babka cytrynowa - 1343 przepisów (strona:52/90)

Babka kefirowa 413

któremu jej wnętrze jest miękkie i mocno wilgotne. Całość udekorowałam lukrem, który potęguje wilgotność wypieku oraz wprowadza akcent cytrynowy. Przepis można wykorzystać w dużej formie babkowej z kominem (o średnicy u góry 21cm, u dołu 15cm, a wysokości 9,5cm). Babka kefirowa Składniki: 300g mąki pszennej 250g kefiru 180g cukru pudru 150ml oleju 4 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii

Smakołyki Bereniki
Babka marchewkowa i życzenia 179

oryginale wierzch udekorowano marcepanowymi marchewkami - mi się, szczerze mówiąc, nie chciało ich lepić, więc ułatwiłam sobie życie lukrem cytrynowym i płatkami migdałów. Lukier stanowi przyjemny kontrapunkt, a migdały cudownie chrupią. Ale marchewki to też świetny pomysł - jeśli tylko macie czas. Babka marchewkowo-migdałowa Składniki: (na formę do babki z kominem o pojemności 1,5 l) 250 g marchwi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Baba cytrynowa na białkach. 139

Przy pieczeniu mazurków zostają nam białka. Możemy je wykorzystać do upieczenia dorodnej baby. 1/2 kg mąki 250ml mleka 30g drożdży 6 łyżek cukru 3 łyżki oleju

Kulinarny karnet Christophera
Jajka w panierce – panierowane jajka faszerowane 36

panierowane jajka faszerowane Restauracje w Łodzi – Gdzie warto zajrzeć? Ciasta na Wielkanoc – 20 przepisów na pyszne ciasta wielkanocne! Babka drożdżowa wielkanocna – babka z rodzynkami Warstwowa sałatka na Wielkanoc z jajkiem, chrzanem i parmezanem Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną faszerowane jajka w panierce – przepis na Wielkanoc

Via Gusto
Ciasta na Dzień Matki – 10 najlepszych przepisów 101

jogurtową i truskawkami przepis na: Kuchnia Magdaleny 7. Ciasto makowe z lukrem przepis na: Kuchcik Gotuje 8. Ciasto szpinakowe z wiśniami przepis na: Babka w Formie 9. Torcik rabarbarowy przepis na: Słodki Sentyment 10. Ciasto cytrynowe z brzoskwiniami przepis na: Słodko-Słone Pichcenie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasta na Dzień Matki – 10 najlepszych przepisów pochodzi z serwisu Babskie Porady

BabskiePorady.pl - Przepisy
BABKA MAJONEZOWA - NIEZAWODNY PRZEPIS Z KILKU PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW 116

regulować w zależności od tego, jak gesty chcesz uzyskać lukier. Mój był dość gęsty, ponieważ nie chciałam, aby spływał mocno z babki. Ostudzoną babkę polej lukrem i udekoruj według uznania. Ja posypałam ją kandyzowaną skórka cytrynową. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Wilgotne ciasto cytrynowe z cukinią… 222

Kupiłam trzy nieduże cukinie z myślą o jakimś cieście lub lekkim obiedzie. Zastanawiałam się, czy wystarczy, bo przecież tylko trzy … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Babka piaskowa – najlepsza, bardzo wilgotna 291

Babka piaskowa to ciasto idealne do kawy czy herbaty. Często wychodzi jednak za sucha. Z tego przepisu wychodzi najlepsza – jest bardzo wilgotna i zachowuje świeżość nawet na drugi czy trzeci dzień. Jej sekret to odrobina wódki i dodatek mąki ziemniaczanej(...)proste ciasto piaskowe jest tak smaczne, że za jednym posiedzeniem potrafię zjeść połowę. Super smakuje z polewą kakaową czy z lukrem cytrynowym (3/4 szklanki cukru pudru należy rozetrzeć z 2 łyżkami soku z cytryny i polać babkę), ale ja, żeby ograniczyć cukier, zazwyczaj podaję ją sauté. I tak jest genialna. Babka piaskowa – bardzo wilgotna: 7 żółtek z ekologicznych jajek

Poezja smaku
Babka majonezowa 1577

105g) pół szklanki mąki pszennej tortowej (ok. 80g) 3/4 szklanki cukru (ok. 170g) ulubiony aromat do ciast np. cytrynowy, śmietankowy itd. 4 czubate łyżki majonezu (ok. 160g) 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania formy babki cukier puder do oprószenia babki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babka majonezowa – Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej

Kulinarne Przeboje
Najlepsza babka cytrynowa (z kokosem) 180

mięsista. Zdecydowanie dzisiaj nie powinnam nic pisać...ale Asia "Z kuchni w czekoladzie"jakieś parę dni pochwaliła się cytrynową babeczką i mi się wtedy żarówka zapaliła, że ja jeszcze na bloga nie dodałam mojej :) Uważam, że jest to najlepsza babka na świecie, zarówno ciacho jak i teściowa Bożenka :):):) (chyba kolejność inna powinna być :D ). Złota kobieta, wierzcie mi... Znalazłam tylko

Nie tylko w kuchni
Babka majonezowa z nutką cytryny 93

Takie ciasto w zwykłej foremce, sprawdzi się jako ciacho do kawy na spotkanie z przyjaciółmi. Bardzo dobrze współgra tutaj cytrynowa nutka, dzięki której ciasto nie jest mdłe. Ciasto w środku jest bardzo puszyste i nie musimy się bać, że babka nam nie wyrośnie lub wyjdzie zakalec. Ważnym aspektem jest też temperatura wszystkich składników – pokojowa. Jajka lepiej wyjąć trochę wcześniej

Mieszam w Garnku
Sernik królewski 87

pamiętać o tych wskazówkach, sernik królewski powinien wyjść równy i pyszny. Sprawdź też inne przepisy na pyszne ciasta na święta i nie tylko: Babka marmurkowa Sernik Oreo na zimno Ciasto czekoladowe ze śliwkami Sernik nowojorski Babeczki cytrynowe Drukuj Sernik królewski #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star

Na-talerzu.pl
Zakręcona baba drożdżowa z kakao 50

czasie formę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 0 C i piec około 50-55 minut do tzw. suchego patyczka.  Upieczoną babkę wyjąć z formy. Jeszcze ciepłą polukrować lukrem - cukrem pudrem roztartym z sokiem cytrynowym, dowolnie udekorować - u mnie siekanymi orzechami. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2135

piernikowy. Kremowy likier na rumie piernikowym Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią Wigilijny kompot z suszu w wersji ‘modern’ Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną Potrójnie czekoladowa oszukana babka – ciasto last minute Krucha tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Włoska babka bożonarodzeniowa

Karo in the Kitchen
Babka piaskowa z cytrynową nutą 220

wciąż smaczny ;) Ale uparta jestem, a babka musi być idealna, dlatego po Wielkanocy zrobiłam drugie podejście, tym razem już zdecydowanie bardziej udane. Babka wyszła dokładnie jak trzeba - delikatna, puszysta, rozpadająca się w ustach, z delikatną cytrynową nutą, którą oczywiście możesz wzmocnić, jeśli masz ochotę. Wystarczy podwoić porcję kisielu. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Marmurkowa babka cytrynowo-czekoladowa 164

wypieki różnią się w zależności od regionu. Niektórzy pieką ba bki drożdżowe, inni mazurki. Są też tacy, którzy nie wyobrażają sobie Świąt bez babki marmurkowej. Tradycyjna składa się z warstwy jasnej i kakaowej. Moja ma delikatny cytrynowy twist :) Jest pyszna, puszysta i niezwykle delikatna :) Nie zapomnijcie dodać jej do listy świątecznych wypieków! Składniki : 2 szklanki mąki pszennej

Chocolate Muffin Blog