urozmaicenia, ale dobrze sprawdzą się także maliny . Podsumowując, bardzo smaczne, łatwe w przygotowaniu, szybko znikają :) Składniki: 120 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 100 g banana 250 ml mleka sojowego 15 kropelek stewii kokosowej (Via Health) 10 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka zmielonych nasion chia jeżyny (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski
Zdrowie na języku :Psmartfony, fejsbuki czy gry komputerowe. Trzeba się z tym pogodzić, że są i że będą kusić. Od nas zależy, czy wybierzemy mądrze. Orzechy zamiast batoników, jogurt naturalny z pokrojonym bananem zamiast pistacjowego jogurtu do picia, wodę zamiast soków nafaszerowanych syropem glukozowym. Kiedy przekąska staje się posiłkiem... Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale warto o tym wiedzieć. Najprościej mówiąc
bistro mamahansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Zielony koktajl herbaciany Składniki – 2 porcje: Herbata zielona – 300 ml Szpinak – 1 szklanka Jarmuż – 1 szklanka Kiwi – 1 sztuka Banan – 1 sztuka Mango – ½ sztuki Gruszka – 1 sztuka Wykonanie: Herbatę zaparzamy i odstawiamy, aby wystygła. Gdy herbata będzie już zimna, w blenderze umieszczamy wszystkie owoce obrane ze skórki, szpinak i jarmuż
Kuchnia Bon Appetitlatin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sałatka owocowa z lodami Składniki – sałatka: Arbuz – 2 szklanki pokrojonego w kostkę Banan – 1 sztuka Brzoskwinia – 1 sztuka Morele – 2 sztuki Maliny (najlepiej mrożone) – 1 szklanka Śliwki – 4 sztuki Sok z ½ cytryny Mięta – 3 łyżki drobno posiekanej i kilka listków do dekoracji + lody
Kuchnia Bon Appetitjajka 1 opakowania cukru waniliowego 250 g mąki pszennej szczypta soli 3 łyżki oleju słoiczek konfitury jagodowej 2 łyżki kakao ponadto: kiwi, banan, figi, różowe winogrono bez pestek,jagody lub borówki amerykańskie Składniki podwajamy, jeżeli chcemy mieć wyższy tort Nadzienie serowe: 275 g białego sera 1 kubeczek serka homogenizowanego waniliowego
pieprzny smaczekmiąższu. Dodatkowo można przygotować mleka roślinne np. z migdałów czy soi. Mleko sojowe możemy następnie użyć do zrobienia tofu. Sito z większymi otworami do miękkich owoców takich jak truskawki, banany, kiwi. Pozwala przygotować gęste i sycące koktajle z większą ilością włókien. Ponadto wykonamy placki ziemniaczane, sos do spaghetti czy desery takie jak mus bananowy z czekoladą. Z pulpy można wykonać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadobrą kondycję naszego ciała/organizmu (w tym zachować dłużej młodość), dostarczyć odpowiednich składników odżywczych i stanowi swego rodzaju profilaktykę wielu chorób. Warto bo… – właściwości ma 35% więcej potasu niż banany bogate w witaminy B, E i K ma szerokie właściwości przeciwzapalne cenne źródło jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (pomagają one np. kontrolować poziom cukru we krwi i wzmacniać ściany tętnic
ClauditteMissCookingJogurt naturalny z nasionami chia i malinami. Zupa 13:00 Zupa brokułowa. II Danie 16:00 Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Podwieczorek 17:30 Gofry owsiane z bananem i jogurtem. Znalazłam przepis na jakieś stronie, ale powiem szczerze, że nie przypadły mi do gustu. I Lila też nie była zachwycona smakiem. Przepis na najlepsze domowe gofry znajdziesz tutaj
lady-och-mistrzyni.blogspot.comKoktajl bananowo - arbuzowy Składniki: mrożone banany arbuz odrobina mleka roślinnego
nietadietasyropem klonowym, miodem lub ulubioną konfiturą, powidłami, dżemem, z dodatkiem świeżych owoców. Ja lubię je jeść z dodatkiem jogurtu naturalnego wymieszanego z (sezonowo) malinami lub truskawkami bądź (całorocznie) bananami i kiwi. Składniki: 250 g mąki pszennej 250 g maślanki 2 jaja 50 g cukru łyżeczka sody oczyszczonej 50 g roztopionego masła klarowane masło do smażenia lub olej dodatki: syrop klonowy
Zasmakuj Kuchnijest wyjątkowo aromatyczna i esencjonalna. Cynamon i gałka muszkatołowa nadają owsiance jedynego i niepowtarzalnego smaku i aromatu. Polecam gorąco, następnym razem dodam jeszcze owoce, może mango albo banana. Owsianka po jamajsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewody 2 łyżki nasionek chia lub ewentualnie mielone siemię lniane 2-3 łyżki tahini 2-3 łyżki miodu lub syropu klonowego *dowolne owoce, np. maliny, borówki, banany, brzoskwinie... *dowolne bakalie Wykonanie: 1 Kaszę gryczaną przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. 2 Przełóż do garnka, wlej wodę i mleczko kokosowe. 3 Postaw na kuchence i gotuj na średnim ogniu przez około
Blendmanmiodem i cynamonem. Dodaj białka i delikatnie wymieszaj. Łyżką formuj na rozgrzanej i naoliwionej patelni małe placuszki. Możesz, tak jak ja, na ich górę powbijać różne owoce, np. plasterki bananów, porzeczki, jagody. Koniecznie smaż je pod przykryciem! Podawaj z jogurtem, owocami, bakaliami lub z tym, czym zechcesz! Smacznego! Wskazówki: jeśli płatki zalałeś zbyt dużą ilością wody, to odsącz
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńchia, świetnie sprawdzi się na weekendowe, upalne śniadanie! Z powodzeniem zastąpi nudne mleko z płatkami dla dzieci, a dorosłym doda także energii. Możesz przygotować podobny, dodając jeszcze np. świeżego banana, smak gwarantowany! Koktajl śliwkowo - kakaowy z kokosem i chia na maślance Składniki: 350 ml maślanki kilka dużych, słodkich i soczystych śliwek 1 duża łyżka kakao bez cukru 1 łyżka nasion
Moja smaczna kuchniaboczkiem i kozim serem Marta Kurczak w sosie kurkowym Iwona Placki ziemniaczane z cukinią i sosem kurkowym Diana Kurczak curry z bananem Justyna Marynata do kurczaka Agnieszka Budyń czekoladowy z kalafiora Marzena Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami Gosia Sałatka z patisonów na zimę
Magiczne Życie Marty