bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:1038/1508)

Sernik z brzoskwiniami 355

 Łatwy do wykonania i pyszny sernik z brzoskwiniami, na spodzie z herbatników i orzechów włoskich. Składniki:      Masa serowa 1 kg sera twarogowego

Kuchcik gotuje
JAJKO ZAPIEKANE Z AWOKADO 153

Leniwy poranek. Zasnute chmurami niebo, szalejące od wiatru nagie konary drzew. Mokre chodniki, smutne spojrzenia. Takie niechciane. Co jak co, ale śniadanie to podstawa. Porządna dawka

W kuchni Karmel-itki
Beza z delikatnym kremem mascarpone i owocami 304

Od kilku tygodni miałam straszną ochotę na bezę, ale jeszcze większego lenia... Dziś robiąc zakupy, rzucił mi się w oczy serek mascarpone i bez zawahania

The Sweet Damsel
Jednomyślmość i podwójne szczęście. Czekoladowe croissants z Moniką. 161

Jeśli ciasta wydaje się za suche, można dodać odrobinę więcej mleka. Zagniatać do momentu aż ciasta stanie się elastyczne i nie będzie się kleić. Miskę z ciastem przykryć folią kuchenną i odstawić na 30 minut, by odpoczęło i aby zawiązał się  gluten. Następnie przełożyć do lodówki na minimum 8 godzin lub najlepiej na całą noc. Oczywiście, można ciasto zagniatać(...)godziny.  ETAP III  Pierwsze składanie: Wyjąć ciasto z lodówki i ułożyć na podsypanym mąką blacie. Rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 90 x 20 cm, pędzelkiem usunąć nadmiar mąki i złożyć na 3 części, jak przy składaniu listu - 1/3 ciasta do środka i nakryć pozostałą 1/3 ciasta. Owinąć w folię kuchenną i włożyć do lodówki

KUCHARNIA
Pasta waniliowa 275

Wanilia… któż z nas jej nie zna. Nie wyobrażam sobie kuchni, słodkich wypieków czy pysznych lodów bez jej udziału. Od lat uwielbiana i ceniona

Słodkie okruszki
Klops z indyka, serem feta i warzywami 115

Doskonała propozycja obiadowa, szczególnie na duży obiad rodzinny. Takiego klopsa śmiało możecie zjeść z warzywami na parze czy ziemniakami. Następnego dnia, klopsa możecie zjeść na zimno

Niezły Młynek
Przepis #178 Mini Szarlotki - bez laktozy, jajek i glutenu 147

zawiera jajek oraz laktozy. Jeśli użyjecie mąki owsianej bezglutenowej będzie także bez glutenu. Dodatkowo deser robi się naprawdę szybko. Wartości odżywcze na jedną porcję: 178 kcal w tym: B: 4 g; W: 32 g; T: 3 g.  Składniki ( 2- 3 porcje w zależności od wielkości foremek) Ciasto - 60 g mąki owsianej bezglutenowej - 20 g mąki kokosowej(...)brzegi). Jabłka obieramy i  ścieramy na tarce. Odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy cynamon i mieszamy. Tak przygotowane jabłka przekładamy do wcześniej wyłożonych ciastem foremek. Pozostałą część ciasta kruszymy z płatkami migdałowymi i posypujemy szarlotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Mini szarlotki najlepiej smakują jeszcze ciepłe. B ędą idealne dla tych, którzy obawiają się

Health-Fit-Life
DOMOWE BUŁKI DO BURGERÓW 156

Bez polepszaczy, konserwantów, zaciemniaczy ... Może wygląd takich domowych bułeczek nie jest tak idealny jak tych sklepowych, ale przecież o smak tutaj chodzi przede wszystkim. Nie jesteśmy z Mężem wielkimi fanami fast foodów, a jeśli już sobie pozwalam na konsumpcję jedzonka tego typu staram się, aby był to fast food robiony w domu. Od czasu do czasu piekę dobrą pizzę(...)jajko do posmarowania sezamu do posypania Wykonanie: Do misy miksera wrzucamy wszystkie składniki i wyrabiamy gładkie ciasto (ok. 5-8 minut). Następnie przełóż ciasto na stolnicę, podsyp odrobiną mąki, wygnieć chwilę dłońmi i uformuj niewielkie bułeczki. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut. Po tym czasie bułeczki smarujemy

Walijskie Pichcenie
Waniliowe placuszki na maślance 175

borówki Idealne do placków, naleśników, koktajli, ciast i wszelkich deserów. Polecam Wam np. pyszną tartę (w przepisie z konfiturą), ale na spokojnie możecie dodać właśnie świeże borówki. Wyjdzie równie smacznie A teraz czas na przepis na waniliowe placuszki na maślance Składniki: 7 czubatych łyżek mąki pszennej 1 szklanka maślanki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 płaskie łyżki cukru(...)masy. Placuszki smażymy na mniejszym ogniu z obu stron. Podajemy oprószone cukrem pudrem z ulubionymi owocami. Polecam Wam wersję z borówkami. Choć moje dzieci lubią je jeść od tak bez dodatków. Smacznego

Słodkie okruszki
Sernik truskawkowy 144

Cześć! Wreszcie pojawiły się truskawki smakujące jak prawdziwe truskawki. Postanowiłam to uczcić i upiekłam pyszny sernik truskawkowy. Sernik jest idealny, kremowy, delikatny. Koniecznie musicie go spróbować

Moja pasja smaku
Domowe puree z dyni 224

ciasta a także świetną zupę krem. Co zrobić z wnętrzem dyni? Warto wykorzystać pestki, które wyjmiemy z dyni przez jej pieczeniem. Oczywiście nie wszystkie pestki będą nadawały się do jedzenia bo część z nich może być po prostu pusta w środku. Jednak warto pestki umyć, oczyścić z włókien, wysuszyć ręcznikiem papierowym, równomiernie rozłożyć na brytfance wyłożonej papierem i piec(...)piekarniku ustawionym na 130st.C ok 15 minut (można to zrobić przez lub po pasteryzowaniu słoików). Dzięki temu uzyskamy pyszne i bardzo zdrowe pieczone pestki do łuskania. Sposób przechowywania musu dyniowego Puree z dyni można przechowywać na kilka sposobów. Po upieczeniu i zmiksowaniu można je przełożyć do woreczków strunowych i zamrozić, zamknąć na gorąco w słoiku i przechowywać w lodówce

Book of spells
Domowe nachosy o smaku pizzy (zdrowsza wersja nachosów ze sklepu) – bezglutenowe 163

placków o średnicy 18 cm) 1 szklanka dobrze zmielonej mąki z cieciorki (140 g) 2 łyżki przyprawy do pizzy (najlepiej bez soli) 1 łyżeczka soli 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 350 ml wody (jeśli ciasto nie rozprowadza się gładko na patelni, dolej więcej wody) 1 łyżeczka oleju do smażenia do posmarowania nachosów 6 łyżek oliwy(...)dodaj odrobinę wody do uzyskania rzadszej konsystencji (tak, żeby można było swobodnie posmarować nachosy). Posmaruj górną część placka za pomocą pędzelka. Następnie przełóż trójkąciki na blaszkę z papierem do pieczenia (przyprawami do dołu) i posmaruj kolejnego placka. Kiedy zapełnisz całą blaszkę, posmaruj wszystkie trójkąty naraz z drugiej strony. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz kilka minut

Powiedz dietom nie
Proste ciasto z brzoskwiniami 174

cukier. .. Bez miksera! Wystarczy kuchenna trzepaczka, rózga. Owoców możecie użyć różnych, w oryginalnym przepisie wystąpiły sezonowe truskawki, u mnie brzoskwinie, naszła mnie ochota. Gdy Was dopadnie ochota na słodkie małe co nie co pamiętajcie, że możecie użyć ulubionych dowolnych owoców (na podana blachę wystarczy 350 g truskawek, malin, winogron, itp.), do ciasta dodać kakao lub zapach (?;), ciasto będzie(...)skórka starta z całej cytryny, dobrze wyszorowanej i sparzonej 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron (ok. 120 g) kilka połówek brzoskwiń z zalewy dodatkowo: papier do pieczenia Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół). Prostokątną formę o wymiarach 24 cm x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przesianą mąkę wymieszać

Zasmakuj Kuchni
Gofry pachnące piernikiem 178

Głupio byłoby się na weselu bez tak ważnego elementu pojawić... W poniedziałek jednak zdobyłam się na nie lada wysiłek, i postanowiłam zaskoczyć C. Przygotowałam pierniczkowe gofry z przepisu Niki . Spodobał mi się dodatek bakalii, od których pękają mi kuchenne szuflady (zdecydowanie dałam się ponieść przed Świętami; macie więc może jakieś sprawdzone przepisy na ciasta z bakaliami...? Może Wy zmotywujecie(...)kalorii, proponuję odrobinę bitej śmietany. Lepiej być po prostu nie może... Gofry piernikowe z orzechami i rodzynkami Składniki: (na 5 gofrów) 170 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 łyżeczki soli 30 g masła 45 g miodu 150 ml mleka 1 jajko 40 g orzechów włoskich 40 g rodzynek dodatkowo: powidła śliwkowe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ryż, jabłko i czekolada czyli puszyste placki z resztek. 183

duże jabłko łyżeczka proszku do pieczenia łyżka z brzuszkiem roztopionego masła Oraz: 4 kostki czekolady łyżka oleju łyżka soku z pomarańczy Jajka z cukrem i solą miksujemy chwilę aż się ładnie spienią. Następnie dodajemy mleko, proszek, skórkę  i ryż i chwilę razem miksujemy. Do takiej ryżowej masy wsypujemy stopniowo szklankę mąki. Gdy ciasto będzie dobrze wymieszane odstawiamy(...)płynu. Jednak jeśli po upływie ww czasu ciasto będzie rzadkie ( jak śmietanka)  to należy dosypać resztę mąki i wymieszać. Jabłko obieramy kroimy w drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do ciasta. Na koniec jeszcze roztopione masło i można smażyć. Na suchą gorącą  patelnię nakładamy placuszki z dwóch łyżek ciasta. I smażymy pod przykryciem, wolno i cierpliwie

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania