bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1405/3453)

EKSTRA MOCNY PIERNIK 103

Biszkopt piernikowy: 4 białka 0,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka przyprawy do piernika szczypta soli 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka Masa o smaku piernika: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4 - 5 łyżeczek kremu(...)cynamonem 50 g suszonych śliwek kalifornijskich ok. 50 g gorzkiej czekolady 0,5 łyżeczki cynamonu garść płatków migdałowych Przygotowanie: Biszkopt piernikowy  -  mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i przyprawa do piernika. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Cały czas ubijając dodawać stopniowo cukier. Do ubitych białek wlewamy powoli mleko i olej - delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki

Ciastka - domowe słodkości
Pieczona brukselka z czosnkiem i serem 112

czego przyznaje się bez bicia. Jeśli nie chce mi się kombinować, to na stole ląduje brukselka gotowana, wtedy na pewno zjedzą ją u nas wszyscy, ale również pieczona brukselka ma swoich amatorów, chociaż przez czosnek, córeczka trochę się krzywi. Jeśli więc odbiorcą ma być nieletni niekoniecznie fan brukselki, czosnek możemy pominać, bo brukselka pieczona i tak dobrze będzie smakować(...)jakiś twardy ser żółty, który lekko podkręci nam smak dania. Ilość czosnku jest również umowna, zależy od tego jaki czosnek posiadamy i jak mocno czosnkowo jeść lubimy. I czas pieczenia…zależy oczywiście od wielkości kawałków brukselki. Większe, będą piekły się dłużej. Najlepiej po ok. 20 min. wbić widelec w brukselki i ocenić ich miękkość. Powinny być dość miękkie

Mieszam w Garnku
Metrowiec 1857

przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 8 jajek 3szkl. mąki pszennej tortowej 2szkl. cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 16 łyżek wody 16 łyżek oleju 2 łyżki kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem budyniowy: 3szkl. mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 czubata łyżka mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru 32g cukru waniliowego 1 łyżka soku z cytryny(...)chwilę na bok. Wystudzoną wodę z cukrem zmiksowałam powoli z mąką pszenną tortową. Następnie, ciągle miksując dodawałam po jednym żółtku. Potem wmiksowałam do ciasta olej i proszek do pieczenia. Na koniec wmieszałam ubitą pianę z białek. Powstałe ciasto podzieliłam na dwie równe części. Do jednej z nich dodałam kakao i dokładnie wymieszałam. Obydwa ciasta przełożyłam do dwóch jednakowych podłużnych

Waniliowe Improwizacje
Pyszna szarlotka kakaowo-waniliowa 80

Print Pyszna szarlotka kakaowo-waniliowa Recipe by Aleksandra Course: Deser Cuisine: polska Difficulty: średni Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 minutes Czas pieczenia 1 hour  Całkowity czas przygotowania 1 hour  30 minutes Składniki Możesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz Masa jabłkowa 1,5 kg jabłek (przed obraniem) 2 łyżeczki pasty waniliowej(...)description":"","keywords":["szarlotka","szarlotka wega\u0144ska","szarlotka kakaowa","jab\u0142ecznik wega\u0144ski","jab\u0142ka","deser wega\u0144ski","deser bez jajek","pyszne ciasto wega\u0144skie","ciasto wega\u0144skie","deser ro\u015blinny","wega\u0144ski podwieczorek","do herbaty","ciasto z jab\u0142kami","ciasto bez jajek"],"author":{"@type":"Person","name":"Aleksandra"},"datePublished":"2020-10-23T20:30:55+02:00","prepTime":"PT30M

Heca w kuchni
TARTA / QUICHE Z KURCZAKIEM I CEBULĄ – 3,75 zł 305

trochę do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Tak więc: jeśli mamy mikser miksujemy pokrojone w kostkę masło z mąką, przerzucamy do miski, a dopiero później dolewamy wody podobnie jak przy opcji bez miksera. Jeśli jednak miksera nie mamy, to zimne masło siekamy nożem na drobno, nie dotykając go rękoma i wrzucamy do miski. Dosypujemy 2 razy tyle mąki i szybko „szczypiemy(...)roślinę strączkową) lub ryż, wsypcie je na papier śniadaniowy lub na papier do pieczenia i połóżcie na cieście, tak aby obciążyć jego środek – wtedy ciasto będzie równomiernie płaskie po upieczeniu. Jednak jeśli robicie to w domowych warunkach i dla niewybrednych gości, obejdzie się i bez obciążania – wtedy tarta będzie nieco nierówna (chociaż ciężki farsz i tak później wyrówna

Nerds Kitchen
Szarlotka z budyniem-zawsze wychodzi, pyszna +FILM 202

płaska łyżka mąki ziemniaczanej BUDYŃ -1250ml mleka  -3 budynie waniliowe po 40 g bez cukru -3/4 szkl cukru -2 łyżki mąki pszennej tortowej -1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią -100g masła CIASTO Do miski dajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i pokrojone na mniejsze kawałki masło lub margarynę. Wszystko przerabiamy rękami

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z musem z czarnej porzeczki na kruchym cieście. 174

sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny Mus porzeczkowy: 3 szklanki czarnej porzeczki 1 budyń waniliowy ( bez cukru  i na pół litra mleka ) pół szklanki cukru Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki(...)bułki tartej Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy bułką tartą i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej i musu. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem

Izabelawkuchni
chleb na drożdżach- szybki, codzienny, zwykły 159

Pulchny, z chrupiącą skórką, obłędnie pachnący.  Przepis jest dobry dla początkujących, choć ogólnie pieczenie chleba nie jest trudne. A chleb z tego przepisu jeszcze na trzeci dzień jest świeży.  Kto raz upiekł chleb w domu ten wie, że domowy jest bez porównania lepszy od sklepowego. Oczywiście to jest przepis podstawowy a możemy z nim kombinować(...)różne sposoby. Ja dodaję podsmażoną cebulkę, różne otręby, płatki owsiane, płatki gryczane, kminek, pestki, słonecznik, sezam, czarnuszkę, suszoną paprykę  i różne inne dodatki, jakie akurat mam. Piekę go w krótkich keksówkach lub w tortownicach.  Uwaga:   Jeżeli chcecie dodać dużo dodatków, dajcie trochę więcej wody, bo chleb może wyjść suchy.  Składniki: (na dwa chlebki) 1 kg mąki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ziemniaczki pieczone w maśle czosnkowym 123

Świetny dodatek do obiadu. Polecam! Dzięki tej metodzie przygotowania, ziemniaczki nie są twarde po pieczeniu i mają cudowną otoczkę z czosnku. Składniki: potrzebna ilość ziemniaków masło czosnek świeży koperek świeży Przygotowanie: ziemniaki umyj i obierz nastaw wodę w garnku bez soli i wrzuć pokrojone ziemniaki gotuj 13 minut odlej ziemniaki z wody i odparuj na małym ogniu(...)miseczce wymieszaj potrzebną ilość masła z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i posiekanym koperkiem tak przygotowane masło dodaj do gorących ziemniaków w garnku dokładnie wymieszaj ziemniaki przełóż do naczynia do pieczenia wstaw je do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ziemniaczki do pożądanego stopnia zarumienienia Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Szybkie ciasto czekoladowe. 282

czekolady gorzkiej 100 g cukru trzcinowego 2 jajka 2 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Najpierw rozpuszczamy masło na niewielkim ogniu ,dodajemy czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia już bez podgrzewania. Studzimy. Jajka roztrzepujemy z cukrem .Dodajemy śmietanę ,ostudzoną czekoladę z masłem ,mieszamy. W oddzielnej misce(...)czyli – mąkę, kakao ,proszek i sodę .Dodajemy je w dwóch częściach do składników mokrych i krótko mieszamy łyżką.Tylko do połączenia się masy. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w piekarniku nagrzanym wcześniej do 170 stopni przez około 45 minut.Smacznego. Przepis z bloga Smakołyki Bereniki – dziękuję

Ladylaura.
Kasseler z ananasem – egzotyczna pieczeń wieprzowa 164

podstawowych mięs kuchni niemieckiej, czyli kasseler. Jest to peklowana i lekko wędzona wieprzowina. Dodaliśmy do tej typowej pieczeni trochę egzotyki, czyli ananasa i wyszło pyszne i sycące danie. Zachęcamy do spróbowania. Przepis Składniki: pół puszki ananasa (425 ml) 800 g kasseler’a bez kości 5 łyżek oliwy łyżka sosu sojowego łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki imbiru szczypta ostrej papryki(...)pieprz ewentualnie jakiś zagęszczacz do sosów Na pewno można w Polsce kupić kasseler’a, ale jeżeli byłby z tym duży problem, można wykorzystać dowolne mięso nadające się na pieczeń, z tym, że trzeba wtedy dopasować długość pieczenia. Kasseler jest peklowany co skraca czas jego przygotowania. Przygotowanie: Ananasa odsączamy, sok zostawiamy jeszcze nam się przyda. Oliwę, dwie łyżki

KasiaiKrzysiu.pl
Sery, wina i Kruliq..... 118

serami: Babeczki zapieczone z kozim serem Łomnickim z czosnkiem niedźwiedzim oraz konfiturą z czarnego bzu Fimaro Crostini z bagietki francuskiej z Goudą Farmerską, kiełbasą chorizo i oliwką Manzanilla Sałatka w szklance: sałata cukrowa, ser kozi sałatkowy, Sery Polskie, orzechy włoskie, jogurt naturalny i konfitura pomarańczowa Pieczona Rita z bagietką słowiańską i konfiturą z wiśni z kardamomem Gruszka z Goudą Przemkowską

królestwo garów
Pijane śliwki pod bezą 149

cały czas mieszając, odstawiamy z ognia. Gdy lekko przestygną układamy je cieście francuskim bez cieczy i obsypujemy przez sitko ok. 50 g cukru pudru i cynamonem. Schłodzone białka ubijamy dodając resztę cukru pudru. Ubitą słodką pianą wykładamy na śliwki. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut w temp. 160*C po tym czasie temp. zmniejszamy

W Moim Magicznym Domu
pyszne ciasto kruche z rabarbarem,budyniem, kakaową kruszonką... 134

szklanki, miękka margaryna 150 gram, cukier puder 3/4 szklanki, jajka 2 sztuki "M", proszek do pieczenia 1 szczypta, rabarbar 3 sztuki duże, grube masa budyniowa: mleko 1 litr, cukier 2 łyżki, masło 1 łyżka, budyń waniliowy bez cukru 3 opakowania, woda zimna 200 ml kruszonka kakaowa: miękka margaryna 125 gram, mąka pszenna 550 100 gram, cukier 4 łyżki(...)Wszystkie składniki w misce ręką wyrobić na gładkie ciasto, jeśli jest zbyt luźne to podsypać ciut mąki, nie trzeba ciasta schładzać w lodówce. Forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, do formy włożyć kulę ciasta i dłonią palcami rozsmarować na dnie formy, ponakłuwać ostrym nożem, wstawić do nagrzanego piekarnika na 180C, grzanie góra/dół i podpiec ciasto

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania