bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1398/3453)

Kotlety z marchewki i kukurydzy (pieczone) - ok. 420 kcal 210

dodajemy bułki tartej. 11. Wilgotnymi dłońmi lepimy małe lekko spłaszczone kotleciki. Pieczenie: Temperatura: 200 stopni (grzałka góra - dół) Czas pieczenia: 30 min (po 15 min przewracamy kotleciki na drugą stronę) Kaloryczność: Porcja - ok. 420 kcal (bez bułki tartej 380 kcal

Malowane smakiem
Brownie KitKat na Halloween 224

wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy 1/3 masy, tak by całe dno było pokryte. Układamy KitKaty i wylewamy pozostałą masę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na  około 30 minut (u nas było 35 minut). Nie pieczemy do suchego patyczka bo brownie jest mokre w środku. Patyczek ma być więc mokry, ale bez ciasta. Wyciągamy i odstawiamy

Kolizje Smaków
ciasto na oleju migdałowo-truskawkowe... 155

tylko chwilę je wymieszać tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia i dać ciasto na dno blaszki na cieście rozłożyć truskawki - jak są duże to połówki ciasto piec w 200C około 40-45 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia pozostałe truskawki zmiksować bez cukru i polać porcje ciasta...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kladdkaka-szwedzkie szybkie ciasto kakaowe z bitą śmietaną... 135

wlać stopione masło wystudzone i miksować z 1 minutę ciasto przełożyć do blaszki może być niska bo duzo nie rośnie, piec w 160C około 20-25 minut i upieczone wystudzić zimną śmietanę 30% ubić na sztywno bez cukru - ciasto jest słodkie to szwedzkie ciasto kladdkaka jest szybkie, smaczne bez proszku i z bitą śmietaną smakuje wyśmienicie..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kawowe brownie 227

czekoladę z masłem. Wszystko razem miksujemy. Dno małej tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na  około 30 minut. Nie pieczemy do suchego patyczka bo brownie jest mokre w środku. Patyczek ma być więc mokry, ale bez ciasta. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. W kąpieli wodnej rozpuszczamy elementy polewy

Kolizje Smaków
Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej. 234

brzoskwiniami, i nacieramy powstałą marynatą boczek. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 6 godzin.  Zamarynowany boczek owijamy folią aluminiową i pieczemy w rozgrzanym na 200 stopni piekarniku przez ok. 30 min, następnie jeszcze 30 min już bez folii. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Pasta twarożkowa z pstrągiem 191

zabić smaku ryby. Natomiast zamiast zwykłego białego sera, tym razem wykorzystałam mielony serek z wiaderka, taki jakiego używam do pieczenia sernika. Przy zakupie sera warto sprawdzić na opakowaniu czy jest to w 100% biały ser, bez żadnych niepotrzebnych wypełniaczy. Pasta twarożkowa z pstrągiem Składniki: 250 g  wędzonego pstrąga obranego z ości i skóry

Kulinarne przygody Gatity
Pączki dla początkujących ;) 451

nabijania gotowych pączków to nakładamy dżem w surowe ciasto. Kulkę zgniatamy, nakładamy łyżeczkę powideł, zalepiamy brzegi. Poczatkujący mogą zrobić pączki bez nadzienia. Kulki układamy na posypanej mąką stolnicy, znów nakrywamy ściereczką do podrośnięcia ok. 20 minut. Pieczenie: Na folię lub papier do pieczenia polewamy trochę oleju i układamy kulki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

prawdziwe jedzenie
Rolada schabowa z suszonymi pomidorami 153

Składniki - 1 kg schabu bez kości - 1 słoik suszonych pomidorów w oleju - 15 dag sera żółtego w plasterkach - przyprawa do pieczeni - sól, pieprz - olej Wykonanie Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić tak, żeby powstał duży płat. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na 1 h. Pomidory osączyć i ułożyć na mięsie. Przykryć serem

Świat Smaku
Drożdżowe grzebienie z dżemem 358

przerwy między nacięciami powiększyły się. Grzebyki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić ma 15 min. do napuszenia. Posmarować rozkłóconym białkiem i posypać cukrem perlistym.  Piec ok. 15 min. w 180C - piekarnik musi być wcześniej odpowiednio nagrzany - (funkcja góra-dół, bez termoobiegu). Po upieczeniu zdjąć z blachy i studzić na metalowej kratce

Grunt to przepis!
Pierniczki alpejskie w czekoladzie. 193

Składniki : 1/2 szklanki miodu, 1/2 szklanki cukru, 1/2 kostki masła 3,5 szklanki mąki  Opakowanie przyprawy do piernika, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (proszku) 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody, 1 jako 2 łyżki  jogurtu naturalnego lub śmietany Powidła śliwkowe  Wykonanie : Miód , masło i cukier rozpuścić na ogniu , przestudzić. Suche składniki wymieszać w misce(...)średnicy , po upieczeniu zwiększyły się o ok 1 cm ),  Zlepiać po dwa , dając w środek powidła , formować w kulki .  Piec ok 10 min w 180'C Wystudzone pierniczki maczać w roztopionej czekoladzie . Chociaż w wersji bez czekolady są równie pyszne  Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Puree selerowo – ziemniaczano- jabłkowe 208

puree.  Podawać do pieczonej wieprzowiny ( do innych dań też można ale mnie najbardziej sprawdza sie w tym zestawieniu). * Zostało mi pieczeni wieprzowej z marchewką i tymiankiem z wczoraj - z tym , że samego mięsa w odrobinie sosu , bez marchewki. Podgrzałam podlewając kilkoma łyżkami śmietanki i dodając masła.A że nie było marchewki to mogłam zrobić do niej kremowe puree

Buniabaje w kuchni
Ciasto marmurkowe (piaskowe) 411

Poniżej przedstawiam dobry przepis na ciasto piaskowe, w wersji marmurkowej (można również upiec to ciasto bez kakao). o tym, że ciasta proszkowe bywają kapryśne wie chyba każdy kto choć raz je piekł. Czasami mam wrażenie, że łatwiej jest upiec tort a i efekt "WOW" jest większy. ;-) wskazówek na to by uniknąć zakalca jest wiele m. in. by temperatura wszystkich(...)proszkowym, wypróbujcie ten przepis! Ja lubię takie ciasto zajadać na śniadanko... Wiem wiem, ze niezdrowo. ;) Ciasto marmurkowe (piaskowe) PRZEPIS {forma: 26 x 11 cm , 1 szkl = 250 ml} temperatura pieczenia: 180ºC | czas pieczenia :~ 60-70 min Składniki   1,5 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 1 szkl

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort chałwowy 334

mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciemny biszkopt: 6 jajek 6 łyżek mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa chałwowa: 2 szkl. mleka 200 g masła  250 g chałwy 3 żółtka 1op. cukru waniliowego (16g) 2 łyżki cukru pudru 5 łyżek kwaśniej śmietany ( 12%) 2 łyżki(...)mikserem na puszystą kremową masę. Mieszając łyżką dodawać niewielki porcje mąki z proszkiem . Ciasto wylać do foremki o średnicy 26 cm. Piec w temp. 180 C przez 25 minut. Ciemny biszkopt: Przyrządzić tak jak biszkopt jasny , tylko bez dodatku mąki ziemniaczanej a do mąki dodać należy kakao. Masa chałwowa: 1/2  szkl. mleka roztrzepać z żółtkami i mąką. Resztę

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania