Jesień zmienia moją kuchnię. Zaczynają się w niej pojawiać bardzo często zupy. Lubimy je, bo są sycące i cudownie rozgrzewają. Inne są też desery i ciasta
W mojej kuchniCiasto wychodzi puszyste a zarazem wilgotne, a krem budyniowy z dodatkiem kwaśnej śmietany jest tak smaczny że można wyjadać go wprost z rondelka ;) Ciasto sprawdzi się
Gotowanie...to proste !A może piernik w trochę innym wydaniu? Proponuję piernik na ziemniakach z czekoladą. Świetne i smaczne ciasto, które dłużej pozostaje wilgotne, jest przyjemnie czekoladowe, a ziemniaki
Słodki sentymentjajka - 4 szt czekolada mleczna - 200 g czekolada gorzka - 100 g rodzynki - 200 g margaryna - 250 g cukier drobny - 200 g mąka pszenna - 170 g
ciasta i desery czyli na słodkoBaba to nieodzowny element wielkanocnego stołu. Baba musi być i kropka. Dlatego dzisiaj propozycja świetnej świątecznej baby drożdżowej z migdałami i pomarańczami, którą wykonacie szybko i
Słodki sentymentProsty i szybki wypiek, kiedy nie mamy za dużo czasu albo ochoty na szaleństwa w kuchni. Tym razem połączyłam rabarbar z ciastem kakaowym i zrobiłam do
Słodki sentymentTrochę dziecięcego szaleństwa na 1 czerwca. Malinowe piaskownice to pyszne malinowe babeczki, a u góry „piaskownica” Kilka drobnych zabiegów i „niewinne”, zwykłe babeczki nabierają nowego wymiaru
Słodki sentymentDzisiaj chciałabym przedstawić Wam ciasto do książki niełatwej. „Błoto słodsze niż miód” to historie ludzie żyjących w czasach komunistycznych w Albanii. Ogrom okrucieństwa, zastraszenia i biedy
Słodki sentymentZnowu przemówiły do mnie przepisy ze starych notatek i podsunęły przepis na ciasto bananowe z kokosem. Bardzo ciekawy pomysł, jeśli nie chcemy kolejnego chlebka bananowego Banany
Słodki sentymentTo już kolejna wegańska propozycja – tym razem powstały puszyste babeczki chałwowo-porzeczkowe, które smakują wybornie i zadowolą każdego. Wyśmienite połączenie smaków– lekko kwaskowe porzeczki i słodka
Słodki sentymentCytrusowych wypieków ciąg dalszy. Kolej na ciasto z pomarańczą w roli głównej, lekkie i aromatyczne a przy tym wilgotne dzięki nasączeniu sokiem pomarańczowym. Składniki: 120g miękkiego
Słodki BlogMąka pszenna -25 dag Mąka ziemniaczana – 12 dag Kasza manna – 12 dag Cukier – 15 dag Margaryna – 10 dag Jajka – 2 szt Mleko – 1/2
ciasta i desery czyli na słodkomąka pszenna - 25 dag margaryna -10 dag cukier puder - 10 dag cukier waniliowy jajka - 2 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki kefir- 125 ml kakao - 1
ciasta i desery czyli na słodkoMuffinki buraczano-kokosowe z czekoladą i pestkami słonecznika to dokonała propozycja na zdrową i pełnowartościową przekąskę oraz zaspokojenie ochoty na "coś" słodkiego. Są naprawdę pożywne, więc
Di gotujeMając sprawdzony przepis na korpusy do kruchych babeczek - zawsze posiadam ich mały zapas. Później wystarczy przygotować szybkie nadzienie i już jest pyszny deser do kawy
Di gotuje