samoostrzenia. Są tak wyprofilowane, że docierają do każdego miejsca w pojemniku i z łatwością posiekają nawet wyjątkowo twarde produkty. Spójrzcie na przepis na Shake truskawkowy lub orzechowo-czekoladową babkę . W pierwszym przypadku urządzenie z łatwością poradziło sobie z mocno zamrożonymi owocami, a w drugim w kilka chwil rozdrobniło orzechy. Magmix, to urządzenie na lata. Doskonały dla każdej gospodyni domowej(...)bardzo przydatny jest w kuchni. Podsumowując. Czy polecam? Zdecydowanie tak. Jakość w każdym calu. Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez
Słodkie okruszkinastępnie dodać sok wyciśnięty z cytryny oraz olejek cytrynowy. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy na babkę wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Wystudzoną babką posypać cukrem pudrem. Rada: Ciasto można upiec w klasycznej keksówce
Ciastka - domowe słodkościWitajcie! Tak jak wcześniej obiecaliśmy kolejny post przygotowaliśmy specjalnie dla spragnionych cukru łasuchów. Wszędzie królują babki, mazurki, serniki, ale my chcemy zabrać Was w niezwykłą podróż prosto do lat dzieciństwa! Kto pamięta smak musu jabłkowego w wykonaniu mamy czy babci? I ten zapach cynamonu, który unosił nas co najmniej metr nad niebem... A smak kruszona z pysznymi powidłami, które
Sprawni w smakuZapraszam na pyszną miodową babkę z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Babka jest cudownie wilgotna w środku i ciężka. Słodzona miodem lipowym Huzar smakuje wybornie. Polecam Składniki: 350 g jogurtu naturalnego 2 jajka 1/2 szkl miodu lipowego Huzar 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki wiórków kokosowych 100 g płatków migdałowych laska wanilii keksówka
słodkie i nie tylko historie kulinarneCzy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon truskawkowy stosunkowo się kończy. Jednak mi udało się wypatrzeć jeszcze ładne truskawki, więc zrobiłam szybkie babeczki z truskawkami. Moja rodzina uwielbia babki i babeczki, dlatego też wszystkie zniknęły z talerza w błyskawicznym tempie :) Babeczki wykonuje się bardzo szybko, można upiec je z dowolnymi owocami, ale można je pominąć. Wystarczy posypać cukrem pudrem, zaparzyć kawę i delektować się
Zrób to smaczniemasłem orzechowym. Mazurki polałam gorzką czekoladą osłodzoną miodem, ozdobiłam wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów. Mazurek to jedno z obowiązkowych ciasto na świątecznej liście wypieków, obok sernika i babki tworzy mój ulubiony wielkanocny zestaw. . SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki maki pełnoziarnistej 100 g. mielonych migdałów kostka masła (200 g.) 2 łyżki cukru kokosowego
Upiecz sobie babeczkękolor. Polecam Składniki: 50 g kostki drożdży 1/2 szkl miodu lawendowego Huzar 1/2 szkl oleju 1/2 szkl mleka 1 szkl puree z dyni 4 szkl mąki pszennej forma do babki masło do wysmarowania Przygotowanie: Do miski wkruszamy drożdże a następnie dodajemy po kolei: miód, olej, mleko, puree z dyni oraz mąkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce
słodkie i nie tylko historie kulinarnewięc na pierwszy ogień wybrałam coś bardzo prostego zarówno w przygotowaniu jak i w opisie. Od razu się przyznam bez bicia, że pomysł na to danie pożyczyłam od świetnej babki- Kingi Paruzel. Jeśli nie trafiliście jeszcze do niej na bloga to koniecznie nadróbcie te zaległości. A ja przepis na owsiankowe cremee brulee (oczywiście w lekko zmodyfikowanej przeze mnie formie
olalacookingboso po kamykach, co leżały na wjeździe na podwórko. Pamiętam łażenie po drzewach i wpychanie się w krowie placki w sadku :P Zupki z piasku i liści. Rwanie liści babki i sprawdzanie ile żyłek wystaje - tyle miało mieć się dzieci w przyszłości :D Następne lata już nie mijały tak beztrosko. W podstawówce już "była robota w polu". Usprawiedliwienia
Pieprzyć z FantazjąBabka ziemniaczana to danie regionalne, popularne na Suwalszczyźnie, Podlasiu, Mazurach oraz na Śląsku. Ten p rzepis dostałam w warsztacie samochodowym. … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Babka ziemniaczana</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerZapraszam na słodką babkę z dodatkiem kwaskowatego rabarbaru. To ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i tanie. Babka wyszła delikatna i wilgotna. Polecam Składniki: 4 jajka 3/4 szkl cukru pudru 100 masła 250 g rabarbaru 2 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Masło roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia. Rabarbar myjemy i odcinamy końcówki a następnie kroimy
słodkie i nie tylko historie kulinarneżółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka. Następnie dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i na sam koniec dajemy olej i wodę, delikatnie mieszamy. Formę na babkę smarujemy tłuszczem i wylewamy do niej ciasto. 2. Na cieście układamy umyte i pokrojone truskawki. 3. Ciasto pieczemy około 30-40 minut w temp. 180 stopni. Babkę można posypać cukrem
Kuchnia u Bietkipoprawi stosowanie mieszanki ziela tasznika i rdestu ostrogorzkiego oraz liści pokrzywy. J ako środek przeciwkrwotoczny zaleca się także ziele taszni ka, wzbogacone zielem bukwicy i tysiącznika, liściem orzecha włoskiego, babki lancetowatej i maliny. W przypadku wrzodów żołądka warto pić napar z tasznika, ziela krwawnika, kwiatu lawendy, liści szałwii i pokrzywy oraz korzenia mniszka
w mojej kuchnitrzeba natłuszczać. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45 – 50 min. Pozostały kajmak (ok 100 g) lekko podgrzać ze śmietanką , do połączenia składników. Tak powstałym sosem udekorować babkę i posypać migdałami . Smacznego! Post Kajmakowa babka Wielkanocna / kajmakowe muffinki pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchni