bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:1037/1508)

HIT ŚWIĄT! FIT MAKOWEIC- bez niczego! 107kcal 145

Wigilia, Boże Narodzenie... no nie ma innej opcji...MAKOWIEC! Ale jak zrobić NISKOkaloryczny przysmak? Ciasto bez: - mąki - cukru - glutenu - masła - tłuszczu - drożdży  No i wyszło PYSZNE! A MAKROSY GENIALNE!  1/20 CIASTA MA 107kcal B5 W9 T6 SKŁADNIKI: -7 białek (+łyżka sody oczyszczonej) -3 żółtka - jogurt grecki o obniżonej zawartości tłuszczu 60g - jogurt TUTTI jabłko-cynamon(...)odsączone) jabłka, kaszę, przyprawy i słodzik (dosłodzić w razie potrzeby) wymieszać. 4. Do ubitych białek dodajemy po łyżce ''masy makowej'' (mikser na 1). 5 Masę przelej do SZCZELNEGO! naczynia. PIECZ W ROZGRZANYM PIEKARNIKU DO 180* PRZEZ GODZINĘ SMACZNEGO! CAŁOŚĆ: 2150 B107 W173 T125

fitolarun.blogspot.com
Wegańskie i bezglutenowe placki z batatów i cukinii 310

placków ziemniaczanych – placki z batatów i cukinii. Bez tłuszczu, bez jajek, bez mleka i bez glutenu. Zaskakująco dobre jak na taką ilość składników „bez” i ekspresowe w wykonaniu. Mój mąż był zachwycony, ja zresztą też. Składniki na około 25 placków o grubości ok 1 cm i średnicy(...)wodę, sól, pieprz zmiksować na gładką masę. Dodać do przetartych warzyw, dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnie, pędzelkiem rozsmarować odrobinę oleju, następnie nakładać po dwie płaskie łyżki surowego ciasta, uformować w okręg, wyrównać, piec po 5-7 min z każdej strony na średniej mocy palnika (u mnie w skali 1-9 na 4-5). Zdjąć z patelni, podawać natychmiast z jogurtem

moj przepis na
bezowy jagodowy przekładaniec 123

bezowy przekładaniec z jagodami Kruche, lekkie, bezowe ciasto, wypełnione aromatem leśnych jagód. Czego można więcej oczekiwać od deseru. Składniki 7 białek sol 2 szklanki cukru pudru krem 500 g jogurtu naturalnego 0,5 szklanki cukru 250 g jagód cytryna 4 łyżeczki żelatyny Sposób wykonania Do białek jaj (schłodzonych)  wsypujemy szczyptę soli i ubijamy je w misie mikserem lub trzepaczka(...)pieczenia kształt koła). Następnie oba spody wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 140 stopni na 10 minut, w trakcie których masa powinna wyrosnąć a białko jajek ściąć się w wysokiej temperaturze. Później zmniejszamy temperaturę do 100-110 stopni i przez kolejne 60 minut dopiekamy masę nie otwierając piekarnika. Po tym czasie uchylamy piekarnik i studzimy  bezy przez kolejną godzinę

Miód i pieprz
Kwadraciki z wędliną, pieczarkami i serem żółtym - przepis autorski 190

plasterków sera żółtego, ale można dać drugie tyle jajko do posmarowania ciasta zioła prowansalskie Vegeta - opcjonalnie świeża bazylia 2 opakowania ciasta francuskiego masło do duszenia Wędlinę, pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę Rozgrzewamy masło i chwilę wszystko dusimy mieszając i doprawiając Vegetą oraz ziołami prowansalskimi Rozwijamy jeden płat ciasta i układamy 12 porcji podduszonych składników Bazylię siekamy i posypujemy nią(...)układamy na bazylii Rozwijamy drugi płat ciasta i przykrywamy nim porcje "pasztecików" Nożem do pizzy lub radełkiem (ja to robiłam nożem do pizzy, ale jeśli nie mamy, to można użyć zwykłego noża) dzielimy ciasto na 12 kwadratów Każdy kwadrat zlepiamy widelcem i smarujemy jajkiem Nagrzewamy piecyk do 180 stopni i pieczemy kwadraciki ok. 20 minut lub do zarumienienia - zależy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Piernik czekoladowy (bez cukru) 264

bez cukru. Nie miało być, ale jest, bo zapomniałam dodać go w trakcie robienia. I wiecie co? Wyszło super! Słodkie - dzięki czekoladzie i miodzie, aromatyczne i co ważne, długo utrzymujące świeżość. Co prawda, piernik jest bardzo świątecznym ciastem, jednak świetnie nada się również w okresie zimowym, gdy nasze kubki smakowe domagają się korzennych smaków. Piernik powstał na bazie ciasta(...)wbijamy jajka i ubijamy na najwyższych obrotach do potrojenia objętości, pod koniec ubijania dolewamy ostudzoną masę czekoladową. Mieszamy.W oddzielnej misce mieszamy mąkę z kakao, przyprawą korzenną i proszkiem do pieczenia. Sypkie skłądniki dodajemy do masy czekoladowej i mieszamy.Gotowe ciasto przelewamy do prostokątnej formy keksowej (wyłożonej papierem do pieczenia) i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika.Pieczemy około

Słodkie Przyjemności
Żytni chlebek bananowy z pistacjami 183

Przepis jak marzenie..Kilka składników, bez miksera, bez brudzenia, szybko i przepysznie... Wilgotny, mięciutki bananowy chlebek i chrupiące pistacje... Rewelacyjny sposób na pozbycie się dojrzałych bananów, które na pewno nie raz zalegają Wam w kuchni. Chlebek można opiekać w tosterze, smak bananów staje się wtedy jeszcze intensywniejszy. Wspaniała alternatywa dla zwykłego śniadania. Bardzo polecam!SKŁADNIKI: 4 dojrzałe banany(...)dolej wanilię. Przesyp mąkę, sodę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj łyżką (nie potrzebujesz tu używać miksera).Keksówkę nasmaruj olejem rzepakowym i przelej do niej ciasto. Wyrównaj szpatułką. Wstaw do piekarnika i piecz około 55-60 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź. Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Drożdżówki z truskawkami i budyniem 252

Obiecany przepis na przepyszne drożdżówki gotowy!Uwierzcie : smakują nieziemsko!Delikatne ciasto wypełnione po brzegi przepysznym nadzieniem z soczystych truskawek , których mamy teraz pod dostatkiem i kremowego

Ostra na Słodko
Słodkie pizze z dżemem i kruszonką 170

trochę większymi grudkami.Kiedy ciasto nam już ładnie wyrośnie dzielimy je na 4 części i z każdej ugniatamy okrągły blacik jak na pizze, takie grubszy. Układamy na blachę. Następnie nakładamy na to dżem. Potem kruszmy na nie kruszonką (obficie).Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. A nasze bułki odstawiamy, aby trochę podrosły.Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut.Wyjmujemy i studzimy.Smacznego :)Liebster(...)oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował.”A oto moje odpowiedzi na pytania:1. Śniadanie - na słodko czy na słono?- Na słodko, ale też bez przesady :)2.Czy w swoich przepisach stosujesz się do jakiejś "diety", np. zawsze bezglutenowo albo bez mięsa?-Raczej nie, używam jedynie mniej cukru, wolę upiec lub udusić niż usmażyć

Moje pyszne gotowanie
Drożdżówka bez zagniatania 175

   Zupełnie inne ciasto drożdżowe.Nie trzeba go zagniatać, ale nie należy też się martwić, że coś się nie uda.O każdej porze roku może być

Maminek kulinarny
Czas w góry! 201

  Nareszcie nadszedł ten upragniony czas. Dłużące się oczekiwanie dobiega końca. Walizka już stoi koło łóżka, praktycznie zapakowana.Jeszcze tylko kilka drobiazgów,rzeczy najistotniejszych i w drogę

W kuchni Karmel-itki
Rafaello inaczej 148

Rafaello , ale ciut inaczej bo z czekoladą i waflem tortowym..pomysł na takie rafaello znalazłam w książeczce dołączonej do foremki..ja w sumie troszkę zrobiłam inaczej

Moje domowe kucharzenie
Szybkie ciasto ucierane z owocami 137

Uwielbiam to ciasto za wszystko dlatego nie ma się co dziwić że pojawia sie tu u mnie po raz kolejny i napewno nie ostatni Dodatek budyniu

Relaxtime
Tort szpinakowy z kremem jogurtowym, truskawkami i pestkami granatu - super fit 215

Zielony tort kusi i intryguje swoim kolorem. Częstuję dzisiaj wszystkie mamy moim tortem. Zielone cudo ubarwi każdą uroczystość. Cudownie rzeźki, wiosenny, zielony kolor ciasto uzyskało dzięki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
BEZY CYNAMONOWO-CZEKOLADOWE 116

Maj nas nie rozpieszcza szczególnie dzisiaj pogoda spłatała figla. Po wczorajszym ciepłym dniu dzisiaj przyszło niespodziewanie ochłodzenie. Dla poprawy nastroju proponuję pyszne, pachnące cynamonem i czekoladą

Pieguskowa Kuchnia
Sabih, czyli pyszna sałatka z samodzielnie robioną tahiną 201

Im więcej gotuję tym rzadziej odkrywam nieznane mi dotąd, a idealne połączenia smaków. Wiedziałam, że książka Yotama Ottolenghiego i Samiego Tamimi "Jerozolima" może być kopalnią takich

W kuchni wieczorem

Proponowane wyszukiwania