że ten smak jest nie do odtworzenia. Jednak po spróbowaniu przepisu, który
Be Fit Be StrongGdy już zakwas mamy gotowy warto wypróbować przepisy na pieczywo na nim. Możemy piec bułki, bagietki, pizzę, ale oczywiście i chleb. Wszystko nabiera innego smaku, bardziej
W kuchni bez szafekUwielbiam ten czas, kiedy przychodzi sezon na dynię. Wtedy piekę ją, gotuję, blenduję. Jem na słodko, na słono i mrożę, dodaję do przetworów – po prostu
FlymetothespoonJakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na pieczonego kalafiora w całości w sosie śmietanowym z kurkumą . Dzi ś chciałabym podzielić si ę
La grande e la piccola cuocaJeśli regularnie śledzicie naszego bloga to wiecie zapewne, że preferujemy dania proste, bez zbytniego nadęcia i wyszukania. Ten obiad w zasadzie też będzie prosty, ale
Marder&Marder ManufactureNie wyobrażam sobie świąt bez domowego pasztetu,a na Wielkanoc obowiązkowo robię z jajkiem w środku.Ten jest z przewagą mięsa indyczego gotowanego,dlatego też
Kolorowa kuchnia ElkiJeżeli jesteście znudzeni popularnymi chipsami z ziemniaka, proponuję Wam pieczone chipsy z buraka i marchwi, chrupiące, aromatyczne i ciut zdrowsze od tych smażonych. Do tego s
La grande e la piccola cuocaPolecam sernik gotowany tzw. gotujemy masę serową zamiast ją piec. Zalety? Sernik nie opada, ma zwartą i gęstą konsystencję sernika pieczonego, jest szybki do przygotowania. Oprócz
Ugotujmy CośPierś z indyka w taki sposób jak poniżej opisałam piekę od kilku lat. Przepis pozostaje niezmienny, jedynie modyfikuję skład marynaty, aby danie nie znudziło się
Codziennik Kuchenny