talerze i podaję z posiekaną natką pietruszki oraz nasionami sezamu. Dzięki tym dodatkom obiad jest jeszcze bardziej wartościowy i odżywczy dla naszego organizmu. Smacznego! Spróbuj także: zapiekanka z bakłażana, curry z kurczakiem i pomidorami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe
Natka Pietruszkiserka mascarpone w aromatycznym sosie korzennym na bazie m.in.: cynamonu, kardamonu, imbiru i gałki muszkatołowej. Pyszny i prosty obiad dla każdego. Przygotujesz go także z innymi dodatkami np. bakłażanem, dynią, cukinią, a nawet owocami – śliwkami lub morelami. Sekret soczystego mięsa to długie marynowanie – w tym celu wybierz jak najświeższe mięso. Danie, które podasz zarówno z ziemniakami
Zasmakuj KuchniSurówka z marchewki z ajwarem – bardzo prosta i smaczna, z minimalnej ilości składników. Polecam wypróbować bo naprawdę ciekawie smakuje. Ajwar to bałkańska pasta głównie z papryki z dodatkiem bakłażanów, pomidorów, cebuli, czosnku i oczywiście chili. Przepis na nią znajdziecie na blogu. Stanowi świetny dodatek do mięs, szczególnie tych grillowanych. Jest też ciekawym pomysł na przyprawę do dań. Niewielki
Dorota Smakujechłodne dni. Bigos z cukinii to świetny przepis na wykorzystanie jesiennych warzyw. Możecie tu wykorzystać zieloną i żółtą cukinię, sprawdzi się też cukinia w połączeniu z kabaczkiem, dynią lub bakłażanem. A może macie ochotę na dietetyczny bigos z cukinii ? Jeśli macie ochotę na bigos fit, wystarczy pominąć w daniu kiełbasę - zamiast niej sprawdzą się na przykład chude kawałeczki piersi kurczaka
Lekcje w kuchnisamo grillowanie trwa stosunkowo krótko w porównaniu do mięsa. Mamy też bardzo szeroki wybór, ponieważ na grill możemy położyć niemal wszystko. Do najpopularniejszych warzyw, które kładziemy na grillu, należą bakłażany, cebule, cukinie, marchewki, papryki czy ziemniaki. Mniej popularne, choć równie pyszne są choćby bataty, kabaczki, seler czy szparagi. Jeśli zastanawiacie się, ile czasu zajmuje przygotowanie warzyw na grillu, poniżej macie
Z notatnika dietetykachia z dynią i marakują - szybką owsiankę z niebanalnymi hibiskusowymi jabłkami - puszyste omlety - będziesz je robił już zawsze! - dyniowe pancakes - cieniutkie dyniowe naleśniki w karmelu ze śliwkami - frittata z bakłażanem! Przepisy na te jesienne śniadania znajdziesz w moim e-booku FLEXI JESIEŃ teraz w wyjątkowej cenie 29,99 zł (zamiast 45zł
SMYKWKUCHNIPyszny,lekko pikantny sos z grillowanych papryk i bakłażanów.Nadaje się właściwie do wszystkiego- idealny do mięs,na kanapki,jako dodatek do dań obiadowych,do posmarowania pizzy,do makaronu.Jest bardzo uniwersalny ,czyli taki jak lubię.Na pewno wam posmakuje,polecam
Swojskie jedzonkoprosty chlebek z płatkami jaglanymi. Przepis znajdziecie tutaj . Smacznego! A Wy lubicie pasty warzywne? Jakie są Wasze ulubione smaki? Podzielcie się w komentarzu! Spróbuj także: pasta z awokado, z bakłażana i papryki, pasta sardynkowo-pomidorowa. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Pasta
Natka Pietruszkipolać je śmietaną lub jogurtem naturalnym. Warto też posypać je koperkiem lub innymi, świeżymi ziołami. Zobacz też inne przepisy na obiady : Zapiekanka z cukinią Lasagne z cukinii Makaron z bakłażanem Makaron z masłem szałwiowym Leczo z cukinią Pizza z bobem i cukinią Zobacz też najnowsze przepisy : Serowe placki z cukinii Lasagne z cukinii Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe
okolicepalnika.plGotowe plastry cukinii zdjąć z grilla, przełożyć na ciepłe talerze, skropić pozostałą marynatą. Każdą porcję przybrać gałązkami świeżych ziół. W tym przepisie cukinię możecie zastąpić pokrojonym w podłużne plastry bakłażanem. Danie możecie przygotować także na patelni grillowej. Smacznego :) Cukinia na grilla w czosnku i ziołach, marynowana
Moja Książka Kucharskawymieszałam z kaszą bulgur oraz szpinakiem, który miałam zamrożony. Takim pysznym farszem nadziałam cukinie oraz papryki czerwone i białe bo akurat te warzywa miałam pod ręką. Można także użyć bakłażana czy duże pieczarki. Dla każdego coś dobrego. składniki: 2 średnie cukinie 2 papryki czerwone 2 papryki białe farsz 800 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 100 g kaszy bulgur
Monia miesza i gotujesmak przygotowanych dań z grilla. Aksamitny i gładki dip serowy z serka mascarpone, jogurtu naturalnego z czosnkiem i posiekanym szczypiorkiem oraz miętą uzupełni smakowo grillowane warzywa np. cukinię lub bakłażana. Sos serowy doskonale pasuje także do potraw mięsnych : grillowanych skrzydełek, karkówki z grilla albo szaszłyków. Sos serowo-czosnkowy z pewnością przypadnie do gustu rodzinie oraz znajomym. Zobaczcie
Moja Książka Kucharskauczucie sytości do wieczora, nawet podczas całego dnia spędzonego na plażowaniu. Na kolację zaś wjeżdża mięsko (u nas na przykład w postaci Ćevapčići ) w towarzystwie duszonych warzyw (cukinia, papryka, bakłażan – do koloru do wyboru) oraz świeżej zieleniny. Do tego wino w (za) dużych ilościach… 😛 No ale jesteśmy w basenie Morza Śródziemnego, więc umówmy się, że to trunek obowiązkowy w tych
Modern Cave GirlJeżeli macie ochotę na coś szybkiego, a zarazem zdrowego, zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu na grillowaną cukinię. W ten sam sposób możecie grillować np. pokrojonego w podłużne plastry bakłażana lub paprykę. Grillujcie warzywa :) Klasyczna grillowana cukinia. Składniki, przyprawy i zioła potrzebne do przygotowania cukinii z grilla: 2 młode cukinie, pokrojone wzdłuż w plastry oliwa kilka gałązek świeżych ziół
Moja Książka Kucharska