bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:894/1508)

Chlebek jabłkowy z orzechami 118

zdrowy chlebek jabłkowy. Bardzo prosty w przygotowaniu, z samych wartościowych składników, bez cukru, tłuszczu i z użyciem płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej. Do tego aromatyczne przyprawy i chrupiące orzechy włoskie oraz migdały. Doskonały na lekką przekąskę lub śniadanie. Świetnie pasuje do jesiennej aury, wystarczy kawałek tego ciasta kubek kawy lub herbaty i można się relaksować. Bardzo polecam, jako równie(...)szklanka mąki pełnoziarnistej 2 małe jabłka 2 jajka 150 g jogurtu greckiego (może być light) 3 łyżki miodu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki musu jabłkowego 1/3 szklanki pokrojonych orzechów włoskich 1/3 szklanki pokrojonych migdałów Wykonanie: Jabłka zetrzeć na tarce i odcisnąć z nadmiaru wody. Odłożyć. W jednej misce

Healthy food explorer
Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym 106

duże jajka Krem rabarbarowy: 40 dkg rabarbaru 100 ml wody 1 budyń waniliowy 25 dkg masła bez soli 10 dkg + 3 łyżki cukru kryształu 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta. Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym Jak przygotować ciasto eklerkowe. Tort eklerkowy: Do garnka włożyć masło, sól oraz wodę. Zagotować i po zagotowaniu gotować do momentu(...)zimna. Do letniej masy dodać jajka, po jednym na raz. Bardzo dokładnie wymieszać łyżką lub mikserem. Gotową masę podzielić na pół. Pierwszą połowę przełożyć do formy do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 220 stopni Celsjusza. Włożyć ciasto. Piec przez 15 minut po czym zmniejszyć temperaturę do 175 stopni i kontynuować pieczenie przez kolejne 30 do 35 minut. To samą

mecooks
Torcik z kapusty – Polskie Skarby Kulinarne 111

Przepis 1 Dynie piżmową tniemy w kostkę około 1 cm wielkości i pieczemy w piekarniku około 40 minut w temperaturze około 160 stopni. 2 Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy wino, laski cynamonowe oraz szczyptę pieprzu i gotujemy około 1 godzinę na bardzo małym ogniu pod przykryciem. 3 Ciasto wałkujemy możliwie jak najcieniej po czym nakładamy do tartinek, wkładamy groch(...)bardzo wolnym ogniu podgrzewamy jednocześnie blendując bardzo dokładnie, na koniec dodajemy masło oraz sól i pieprz. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 5 Kiedy kapusta jest już miękka gotujemy ją bez przykrycia do momentu aż odparujemy całą ciecz po czym studzimy. 6 Doprawiamy octem i miodem a następnie nakładamy do tartoletek i serwujemy na musie z dyni. *wpis powstał we współpracy

Kuchnia Bazylii
Brownie z solonymi orzeszkami. 105

wiemy. Doskonale sprawdza się w przypadku niezapowiedzianej wizyty gości. Jeśli tylko mamy w zapasie kostkę masła i dwie tabliczki czekolady to w czterdzieści minut możemy wyczarować znakomity deser. Nawet bez orzechów. A jeśli chodzi o wiosnę to zapraszam ją do mojej kuchni, do mojej codzienności. Niech w końcu będzie radośnie! :) Składniki: 200 g masła 200 g czekolady deserowej(...)gęstej masy. Do masy jajecznej cienką strużką wlewać czekoladę, cały czas miksując. Następnie dodawać partiami mąkę, cały czas miksując. Orzechy posiekać i dodać do ciasta. Masę przelać do tortownicy o średnicy 22 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 20 min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, ciasto będzie wilgotne, ale nie powinno być płynne

zadanie-gotowanie
Bezglutenowe muffinki z suszoną żurawiną i makiem :) 160

Ekspresowe muffinki gotowe w 40 minut, licząc także czas przygotowania ciasta! Są bezglutenowe i zrobione ze zdrowszych odpowiedników mąki pszennej. Nie mają także cukru białego, który

Zdrowie na języku :P
Proste ciasto cytrynowe 152

początkiem roku 2018 postanowiłam nauczyć się piec. Efekt tego był taki, że kilka sklepów internetowych jęknęło z radością, jak poczęłam czynić zamówienia na formy, foremki i inne akcesoria, bez czego pieczenie jest niemożliwe. Zaopatrzona w wagi, termometry i inne gadżety prawie z pogranicza erotyki i ciężkiego porno (nawet nie wiecie, jakie kształty mają trzepaczki i ubijaki), przystąpiłam(...)noworoczne idzie się je… znaczy huśtać. Ale nie! Albo ja, albo pieczenie! Wzięłam dwa głębokie oddechy, przekopałam jeszcze raz przepisy, książki i notatki i marudziłam do telefonu znajomemu cukiernikowi, że się nigdy nie nauczę, że umrę jako debil cukierniczy, że wszyscy będę piec mega ciasta, a ja będę szlochać w kącie. Znajomego cukiernika chyba trafił szlag, bo mieszanką

ladykitchen
Błyskawiczne brownie bez cukru 136

W niedzielę udało mi się szybciej dotrzeć do domu i z racji zdanego egzaminu postanowiłam wynagrodzić to sobie i na szybko upiekłam brownie, a żeby nie

greenscarf
kopiec kreta bez cukru 166

Przepraszam za jakość zdjęcia, ale niestety problemy techniczne nie pozwalają na leprze. Przepis ten jest lekko przerobionym przepisem z bloga  nakuchennymprogu.pl . Kopiec ten jest zdrowszą

cukrem pudrem posypane
Mufinki z budyniem i truskawkami 213

podpatrzyłam u  Marzenki ..ja co prawda dałam truskawki, ale to bez znaczenia  jakie owoce dodamy, w sumie bez owoców też można zrobić. 250 g mąki pszennej  80 g cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia  100 g oleju 2 jajka 130 g jogurtu naturalnego 30 g mleka dowolne owoce [ u mnie kilka truskawek(...)cukrem utrzeć, następnie dodać jogurt i mleko oraz olej. Na koniec wsypać łyżką mąkę i proszek, zmiksować na gładką masę.  Do foremek na muffinki nakładać po łyżeczce ciasta, następnie nałożyć łyżkę budyniu oraz pokrojone truskawki. Warstwę budyniu z owocami przykryć łyżeczką ciasta i wyrównać. Muffinki wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez 30-35 minut.Wyjąć

Moje domowe kucharzenie
Delikatny sernik na czekoladowym spodzie. 108

wylewamy masę twarogową,  a wierzch równo pokrywamy kruszonką. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach, a następne 70 minut w temperaturze 150 stopni. Wyłączamy piekarnik, po 15 minutach lekko uchylamy i zostawiamy ciasto na dobrą godzinę. Po dwóch godzinach od wyłączenia, wyciągamy z formy. Za pomocą noża oddzielamy brzegi ciasta od tortownicy, przykrywamy talerzem i obracamy. Po zdjęciu obręczy(...)usunięcia spód formy. Można to zrobić nożem, to jednak ryzykowne, można pozacinać ciasto, a to nie wygląda zbyt estetycznie. Dlatego ja używam do tego zwykłej nitki. Dostatecznie długi kawałek nitki przeciągam między ciastem a spodem blaszki, delikatnie naciągając końce ku górze. Tak uzyskujemy gładką, równą i bez zacięż powierzchnię ciasta. Dekoracja dowolna, u mnie to był winogron, każdy może

Dieta moja pasja
Owsiane kruche ciastka z polewą 190

Owsiane ciastka są bardzo kruche i szybkie – wystarczy jedynie wymieszać składniki! Najlepiej smakują zrobione z mąki razowej lub orkiszowej, lecz możemy użyć do nich również

Via Gusto
Sezamowe babeczki – przepis na Wielkanoc! 195

Babeczki sezamowe są szybką propozycją na wielkanocne wypieki. Ciasto jest bezglutenowe, jednak możemy je również zrobić z każdej innej mąki. Sprawdzi się także jako zwykłe muffinki

Via Gusto
Proste ciasto bananowe 122

Drodzy mi podpowiecie jakiś fajny przepis na takie ciacho ? 😊 Natomiast dla tych co na diecie mam  razowy chlebek bananowy w wersji light , można go jeść zupełnie bez grzechu ! Proste ciasto bananowe Proporcje na keksówkę 20 x 12 cm Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 3 bardzo dojrzałe banany 1 jajko 50 g rozpuszczonego masła 1,5 szklanki mąki pszennej(...)blendujemy banany, jajko, cukier i masło. Następnie dodajemy przesianą z sodą i przyprawami mąkę. Dokładnie mieszamy łyżką i dodajemy lekko przesiekane orzechy i rodzynki.  Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około  70 minut.  Przed wyjęciem go z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Jeśli

Kulinarne przygody Gatity
ZAKRĘCONY TORCIK 170

Zakręcony torcik, czyli ślimak, to tort bez użycia tortownicy, a jedynie zwykłej brytfanki. Jest łatwy w przygotowaniu i z pewnością każdy go zrobi. Doskonały na imieniny, urodziny czy inne okazje.    SKŁADNIKI Biszkopt: 1 szkl. mąki pszennej, ½ szkl. cukru, 5 jajek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Krem kawowy: 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru(...)czekoladowe WYKONANIE  Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem oraz olej, delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wykładamy na formę o wymiarach 24x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut, studzimy. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl. wrzątku. Odcedzamy na sitku, studzimy. Mleko zagotowujemy

słodki bratek