Ciasto kakaowe na kefirze

Ciasto kakaowe na kefirze

Ciasto kakaowe na kefirze

kefir naturalny - 400 ml jajka -2 szt olej słonecznikowy - 1/2 szkl cukier - 1 szklanka mąka pszenna - 2 szklanki soda - 2 łyżeczki kakao -4 łyżeczki dżem - 150 ml orzechy posiekane - 1 garść cukier puder jajka wbić do miski, dodać kefir, olej, dżem i cukier, wszystko razem zmiksować. Produkty suche: mąka, kakao i sodę połączyć i wymieszać razem, następnie dodać je do produktów mokrych stopniowo dosypując i miksując. Na końcu miksowania dodać posiekane orzechy i wymieszać razem. Ciasto przelewamy do formy keksow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.