mnie z ekologiczna z pszenicy płaskurki, ale może być zwykła pszenna tortowa) 10 g mąki z ciecierzycy (można zastąpić dowolną mąką) 2 łyżki masła orzechowego szczypta soli pół banana jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 100-150 ml mocnego naparu z herbaty (u mnie Sencha Silver Hamasa) + maliny (dostałam w promocji
Poranek na słodkoextra virgin szczypta soli 65ml mocnej kawy arabiki (1/4 szklanki) 2 kasztany jadalne bio 2 figi ekologiczne Dodatki: passiflora sos kakaowy ekologiczny deser owsiany czekoladowy ekologiczne raw banany suszone napój żurawinowy bio Przygotowanie: Żółtko połączyć z syropem, w drugim naczyniu białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Resztę składników połączyć, następnie dodać utarte żółtko, a na końcu
Poranek na słodkoPodwójnie* czekoladowa owsianka z mieszanką ziaren z malinami Verival, bananem, prażonymi orzechami włoskimi i pestkami granatu PRZEPIS ----> * gotowana na czekoladowym mleku sojowym z paskiem mlecznej czekolady PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA /przepis własny/ 55 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne) 10 g mieszanki ziaren z malinami 450 ml czekoladowego mleka czekoladowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie) szczypta soli
Poranek na słodkoOmlet na bazie kalafiora Według ilości odsłon, to te właśnie przepisy cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem :) Wegańskie drożdżówki z bananem Deser owsiany z ricotty Naleśniki z serem Naleśniki z kokosowym twarożkiem Świąteczne dekoracje do ciast Wegańskie pączki dyniowe Placki marchewkowe
Poranek na słodkoskładzie standardowo daktyle, rodzynki sułtańskie oraz wspomniane płatki owsiane i moje ulubione płatki kokosowe (goszczą w moim menu codziennie :)) Smak podobny do mocno kokosowej owsianki, kremowy i nieprzesłodzony. * Classic Banana Almond Bar - batonik bananowy, a jak wiadomo - wszystko co bananowe, jest pyszne (oczywiście naturalnie bananowe!). W składzie oprócz nich znajdziemy migdały, rodzynki, orzechy laskowe, mąkę ryżową i wanilię. W smaku
Poranek na słodkodobrze natłuszczonej patelni około 4-5 minut z każdej strony (na małym ogniu). Zdjąć z patelni i podawać póki gorące. Ja podałam je z ricottą, puree z awokado i banana, pomarańczą sycylijską i świeżo mieloną wanilią. Smacznego! *** ENGLISH VERSION: ENGLISH MUFFINS WITH DARK CHOCOLATE 65 g rye flour 45 g graham flour 20 g buckwheat flour approx
Poranek na słodkobananowej, czyli moje ulubione knedle - delikatne jak chmurka, zdrowe i nieprzesłodzone! PRZEPIS => KNEDLE Z MĄKI KOKOSOWEJ /przepis własny/ 25 g mąki kokosowej 25 g skrobi z zielonych bananów duże jajko 350 ml mleka kilka kropel ekstraktu z wanilii łyżka syropu klonowego Mąkę połączyć ze skrobią i jajkiem. Następnie dodać ekstrakt i syrop klonowy. Mleko zagotować z odrobiną ekstraktu
Poranek na słodkoPełnoziarnisty opieczony* croissant podany z waniliową ricottą, cynamonem i bananem * do opiekania używam tostera Clarity marki Russell Hobbs *** Czasami pyszny, chrupiący croissant i jedno z ulubionych zestawień smakowych to wszystko, czego człowiekowi trzeba o poranku
Poranek na słodkoOpieczone* żytnie muffiny angielskie (z pestkami dyni i otrębami) z miodową ricottą, bananem, płatkami kokosa i cynamonem * do opiekania używam tostera Clarity marki Russell Hobbs
Poranek na słodkojednak lubię używać ich do dekoracji albo... chrupać bez dodatków. :) Jeśli chodzi o chlebek, to w składzie znajdziemy: mąkę ryżową, mąkę kukurydziana, mąkę gryczaną, chude mleko w proszku, banana w proszku, dynię w proszku i witaminę B1. *produkt pochodzenia organicznego Takich chrupkich kromek nigdy wcześniej nie widziałam, aż dziwne, że nikt nie wpadł na tak genialny pomysł, by wyprodukować bananowy
Poranek na słodkostylu indyjskim Coś dla fanów quinoi - świetnie smakuje nie tylko na kromce chrupiącej bagietki, ale także... jedzona prosto ze słoiczka. W składzie znajdziemy ciekawe zestawienie smaków - banana z curry. Smakuje owocowo, tropikalnie. Całość jest słodka, lekko pikantna. Po prostu pyszna. Smakowała mi najbardziej ze wszystkich! * z ciecierzycą i jagodami goji - czyli pasta z superfoods. Oprócz bazowych
Poranek na słodkoOMLET A'LA TIRAMISU /1 porcja/ /PRZEPIS WŁASNY/ 100 g mascarpone 40 g mąki z zielonych bananów (może być gryczana, pszenna lub inna) ok. 40 ml espresso 100 % Arabica 2 jajka kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka bio oliwy z oliwek extra virgin płaska łyżka konfitury malinowej bio + dowolny jogurt
Poranek na słodkoktóre rzadko jadam (np. ze względu na słabą jakość "wersji z supermarketu") albo takie, których jeszcze nie próbowałam: * kuleczki z dmuchanych zbóż w czterech smakach (anans, porzeczka, żurawina i banan z kokosem); * bezglutenową mąkę do wypieku chałki, * kalifornijskie pistacje (duże i wszystkie z otwartą skorupką), * suszone śliwki (miękkie, soczyste i aromatyczne), * mieszankę do falafeli, * zestaw orzechów przyprawionych papryką i curry
Poranek na słodkosię forma od plastikowej pokrywy. Tak więc sami widzicie, że nie warto inwestować w chińskie zabawki. * Czasem gofry wychodzą miękkie, np. wtedy, gdy pieczemy gofry z owsianki, z dodatkiem banana, dyni czy cukinii. Struktura to kwestia zastosowanego przepisu. *** Zalety gofrownicy Dezal 301.6 PROFI: * blokada górnej płyty - dzięki temu pokrywa nie otwiera się o 180 stopni (tak jak w modelu
Poranek na słodkomłodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki owsiane górskie ugotowane na wodzie. Po ugotowaniu dodałam jogurt naturalny. Na górze jest banan, kasza jaglana ekspandowana, pyłek pszczeli i nasiona chia. II Śniadanie 10:30 Przepyszne, słodziutkie mango. Zupa 13:00 Barszcz czerwony. II Danie 16:00 Z poprzedniego dnia zostały nam ziemniaki
lady-och-mistrzyni.blogspot.com