Jakiś czas temu pokazywałam wam przepis na paszteciki z grzybami , które będą idealne do wigilijnego barszczu lub po prostu na świąteczną przekąskę. Dziś mam dla was mięsną wersję, którą zwykle przygotowuję na imprezy lub spotkania ze znajomymi. Szczerze mówiąc nigdy nie wiem ile tak naprawdę powinnam ich zrobić, bo zawsze znikają w oka mgnieniu i wydaje się, że było
okolicepalnika.plJuż po Wigilii, ale to nic. Uszka można jeść całym rokiem, a nie tyko w wigilijnym barszczu. Można je podać jako samodzielne danie, składnik dania obiadowego lub sałatki. Tym razem proponuję wam uszka z farszem z zielonej soczewicy i kaszy jęczmiennej. Z takim farszem można zrobić również pierogi i wtedy jest trochę szybciej, ale ja dziś postanowiłam się trochę pobawić
Waniliowe ImprowizacjePrzepis obliczony na wykorzystanie resztek buraczków z, a jakże, wigilijnego barszczu. Ponieważ nie cierpię wyrzucania ugotowanych, po-zupowych resztek stawiam raczej na zupy kremy, jak kokosowa , pomarańczowa , czy z ziemniakami . Ale tym razem nie ja decydowałam [ ;) ] i na stole pojawił się czysty barszczyk, dobrze przyprawiony pieprzem i ziołami. Pyszny! A bonusem okazały się ugotowane buraczki... Składniki: (blaszka okolice 20/25cm
Lejdi of the houseZupa z karpia to alternatywa dla wigilijnego barszczu czy zupy grzybowej. Można podać ją z kawałkiem ryby albo z pierożkami z rybą. Można też do zupy dodać ziemniaki, ja jednak wolę wersję typu rosół. Zupa z karpia z pierożkami Składniki: zupa: 2 głowy i kręgosłupy z karpia (albo innej ryby, np. dorsza, pstrąga, łososia) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera
Obiad gotowyzrobienia, jeśli będziecie trzymać się przepisu. Satysfakcja po upieczeniu – duża, zapach w domu – przepiękny, radość podczas jedzenia – gwarantowana. Zobacz też jak zrobić najprostszy buraczany zakwas do barszczu wigilijnego. Składniki: Ciasto: 2 żółtka i jedno jajko Pół kostki masła roztopionego (100 g) Opakowanie drożdży instant (około 35 g świeżych) ) Łyżka cukru Szklanka ciepłego mleka
Niedzielny kucharzzrobienia, jeśli będziecie trzymać się przepisu. Satysfakcja po upieczeniu – duża, zapach w domu – przepiękny, radość podczas jedzenia – gwarantowana. Zobacz też jak zrobić najprostszy buraczany zakwas do barszczu wigilijnego. Składniki: Ciasto: 2 żółtka i jedno jajko Pół kostki masła roztopionego (100 g) Opakowanie drożdży instant (około 35 g świeżych) ) Łyżka cukru Szklanka ciepłego mleka
Niedzielny kucharzPyszny wigilijny barszcz na bazie koncentratu. Zrobiłam go z burakami pieczonymi bo jest lepszy. Podaję go z pieczonymi pierożkami w kształcie rybek które robię z ciasta drożdżowego. Pierożki są chrupiące i nie można się od nich oderwać. Pierogi z barszczem podaję na przepięknym talerzu Grace Ambition
wesoła kuchniaMój sposób na pyszny wigilijny barszcz,który robię nie tylko w wigilię,zobaczcie jakie to proste
Swojskie jedzonkoZakwas buraczany warto robić nie tylko na święta do wigilijnego barszczu. Zakwas z buraka należy potraktować jako napój, który warto pić cały rok! Doktor Ewa Dąbrowska poleca jego picie w czasie postu warzywno – owocowego ( zobacz przepisy ). Jest super zdrowy bo kiszonki to kopalnia witamin z grupy B, kwasu foliowego, żelaza, magnezu, potasu, witaminy C; Sok z kiszonego buraka zawiera powstałe
Dorota SmakujeZakwas z buraków wg Magdy Gessler to moja kolejna propozycja w świątecznym menu. Zamiast soku z kiszonych ogórków zdecydowanie polecam użyć chleba na zakwasie :) Smak jest
Kulinarne Przebojegrzybami: Krokiety z kapustą i grzybami to idealny danie na spotkania z najbliższymi. Krokiety kojarzą mi się w szczególności ze Świętami, weselami czy Sylwestrem. Pasują one idealnie do wigilijnego barszczu, który podajemy na gorąco. Są to po prostu pyszne i chrupiące naleśniki wypełnione farszem z kiszonej kapusty z dodatkiem grzybów leśnych bądź pieczarek. Przygotowanie ich nie jest czasochłonne ani skomplikowane
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePaszteciki z pieczarkami i serem doskonale sprawdzają się jako imprezowa przekąska lub jako dodatek do wigilijnego barszczu. Paszteciki z pieczarkami drożdżowe królują na moim stole nie tylko podczas świąt i imprezy Sylwestrowej, ale także w ciągu roku. Continue reading Paszteciki z pieczarkami at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
kurkanielotka.plZupa krem z topinambura Zupa krem serowo-kalafiorowa Węgierska zupa gulaszowa Rosół z kaczki Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Żurek na domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki w winie i żurawinie Królik w białym winie i czosnku Polędwiczki wieprzowe sous-vide Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy Krokiety
Kulinarne przygody Gatitypostu, w którym zebrałam i pogrupowałam te najlepsze. Aby wejść w dany przepis kliknij w nazwę potrawy lub zdjęcie. Smacznego WIGILIA Uszka do barszczu Zakwas z buraków na barszcz Barszcz wigilijny z suszonymi grzybami Kompot z suszu Karp w galarecie Karp smażony Wigilijna kapusta z grzybami Tarta z kapustą i grzybami Ryba po grecku Śledzie w oleju Śledzie po kaszubsku
nietylkopasta.plBardzo łatwe i szybkie do zrobienia a przy tym smaczne paszteciki z ciasta francuskiego. Doskonała przekąska imprezowa, dodatek do wigilijnego barszczu, takie na jeden kęs ;) Przepis jest tak naprawdę bardzo prosty, wystarczy tylko mieć pod ręką ciasto francuskie i pieczarki. Wystarczy chwila na ich przygotowanie. Składniki: * 500 g pieczarek * 1 opakowanie ciasta francuskiego * 1 cebula * 1 jajko * odrobina oleju
Zrób to smacznie