Placki z kaszy gryczanej i cukinii, z bryndzą

Placki z kaszy gryczanej i cukinii, z bryndzą

Placki z kaszy gryczanej i cukinii, z bryndzą

Kochamy wszelkie placki, placuszki i racuszki. Na słono i na słodko.  Przygotowałam ich wiosenną wersję. Postanowiłam skorzystać z przepisu z książki "Kuchnia polska. Na słono".  Oczywiście bez wtrętów własnych się nie obyło a placuszki okazały się wilgotne w środku, chrupiące z wierzchu, sycące i pełne smaku. Godne polecenia! Placki z kaszy gryczanej i cukinii, z bryndza  2 szkl. nie palonej kaszy gryczanej, najlepiej rozgotowanej 1 cebula 2 jaja 1 cukinia 100 ml mleka 50 ml śmietany 18% 2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, cukinia, kasza, kasza gryczana, chleb, placuszki, ciasto, pieczywo, mak, placki z cukinii, ciasto z makiem, bez pieczenia, chleb mieszany, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.