bakłażan - 3657 przepisów (strona:147/244)

Najlepsze dania jednogarnkowe 107

kalafiorem Risotto z krewetkami Karkówka duszona Krewetki w maśle czosnkowym Fasolka po bretońsku Curry z kalafiora Pad thai z kurczakiem Pikantna szakszuka z ziemniakami Makaron z pieczarkami i bakłażanem Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym Zupa o smaku lasagne Boeuf bourguignon Boeuf Strogonow Krewetki w sosie pomidorowym z wódką Polędwiczki z szynką parmeńską Wołowina duszona w ciemnym piwie Małże

nietylkopasta.pl
Wytrawny placek twarogowy – ponad 40g białka w 1 porcji 104

sosu): 488kcal Białko: 41,8g Węglowodany: 31,2g Tłuszcz: 22,2g Błonnik pokarmowy: 4,9g Ładunek glikemiczny: 9,1 Spróbuj także: pieczone talarki z ziemniaków i cukinii, pizzerinki z bakłażana z zielonym groszkiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Wytrawny placek twarogowy

Natka Pietruszki
Makaron z chorizo i suszonymi pomidorami 116

wyjdzie coś wspaniałego! Jeśli nie wierzycie, sprawdźcie również przepisy na Makaron z suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem pleśniowym, oraz Makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami . Zobacz też: Makaron z bakłażanem i boczkiem Pikantny makaron z chili i białą kiełbasą Makaron w sosie gorgonzola z boczkiem Szybki makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami Makaron z łososiem i cukinią Przepis na makaron

Kuchnia Bazylii
Ravioli z cielęciną 116

sposób" ich robienia. Albo wszystko na raz... A skoro ja się przekonałem to może przekonam i Was? Poprzednio ( o, tutaj - link ) wrzucałem przepis na ravioli z nadzieniem na bazie bakłażana i sera zatem dziś, dla odmiany, zaproponuję coś dla miłośników bardziej mięsnych dań. Ravioli z cielęciną, salsiccią i parmezanem, przyprawione pomidorowym sosem z podgrzybkami. Mniam!. Skusicie się?  😋 Do dzieła

Pasta Po Polsku
Surówka kiszona do kwadratu 132

naszych jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie substancji odżywczych, a także wspomaga obniżanie poziomu cholesterolu. Choć z kiszonkami najczęściej kojarzymy kapustę i ogórki, kisić możemy w zasadzie niemal wszystko, m.in. bakłażana, białą rzodkiew, botwinę, buraki, cebulę, cytrynę, fasolkę szparagową, gruszkę, jabłko, kalafiora, marchew, paprykę, śliwkę, a nawet oliwki. Ja dziś pozostałam jednak przy klasyce i przygotowując surówkę sięgnęłam po kiszoną kapustę

Z notatnika dietetyka
Makaron z warzywnym ragù 113

możliwość jego modyfikowania w zależności od dostępnych nam warzyw. Rzecz jasna "święta trójca" włoskiej kuchni czyli marchew•seler naciowy•cebula jest obowiązkowa ale reszta to już (prawie) pełna dowolność. Bakłażan obok/zamiast cukinii, pieczarki, zielony groszek... Ograniczać nas może chyba tylko wyobraźnia

Pasta Po Polsku
Pulpeciki w sosie curry / Meatball Curry 185

nada całości jeszcze ciekawszego smaku. Bazą naszego curry jest cebula, czosnek i imbir, ale jeśli macie ochotę, możecie dodać do niego warzywa. Świetnie sprawdzi się czerwona papryka, ciecierzyca lub bakłażan. Pulpeciki w sosie curry to świetny pomysł na obiad z mięsa mielonego dla całej rodziny. Podajcie je z ryżem basmati lub / i domowym chlebkiem naan . Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej

Lekcje w kuchni
Warzywne risotta na lato i nie tylko 98

warzywami, można uzupełnić ciekawymi dodatkami. Mi pasuje do tego smażone halloumi czy pokrojony w kostkę ser sałatkowy. Poza tym takie risotto może być farszem dla pierogów czy łódeczek z bakłażana lub cukinii, które zapiekamy z serem żółtym. Dosyć pisania o smacznym jedzenie. Idę robić obiad. Na woka wpada więc risotto ze szparagami i miętą. Pozdrawiam i życzę smacznego. Produkty opisane

Fleksitarianizm.pl
Jabłka pieczone faszerowane ryżem 127

Warzywa czy owoce faszerowane aromatycznym ryżem (pilawem) to świetny pomysł na danie obiadowe czy przekąskę. W tym przepisie nadziewałam jabłka, jednak tak przygotowanym ryżem możecie nafaszerować dynie, cukinie czy bakłażana. Gorąco polecam, bo tak podane pieczone jabłka są niezwykle smaczne. Pyszne aromatyczne danie, idealne na zimowe wieczory. Jabłka pieczone faszerowane ryżem Składniki: 4 jabłka do pieczenia (użyłam Bramley) 1 cebula

Codzienne Gotowanie
Pasta paprykowa z fetą 104

Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, żeby smaki się przegryzły. Podobne przepisy: Muhammara – sos paprykowy z orzechami Sos z pieczonej papryki Sos z papryk i bakłażanów Ajvar Artykuł Pasta paprykowa z fetą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Naleśniki – przepisy na słodkie i wytrawne 141

naleśniki z pieczarkami, serem i boczkiem wędzonym Naleśniki z mięsem Koreczki z naleśników Zapiekane naleśniki z mięsem, dynią i szpinakiem Naleśniki z kapustą i kaszą gryczaną Naleśniki z szynką, bakłażanem i szpinakiem Naleśniki z pieczarkami i brokułem Pełnoziarniste naleśniki zapiekane z mięsem w pomidorach Naleśniki z kurczakiem i brokułami Naleśniki z jajecznicą Naleśniki z bigosem Zupa pomidorowa z makaronem naleśnikowym

Dorota Smakuje
Buddha bowl z łososiem, boczniakami i szpinakiem 112

czasem przepis mutował i pojawiły się mniej ortodoksyjne wersje. Nasza misa obfitości z łososiem bez ryby mogłaby się obejść i zamiast niej można byłoby użyć np. pieczonego, albo smażonego bakłażana. Wracając do kwestii czynników, które sprawiają, że buddha bowl z łososiem jest wyjątkowy, to w pierwszej kolejności trzeba wymienić sposób smażenia łososia: filet obsmażamy krótko na intensywnym ogniu z każdej

Niedzielny kucharz
Włochy - Ekspresowe penne all'arrabbiata 144

jego ostrości. Jeśli jesteście fanami makaronów, proponujemy zapoznać się z naszymi przepisami na  pasta e fagioli (makaron z fasolą) ,  pasta alla Norma (makaron z sosem pomidorowym i bakłażanem) ,  wegańską carbonarę z nerkowców i pieczonego czosnku  czy  spaghetti z orzechami włoskimi . A póki co przedstawiamy nasz przepis na arrabbiatę w mniej niż kwadrans.  Składniki

Roślinożerni urlopowicze
Sałatka z mandarynką i awokado 149

jest mi ona niezbędna. Przykład z ostatniego tygodnia: zimowe spodnie Franka i taka rynienka plastikowa do elektrycznego opiekacza. Nigdy z niej nie korzystałam, wyrzuciłam. Wczoraj szukałam, bo grillowałam bakłażany...  Ale do brzegu, czyli do sałatki. Ostania rzecz to oliwa truflowa. Tylko moja, bo nikt inny nie jest w stanie znieść jej smaku i zapachu. Kupuję więc w jak najmniejszych

bistro mama
RECENZJA KSIĄŻKI FRANCUSKIEGO MISTRZA KUCHNI JOËLA ROBUCHON „TOUT ROBUCHON” 140

sałatki i przystawki, zupy, kremy, rillettes i terriny, ryby i owoce morza, podroby, mięso, drób, dziczyznę. Kusząco brzmią przegrzebki z cykorią, jajka w sosie z czerwonym winem, purée z bakłażana z pomidorami, makrela w białym winie, dorada w majonezie, seler w remuladzie oraz dania regionalne: aligot z Masywu Centralnego ,  gulasz z żabnicy z Sète (Bourride à la sétoise), Cassoulet

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska