Czas płynie nieubłaganie - więc pomału zaczynam odczuwać przedświąteczną gorączkę :) W tym roku zdecydowałam się na prawdziwy, staropolski piernik przekładany powidłami. To wyjątkowe przepyszne i rozpływające się
Świat CiastaPrzepyszne, wilgotne, ciasto dyniowe przełożone puszystym śmietankowym kremem i polane wybornym karmelem ze słoną nutką to prawdziwa gratka dla fanów jesiennych ciast. Ciasto nie wymaga
maniapieczeniaMurzynek jest to jedno z wielu ciast do, którego z miłą chęcią wracam. Moim zdaniem ten ponadczasowy wypiek posiada same zalety. Szybki w przygotowaniu, smaczny i
Ciasta z tradycjamiUwielbiam bananowe wypieki, ponieważ już sam ich zapach... obłędnie kusi! Muffinki te (zresztą jak większość) są bardzo proste w przygotowaniu i oprócz tego smakują naprawdę rewelacyjnie
Di gotujeMuffinki smakują naprawdę rewelacyjnie! Są mięciutkie, bardzo wilgotne i doskonale łączą dynię z pachnącym cynamonem oraz kawałkami czekolady. Ich przygotowanie to dosłownie chwila, nawet mikser
Di gotujePrzyznajcie sami, że muffinki prezentują się dość nietuzinkowo? I wiecie co? Nie zawierają żadnych barwników, a swój zielono-niebieski kolor zawdzięczają mące kukurydzianej. Tak
Di gotujeMuffiny z jabłkami to pyszny i łatwy do zrobienia deser na jesienne dni. Smakują i pachną delikatnie piernikiem i pieczonymi jabłkami. Muffiny są cudownie mięciutkie i
Kuchcik gotujeDomowy budyń czekoladowy z owocami to wspomnienie dzieciństwa gdzie rodzice bądź dziadkowie przygotowywali budyń. Dziś też możesz go sobie przygotować nie z saszetki lecz taki domowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To jedne z moich ulubionych babeczek i odkąd przygotowałam je po raz pierwszy - piekłam je już mnóstwo razy. Chyba nigdy mi się nie znudzi ten
Di gotujeMuffinki są przepyszne, mocno wilgotne oraz bardzo proste w przygotowaniu. Ich orzechowo-kokosowy smak idealnie komponuje się ze świeżymi figami i tym samym tworzy ciastko, któremu
Di gotujeMuffinki są przepyszne i niezwykle kusząco pachną. Oprócz tego długo pozostają mięciutkie. Nawet dodatek mąki kukurydzianej nie pozbawił ich wilgotności, a natomiast sprawił, że każde
Di gotujePyszne ciasto z warstwą malinową, kremem śmietankowym i polewą ajerkoniakową. Ciasto samo w sobie jest mocno aromatyczne, dzięki dodatkowi skórki z cytryny. Do tego kwaśne i
AleTorcik