bataty - 3178 przepisów (strona:170/212)

Gomułki 154

białego półwytrawnego wina 2-3 ząbki czosnku łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka mascarpone Przygotuj: spory garnek Podaj z: kieliszkiem białego wina pszennym pieczywem, bagietką lub frytkami z batatów Małże umyj i oczyść (usuń wszelką narośl), posiekaj czosnek i cebulkę. W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż szalotkę ok 2-3 minut, następnie dodaj czosnek. Po chwili dolej wino i zaczekaj

Bazując na smaku
Tajskie curry ze słodkim ziemniakiem 134

choć wiem, że na blogu pojawiają się one dość rzadko. Postanowiłam to zmienić i myślę że w najbliższym czasie dodam kilka takich przepisów. Ostatnio miałam w domu słodki ziemniak (batat) i postanowiłam go jakoś wykorzystać. Wybór padł na ciekawie zapowiadające się curry z mlekiem kokosowym. W oryginalnym przepisie głównym jego składnikiem miał być kurczak, ja jednak miałam bardzo ładne filety

Codzienne Gotowanie
Patisony z kurkami 151

wydaniu magazynu wraz z trzema innymi przepisami na faszerowane warzywa.  Jeśli lubicie faszerować, to gorąco polecam Wam moje przepisy – znajdziecie tam przepisy na (oprócz patisonów) bakłażany, dynie oraz bataty. Składniki: 3 małe patisony 200 g kurek  1 woreczek kaszy gryczanej  2 ząbki czosnku pół pęczka pietruszki świeżo starta gałka muszkatołowa   2 liście laurowe 3 ziarenka ziela

Garniec Magalie
Sałatka z ośmiornicy i ziemniaków 192

pieczywem i kieliszkiem białego, wytrawnego wina. Smacznego! A jeżeli lubicie stwora, zajrzyjcie do pozostałych przepisów: Ośmiornica duszona w porto i pieczona z ziemniakami Ośmiornica po galicyjsku Ośmiornica duszona z batatami i pomidorami Sałatka z małych ośmiorniczek Ośmiornica marynowana w occie Sałatka z marynowaną ośmiornicą składniki (3 porcje) 1 ośmiornica (u mnie mrożona ok 1 kg) cebula 2 liście laurowe dodatki

Stare Gary
Szymon Kubicki: Smacznie, kreatywnie i bez glutenu. Recenzja + Konkurs 127

Szparagi, bób, groszek II Cukinia i kwiaty cukinii III Pomidory IV Truskawki, maliny, jagody, wiśnie… V Dynia VI Jabłka i gruszki VII Marchew i buraki VIII Ziemniaki i bataty IX Pory X Szpinak i jarmuż XI Soczewica XII Kasze XIII Ryż i komosa ryżowa XIV Mąka XV Jaja XVI Sery XVII Ryby i owoce morza XVIII Mięso XIX Bakalie

Moja pasja smaku
Pierwsze urodziny bloga i torcik czekoladowy z trusawkami 134

fanpage strony śledzi 837 osób. Najpopularniejsze przepisy to: 1. zielony mus owocowy z jarmużem 2. domowe lody bananowe 3. omlet owsiany Najczęściej wyszukiwane frazy to: " lody bananowe ", " krem z batatów " i " frytki z pietruszki " Najczęściej odwiedana zakładka: " Fit ". Wspaniałe statystyki :) Chciałabym Wam z całego serca podziękować za to, że jesteście, że czytacie i że wspieracie. Pamiętajcie, że liczy

Zawsze głodna!
Placki z marchewki i batata z bazyliowo-pietruszkowym sosem. Zdrowy lunch do pracy. 123

Proste i sycące danie, które świetnie nadaje się na wynos do pracy lub szkoły. Idealny posiłek na lunch lub obiad. Słodka marchewka i batat to zgrany duet, natomiast ziołowy sos nadaje całości wytrawnego charakteru. Całość jest lekka i pożywna a przede wszystkim zdrowa! Składniki (na 10 placków, 2 porcje): 100 gram Marwitek (marchewek marki Marwit) 1/2 średniego batata 2 łyżki

Mango Papaja
Warsztaty kulinarne z Develey - Burgerownia 193

Robiliśmy w grupach 4 osobowych różne smakołyki MIĘDZY INNYMI : Bułka burgerowa Klasyczny burger wołowy Domowy ketchup Aiolo/majonez ChimichurI Sos czosnkowy i inne  Chutney z czerwonej cebuli Frytki z batatów i ziemniaków    Moja grupa w której byłam " szefem" miała do przygotowania  Sos tatarski: jogurt grecki  jeden  tyleż samo majonezu miód 1 łyżka  ogórek konserwowy

Różowa kuchnia
Witaminy w diecie 175

Rozpuszczalne w tłuszczu Witamina A – przeciwutleniacz, poprawia widzenie, nadaje skórze zdrowy wygląd. Retinol – olej rybi i wątroba. Beta – karoten ( prowitamina A, czyli prekursor witaminy A) – marchew, pomidor, dynia, szpinak, bataty, natka pietruszki. Witamina D – przyczynia się do wchłaniania wapnia i fosforu, minerałów podstawowych dla zdrowia kości i zębów, zapobiegających krzywicy u dzieci. Głównym jej źródłem są promienie słoneczne, ale można

Kuchenne innowacje
Chutney z rabarbaru. Słodko-kwaśny sos po polsku 153

białych ryb, a już wyjątkowo sprawdzi się jako dodatek do wieprzowiny w każdej postaci. Możecie używać go również na kanapki, podawać jako dip do warzyw, np. pieczonych ziemniaków czy batatów. Ogranicza Was tylko smak – próbujcie! Ja lubię go też na kanapce z ciemnego pieczywa, z twardym białym serem albo jako dodatek do smażonego tofu. Z tej porcji wyszło

Karo in the Kitchen
Czosnkowe ziemniaki z piekarnika 185

przygotowane w poniższy sposób będą miękkie, czosnkowe i naprawdę pyszne. Idealnie smakowały z masłem. Jeżeli macie ochotę na inne dania z ziemniaków to przygotujcie smażone talarki lub frytki z batatów .  Składniki: ziemniaki  (najlepiej mniejszej wielkości) pikantna mieszanka pieprzów suszony czosnek kilka ząbków czosnku sól oliwa z oliwek Młode, mniejszej wielkości ziemniaki umyć, osuszyć i przełożyć do garnka. Zalać

Ugotować
Śliwkowe Batatajki 190

Północnego Tyrolu - Roter Hahn , czyli Honorietta czyni podejście do knedli. Pierwsze skojarzenie - śliwki! Zatem nie mogło być inaczej. Oto wariacja na ten temat. Tadam! Składniki na ciasto ok 550g batatów ok 550g mąki pszennej ok 30g mąki ziemniaczanej 3 jajka 10 łyżeczek kaszy manny szczypta soli Składniki na sos 4-5 śliwek węgierek cukier 2-3 łyżki kremówki

Karczma Honorietty
Sum europejski po indyjsku 145

Szybko, smacznie z nutką magi i czarów. Oto on sum europejski na sposób indyjski, pyszny, zdrowy i pożywny. Tutaj podałam z frytkami z batatów, słodkimi i lekko chrupiącymi. Polecam gorąco. Sum europejski po indyjsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Marokańskie tagine z ciecierzycą + kasza jaglana 176

łyżeczki cynamonu - ½ cukinii                                      - ¼ łyżeczki imbiru - 1 mały batat                                  - ¼ łyżeczki chili - ¼ puszki pomidorów                 - ¼ łyżeczki słodkiej papryki

Wegańska kuchnia orientalna

Proponowane wyszukiwania