bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:1045/1508)

CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 94

Nadchodzi dzień chłopaka drogie dziewczynki, także pamiętajcie okazać z tej okazji więcej całusów swojej drugiej połówce👄💔  A dla tych którzy są w związku sportowców tak

Zdrowie i pysznie na talerzu
CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 148

Nadchodzi dzień chłopaka drogie dziewczynki, także pamiętajcie okazać z tej okazji więcej całusów swojej drugiej połówce👄💔  A dla tych którzy są w związku sportowców tak

Zdrowie i pysznie na talerzu
Muffinki pomarańczowe z ricottą 102

 Na zakończenie pomarańczowych receptur  przedstawiam Wam ekspresowy przepis na delikatne, mięciutkie muffinki  na bazie serka ricotta, idealne na drugie śniadanie albo deser do

Bon appetit mon amie
Wykwintna żytnia tarta z borówkami 187

Jestem na siebie bardzo zła. Nie dałam rady wstać i zobaczyć krwistego księżyca, a tak bardzo chciałam! Jednak ogólne zmęczenie wzięło górę i spałam jak zabita

Be Fit Be Strong
Gryczany torcik gofrowy z owocami 221

Bezglutenowa wersja pełnego owoców śniadania na słodko. W sam raz na leniwy weekendowy poranek. Do tego filiżanka mleka, kakao czy kawy lub szklanka świeżo wyciskanego soku

Ze smakiem i z pasją
SPIRALKI CZEKOLADOWO-WANILIOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 169

Z okazji jutrzejszego dnia babci, córki postanowiły upiec ciastka. Długo szukały i wybierały ten jeden jedyny przepis wśród 1000 tak samo smakowicie wyglądających ciastek. Ostatecznie padło

Smaczne Zdrowe
Chleb z ryżem? Dlaczego nie? 153

Spadł śnieg. To już niemal koniec stycznia, a tu nagle Pani Zima przypomniała sobie o bożonarodzeniowej pogodzie. Na spacery więc zakładam wysokie kozaki, owijam się szalem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Piknikowe bułeczki z masłem czosnkowo-pietruszkowym 128

zaś dbamy o linię w umiarkowany sposób, to po prostu zjedzmy czosnkowo-pietruszkowe bułeczki raczej na śniadanie czy na obiad. To złote rady Agaty, które pomagają utrzymać dobrą figurę bez wielkich wyrzeczeń. Bułeczki z masłem czosnkowo-pietruszkowym Składniki na 7 bułek: 10 g drożdży 1 łyżeczka cukru (5 g) 230 ml ciepłego mleka (230 g) 2,5 łyżki rozpuszczonego(...)mleko, masło oraz sól, wyrabiamy ciasto do momentu, aż będzie gładkie i elastyczne. Przekładamy do miski wysmarowanej olejem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto krótko zagniatamy, dzielimy na 7 części. Z każdego kawałka formujemy płaską bułkę, którą umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, bułki odstawiamy do wyrośnięcia

KulinarneImpresje.pl
Tartaletki orkiszowe z rabarbarem 147

zalewdwie 20 kcal. Dzisiejsze ciasto to podwójna porcja błonnika, bo i z rabarbaru i z mąki pełnoziarnistej. Ciasto zrobiłam bez dodatku jajka, jest wyjątkowo kruche i super smaczne. Cienutka, chrupiąca skorupka ciasta otula bardzo rabarbarowe, orzeźwiające, kwaskowate wnętrze. Składniki na 4 tartaletki: 200 g mąki orkiszowej1050 100g cukru/ksylitolu 100 g masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody dodatkowo(...)ciasto. Zawinąć ciasto w kulę i odstawić do lodówki na 1 godzinę rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki. Wymieszać z miodem, cukrem waniliowym, malinami  i proszkiem budyniowym. Odstawić piekarnik nastawić na 200`C ciasto cienko rozwałkować między folią spożywczą na i wyciąć 4 okręgi o średnicy 14 cm. wykleić ciastem nasmarowane wcześniej masłem foremki, dobrze ucisnąć brzegi. Ponakłuwać ciasto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Odrywany chlebek ziołowy 288

punktem programu tego wypieku, ale to, czym posmarujecie chlebek to tylko Wasz wybór! :) I to jest piękne! Świeże zioła to zapachy mojej kuchni - uwielbiam je i nie wyobrażam sobie bez nich życia, a przede wszystkim gotowania. Najlepsze zioła jakie możecie kupić w sklepach to te od Baziółka !  Potrzebujemy: 450 g mąki pszennej  25 g świeżych drożdży(...)jaja. Wyrabiamy elastyczne ciasto i odstawiamy pod przykryciem do podwojenia objętości. Podczas, gdy ciasto wyrasta należy przygotować ziołową pastę, którą będziemy smarować surowe ciasto. Do masła wsypujemy lekko przesiekane zioła oraz posiekane ząbki czosnku. Wszystko blendujemy na gładką masę. Do zblendowanej masy dodajemy sól, pieprz i utarty ser. Dokładnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt

MamaOskarka
CIASTO ŁABĘDZI PUCH 676

CIASTO ŁABĘDZI PUCH Do tego ciasta zabierałam się długo. Z racji, że wyprawiałam córeczce chrzciny ciasta piekłam sama, więc wykorzystałam moment i upiekłam właśnie te ciasto. W smaku przypomina rafaello. Ciasto jednym słowem jest pyszne! Biszkopt przełożony najlepszym kremem kokosowym jaki w życiu jadłam. Jest delikatne, takie lekkie a nawet puszyste jak chmurka. Jestem miłośniczką takich smaków.  Przepis zostaje(...)mleko letnie 1/2 szkl. Biszkopt: Jaja ubijamy z cukrem pudrem na białą, puszystą masę, aż będą robić się fałdki. Dodajemy stopniowo przesiane mąki, powoli mieszając. Gdy masa będzie jednolita, bez grudek, przelać do formy ok. 25x30 cm. wyłożonej pergaminem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 25-30 min, do suchego patyka.  Krem: Bułki zalać

Kuchnia Paulettes
Komunijny tort truskawkowy 167

której można było zrobić tej samej wielkości kuleczki.  Do zrobienia krzyżyka też użyłam formy silikonowej, ale osoby o zdolnościach manualnych na pewno same świetnie sobie poradzą bez formy. Poza tym potrzebujemy Około 500 gram słodkich truskawek 2 galaretki truskawkowe cukier puder do smaku 3 kostki masła ( miękkie) 2 i 1/2 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mleka(...)opadły.  Przełożyć do tortownicy. Tortownice wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia ( samo dno) boków nie smarujcie niczym, później jak biszkopt zostanie upieczony i wystygnie delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni - około 45 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pierniczki orkiszowe z ksylitolem 166

gotowe! Pierniki to moje ulubione ciastka, ale muszą być bardzo aromatyczne. Te pierniczki właściwie można przygotować na ostatnią chwilę, ponieważ są miękkie już po upieczeniu :) Podaję przepis w wersji bez cukru, ale oczywiście ksylitol można zamienić na cukier w tej samej proporcji. Z przeoczenia nie rozpuściłam ksylitolu i prawdopodobnie dlatego na ciasteczkach pojawiły dziurki, jeśli go rozpuścicie powierzchnia pierników(...)misce i wyrobić gładkie ciasto. Może lekko się kleić, ale w miarę możliwości nie dodawać więcej mąki. Zbyt dużo mąki sprawi, że pierniczki będą twarde. Ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm i wykrawać dowolne kształty. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 9-11 minut (w zależności od grubości).  Czas pieczenia może zależeć

Ze smakiem i z pasją
Orzeźwiające ciasto – Zielone Jabłuszko 726

ciepłem kominków, a sady jabłkami. O tej porze roku jabłka są na prawdę wyjątkowe. Soczyste, rumiane takie pyszne. Czym że była by jesień bez pachnącego ciasta z jabłkami? Szarlotka obowiązkowo, ale tym razem zrobiłam orzeźwiające ciasto z jabłkami, delikatnym biszkoptem i masą śmietankową. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania(...)całkowitego rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy kolejno po jednym żółtku. Pod koniec dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy najlepiej przy pomocy szpatułki do połączenia się składników. Dno formy do pieczenia o wymiarach 25 x 30 wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopt przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C. Pieczemy przez 25 - 30 minut. Odstawiamy

Wędrówki po kuchni
Focaccia z cebulą 224

Focaccia to ciasto drożdżowe z dodatkiem prostego farszu, bez sosu. U mnie z warstwą cebulową z dodatkiem papryki. W ostatniej chwili dodałam kawałek domowej kiełbasy. Przepis pochodzi z książka "Cebula", wystarcza na blaszkę 25x40cm. 25 gram świeżych drożdży 300 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 500 gram mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 500 gram cebuli 1 papryka(...)pietruszki sól, pieprz Drożdże rozpuścić w 1/4 szklanki wody, odstawić na 15 minut, aż się spienią. Mąkę i sól wymieszać w misce, dodać drożdże i wodę do uzyskania sprężystego ciasta. Wyrabiać je kilka minut. Pozostawić do wyrośnięcia na około 1,5 godziny (aż podwoi swoją objętość). Cebulę pokroić w cienkie piórka, paprykę w cienkie słupki. Na patelni rozgrzać oliwę

Czerwony Gupik

Proponowane wyszukiwania