banan - 15223 przepisów (strona:605/1015)

Odżywczy koktajl z mango i banana 163

dzień na nowo staje się piękniejszy.😇  Szybki w przygotowaniu, z łatwo dostępnych produktów i przepyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: (na 3 wyższe szklanki) -1 dojrzałe mango -1 dojrzały banan -100 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych  Przygotowanie: Wszystkie składniki blendujemy. Jeśli wolicie rzadszą konsystencje, dodajcie odrobinę wody.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 szklanki: 168 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Koktajl bananowo-kakaowy 214

większego "kopa", po treningu - uzupełnienie energii,  na kolację - jako lekki i pyszny posiłek na zakończenie dnia, na deser - zdrowe składniki zastąpią słodycze.  Koktajl bananowo - kakaowy www.kuchniasmakow.blogspot.com 1 banan 1 łyżka kakao 150 ml mleka kokosowego (lub innego tudzież wody) 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka siemienia lnianego  1 łyżka wiórek kokosowych Wszystkie składniki zmiksować.  Gotowe! Smacznego

Kuchnia smaków
Proteinowy koktajl o smaku owoców leśnych :) 164

jest mocno owocowy i wyraźnie czuć obecność owoców leśnych. Dodatki w postaci nasion chia, masła migdałowego czy odrobiny oleju kokosowego jeszcze bardziej "usmaczniają" tego szejka. Składniki: 1 duży, dojrzały banan  1 szklanka mrożonych malin i jeżyn 1 miarka białka roślinnego o smaku dzikiej jagody (Siła Roślin)  1 łyżeczka masła migdałowego  1 łyżeczka nasiona chia  1/2 łyżeczki

Zdrowie na języku :P
Grzanki z masłem czosnkowym 230

Grzanki z masłem czosnkowym to doskonała przekąska przed daniem głównym, lub bardzo lekki i niezwykle szybki w przygotowaniu posiłek na kolację lub na przyjęcia ze znajomymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kefir bananowy 153

Słodki, bananowy smak. I słodko i pożywnie. Wyszło po dużej szklance, było zdrowo – dodał nam energii na resztę dnia, do obiadu Składniki: 400 g kefiru 3 dojrzałe obrane banany szczypta cynamonu do smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczam w misie blendera, miksuję na gładko. Gotowe! Na zdrowie

Zasmakuj Kuchni
Milkshake bananowo-fistaszkowy 151

ucieszy oko. Czeka nas czas pięknej pogody… odpoczywajcie, ładujcie baterie i cieszcie się smakami lata. Składniki (2 porcje): Shake: 1 szklanka lodów waniliowych 1 szklanka zimnego mleka 2 banany schłodzone w lodówce 2 łyżki masła orzechowego Dodatkowo: Sos toffi bita śmietana orzeszki ziemne Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na koktajl wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na jednolitą masę

Fitsweet.me
Smoothie (bezglutenowy oczywiście) 157

zadbać o odpowiedni poziom witamin. Smoothie czyli pyszny aksamitny koktajl owocowy to jest to co tygryski kochają najbardziej. Napijcie się razem ze mną pysznego i zdrowego smoothie :-) Składniki: 1 banan 1 dorodna soczysta gruszka 1 soczyste jabłko 2 kiwi 1/2 szklanki wody (np. mineralnej, może być też kokosowa, ale może być też mleko, co kto lubi) 1 łyżka miodu Wykonanie

Kawa z mlekiem
Napój owocowy z cytrusów, kiwi i bananów 108

tylko wodę, dzięki czemu czuję smak owoców. Ale jeśli bardzo chcecie możecie dodać trochę jogurtu naturalnego, mleka lub maślanki. Do woli. Składniki: 3 pomarańcze 4 mandarynki 2 kiwi 4 banany 3 szklanki wody (szklanki 250 ml) Przygotowanie: Obrane owoce kroje w kostkę, wrzucam do głębszego garnka, dolewam 3 szklanki wody i miksuję na gładko. Jeśli chcecie możecie dolać jeszcze jedną

Zasmakuj Kuchni
Śniadaniowy koktajl bananowy z płatkami kukurydzianymi i masłem orzechowym 132

jest ekspresowy w przygotowaniu, doskonale syci i zapewnia potężną dawkę energii, która z rana przyda się każdemu. Dodatkowo naprawdę pysznie smakuje! Polecam! (1 porcja) 200 ml mleka 1 banan (średni) 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka miodu 1 garść płatków kukurydzianych (u mnie Lubella ) Wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera. Koktajl spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.  #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella

Di gotuje
Lniany krążek - bez cukru, mąki i jajek 144

cieniutkie i chrupiące - przypominające wafelki, takie zrobiło się w miejscach gdzie było mniej ciasta. W grubszych częściach jest wilgotne w środku i również pyszne.  Składniki: 2 bardzo dojrzałe banany 2 łyżki lnu 6 łyżek mąki jaglanej Przygotowanie: Len mielimy w młynku do kawy i zalewamy 6 łyżkami wrzątku. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 10 minut. Blendujemy wszystkie składniki

Szkrab Je Sam
Batoniki czekoladowe z bananami 169

Jeśli szukaliście zdrowszej alternatywy dla czekoladowych batoników dla dzieci to właśnie ją znaleźliście :). Dodatkowym plusem jest możliwość użycia mąk bezglutenowych. Za pierwszym Więcej... Artykuł Batoniki czekoladowe z bananami pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Gwieździsta quinoa 133

Warstwa na dole : #quinoa ugotowana, do ciepłej dodajemy olej kokosowy. Warstwa  na górze : #banan potarty na dużych oczkach Dekoracja: #zurawina liofilizowana Do uformowania gwiazdek użyłam foremek do pierników. Foremke należy położyć na talerzu, nałożyć masę, zdjąć foremke i gotowe

Szkrab Je Sam
Złote kuleczki 156

kaszajaglana ugotowana  ( kasze przed gotowaniem należy bardzo dobrze wypłukać - gotować około 20 minut na małym ogniu) #banan potarty na dużych oczkach #gruszka potarta na dużych oczkach #olejkokosowy - dodajemy do gorącej kaszy jaglanej #amarantus ekspandowany Łączymy wszystkie składniki i formujemy zlote kuleczki

Szkrab Je Sam
Ekspandowane kuleczki z mandarynką, bananem i jabłkiem. 150

quinocha biała #slonecznik - zmielony w młynku do kawy #banan - potarty na dużych oczkach #jabłko - potarte na dużych oczkach #gryka ekspandowana #amarantus ekspandowany #syrop daktylowy - odrobina Wszystkie składniki łączymy,  formujemy kuleczki. Podajemy z mandarynkami

Szkrab Je Sam
Jaglany Renifer 125

kasza jaglana 3 łyżki  - banan - potarty na dużych oczkach  - amarantus  1 łyżka  - pestki dyni 1 łyżka zmielone  - olej kokosowy 1 łyżeczka  - #bieluch 1/2 opakowania  -amarantus ekspandowany do posypania  - żurawina liofilizowana 1 szt na nos 😉 Kasze jaglana i amarantus dobrze pluczemy. Gotujemy około 25 minut, przecedzamy. Dodajemy olej kokosowy. Przestudzamy. Łączymy z pozostałymi

Szkrab Je Sam