
Dodatek jogurtu sprawia że babka jest bardzo wilgotna i długo zachowuje świeżość :) Składniki na jedną keksówke 25 x 10 cm: 125 g masła 3 jajka kl. M 3/4 szkl cukru 1 czubata szkl, mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jogurt 150 g 2 i 1/2 łyżeczki kakao Polewa czekoladowa: 5 łyżeczek cukru 15 g masła 1 łyżka zimnego mleka 2 czubate łyżeczki kakao orzechy grubo pokrojone do posypania po wierzchu Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej ! 1. Masło ucieramy na pu... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...