Przepis na Wigilę: Drożdżowe kapuśniaczki

Przepis na Wigilę: Drożdżowe kapuśniaczki

Przepis na Wigilę: Drożdżowe kapuśniaczki

Wspaniałe, pachnące maślano-drożdżowe ciasto, kapuściano-grzybowy farsz, aromat taki, że Święta czuć na kilometr. Takie są kapuśniaczki – nic dziwnego, że jak oscypki zostały wpisane na listę produktów regionalnych. List gończy za kapuśniaczkiem Kto zgadnie co to jest? Kształt: Prostokątny. Rozmiar: Waga około 5 g. Barwa: Wierzch ciasta barwy złotej, farsz brązowy. Konsystencja: Miękka i wilgotna. Smak: Charakterystyczne dla kapusty i grzybów z aromatem ciasta drożdżowego. Brzmi jak rysopis z listu gończe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżowe, ciasto drożdżowe, kapustą, grzyby, mak, przekąski, ciasteczka, ciasto na pizze, pizza , przekąska, barszcz, barszcz wigilijny, ciasto z makiem, domowa pizza, przekąski z ciasta na pizze

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.