Takie curry chodziło za mną dłuższy czas. Sama nie wiem czemu wcześniej nie zmobilizowałam się, do jego przygotowania. Obejrzałam niezliczoną ilość filmików na których przygotowywano
Szybko Tanio SmacznieJesień zbliża się wielkimi krokami, czuć ją już w powietrzu. Mam jednak nadzieje, że ciepłe dni jeszcze do nas wrócą. Tak czy inaczej nabrałam ochoty na
karmelowyCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuW iście wiosennym kolorze :) Pyszne, sycące, łatwe do wykonania, wegańskie. Można jeść je z dowolnymi dodatkami. Ja tym razem postawiłam na gotowaną fasolkę szparagową i... chutney
chili & sugarPodobno do czterdziestego roku życia znęcamy się nad swoim organizmem, a potem role się odwracają i to organizm znęca się nad nami. Zastanowiliście się czemu jest
ladykitchenPogoda znowu się popsuła i, zamiast wycieczek po górach, uprawiam siedzenie w domu. Wciąż udaje mi się „wychodzić” ponad 10 000 kroków dziennie, więc nie narzekam
Gotuj z Blue RavenBatata czyli słodkiego ziemniaka kupiłem już chwilę temu i czekał sobie na odpowiedni moment, żeby go użyć :) Jako, że to dość duże warzywo, zrobiłem z niego
Parowar FacetaWróciła zima. Podobno tylko na chwilę i nie zostanie dłużej, ale wróciła niczym Zła Królowa ze zbyt dobrze znanej bajki. Z hukiem wichury, zaćmiewając wzrok śnieżycą
Gotuj z Blue RavenCały tydzień minął niczym z bicza strzelił. Lubię to sformułowanie, przenosi moje myśli pomiędzy Zaczarowaną Dorożką Gałczyńskiego a przygodami Indiany Jonesa. Spacerowałam. Gotowałam. Myślałam. Układałam listę
Gotuj z Blue RavenConfit to stara metoda przygotowywania i konserwowania żywności w tłuszczu, pochodząca z Francji. Była znana także w kuchni staropolskiej. Dawniej korzystali z niej głównie ubodzy dziś
SzczyptaSmaQ